A opta productie din seria "Harry Potter" nu va ajunge niciodata in cinematografe. Unde poate fi vazuta

Dată publicare: 31-07-2016 08:36
Dată actualizare: 03-08-2016 07:34


Un nou episod din seria Harry Potter a avut premiera mondiala la Londra. De data aceasta insa, sub forma unei piese de teatru. Acum, adolescentul vrajitor a devenit om matur, casatorit, angajat la Ministerul Magiei si tata a 3 copii.

Actiunea se desfasoara la 19 ani de la intamplarile din ultimul volum, al saptelea, al faimoasei serii scrisa de J.K Rowling. Din 2007, "mama" indragitului personaj spune ca a primit un potop de oferte pentru diverse continuari. "Cred ca am avut, probabil, vreo trei oferte pe saptamana, in ultimii zece ani, ba pentru un musical, ba o piesa de teatru, dar si spectacole pe gheata, opera...Tot felul".

In cele din urma, episodul 8 a prins viata sub forma unei piese de teatru: "Harry Potter si copilul blestemat". Daca cititorii si fanii filmelor au ramas cu imaginea unui Harry Potter adolescent, acum au parte de altceva. Ucenicul vrajitor a devenit un om matur, are o familie si lucreaza la Ministerul Magiei. Imparte afisul cu mezinul sau, botezat dupa numele celebrului director al scolii de vrajitori - Hogwarts.

Scenariul piesei a fost scris de Jack Thorne, cu ajutorul lui John Tiffany, cel care semneaza regia spectacolului. Ambii s-au inclinat insa in fata "creatoarei" personajului. "Ea este cea mai mare dintre vrajitori. E regina!".

Peste 30 se actori fac parte din distributie. In rolul protagonistului nu-l regasim pe Daniel Radcliffe, asa cum ne-am obisnuit, ci pe Jamie Parker, alt actor britanic.

Pe de alta parte, la toamna va avea loc premiera unui film inspirat din universul Harry Potter - "Bestiile fantastice si unde pot fi gasite". Eddie Redmayne joca rolul unui tanar care a absolvit Hogwarts inaintea lui Potter si ajunge la New York in timpul prohibitiei. Acolo intra in tot felul de belele dupa ce creaturile magice evadeaza din valiza sa.


VIDEO PROTVPLUS.RO