A murit actorul italian Paolo Villaggio, celebru pentru personajul Fantozzi. A jucat chiar si in filmele lui Fellini


Ultimul update: Joi 06 Iulie 2017 07:10
Data publicarii: Luni 03 Iulie 2017 11:42
Categorie: Stiri Mondene
Paolo Villaggio attends a red carpet for 'Fantozzi' during the 10th Rome Film Fest on October 23, 2015

Unul dintre cei mai iubiti actori italieni de comedie s-a stins din viata la 84 de ani

Paolo Villaggio, care a filmat cu cei mai mari regizori, de la Federico Fellini la Mario Monicelli, este cunoscut in Italia mai ales datorita personajului Ugo Fantozzi, un contabil modest, adesea servil cu un comportament grotesc si ridicol, pe care l-a creat si interpretat in cinema de-a lungul a 10 filme.

Slugarnic in fata celor puternici, Fantozzi a intruchipat una dintre fatetele sufletului italian, cea a celui care se considera intotdeauna o victima a unei forme de blestem. ”Sa spunem clar ca Fantozzi eram eu. Era autoportretul unuia care pierde si pe care-l cunosc bine”, spunea Paolo Villaggio pentru Corriere della Sera in 2015.

Personajul Fantozzi a fost creat de Paolo Villaggio, autor a peste 20 de romane si povestiri. El a jucat in mai mult de 80 de filme, printre care ”La voce della luna”, de Federico Fellini sau ”Brancaleone alle crociate”, de Mario Monicelli.

In 1990, actorul a fost recompensat cu premiul David di Donatello, pentru cel mai bun actor in ”La voce della luna”, iar in 1992, Villaggio a primit Leul de Aur pentru intreaga cariera la Festivalul de Film de la Venetia.

 

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO