”România, te iubesc!”, la ora 18.00, la Pro TV. Incursiune în istoria clanurilor interlope din București

Dată publicare: 14-03-2021 08:06
Dată actualizare: 14-03-2021 09:27


Cu averi strânse adesea din afaceri ilegale, liderii clanurilor interlope sfidează societatea și corup autoritățile.

 

Astăzi, de la ora 18:00, emisiunea "România, te iubesc!" revine cu o anchetă semnată de Cosmin Savu - o incursiune în istoria organizațiilor criminale din Bucureștiul ultimilor ani.

1 septembrie 2020. Șeful Poliției Române, chestorul Liviu Vasilescu, își prezintă demisia din funcție în urma unui scandal: întâlnirea de la miezul nopții cu liderii familiei Duduianu, cunoscuți interlopi.

Tensiunile în București au fost fără precedent în ultimii ani, pentru că mai multe grupări violente se pregăteau de conflicte stradale.

Nu este prima demisie a unui șef din poliție, din cauza controverselor iscate de grupările infracționale organizate în București și Ilfov.

Marcel Vela, ministru de Interne: "Am un mesaj pentru clanuri și interlopi - suntem cu ochii pe voi!".

Sunt zeci de familii, clanuri și organizații care în ultimii 31 de ani au făcut miliarde de dolari din afaceri dincolo de lege.

 

Sandu Geamănu: ”Este o lume perversă”

 

Toate sectoarele Bucureștiului și județele de lângă au fost controlate, penetrate, infiltrate de anumite grupări.

Ofițer Serviciul Grupări Infracționale Violente București: "Infacțiuni de mare violență, tâlharii, șantaje, violuri, infracțiuni de crimă organizată, trafic de persoane, trafic de droguri, infracțiuni economice- evaziune fiscală sau spălare de bani sau infracțiuni de corupție".

Comisar-șef Viorel Mihăiță, director Direcția Cazier Judiciar, Statistică și Evidențe Operative: "Puterea oricărei grupări infracționale este dată de puterea ei financiara și de resursa umană a celor care compun acea grupare".

Ion Balint, zis Nuțu Cămătăru: "Nu mă intereseaza de unde ești, nu mai suna la numărul ăsta, nu trebuie să-mi spui nimica, nu mă interesează nicio emisiune cu mine, cu ceva".

Alexandru Ilie, zis Sandu Geamănu: "Pot spune că mă căiesc, regret că am făcut parte din această lume. Este o lume duplicitară, o lume perversă, o lume care te poate vinde la primul colț, uneori te poate da de pomană".

Subiectul, pe larg, în reportajul "Gruparea criminală, brand de Capitală".

 


VIDEO PROTVPLUS.RO