VIDEO incredibil, filmat în centrul Capitalei. Alex Dima: ”Doamne, ce bătaie de joc!”

Ultima actualizare: 25-10-2021 17:26

Imagini incredibile au fost filmate de echipa emisiunii ”România, te iubesc!” într-o clădire care stă să se dărâme, exact în centrul Bucureștiului, pe Calea Victoriei.

Este vorba despre Palatul Monopolurilor de Stat, care, după 1990, a fost cunoscut ca palatul Ministerului Industriilor. De asemenea, până în 2004 a funcționat aici Ministerul Economiei.

După ce, cu greu, a reușit să obțină aprobare pentru a filma dezastrul din această clădire, jurnalistul Alex Dima s-a declarat șocat de ceea ce a văzut înăuntru.

”Doamne, ce bătaie de joc. Și suntem chiar pe Calea Victoriei. Aici, mi se pare că este imaginea statului român și a instituțiilor din statul român. Acum este de înțeles de ce a durat atât de mult să primim aprobare.” - spune Alex.

 

Ministerul Economiei funcționează în prezent în clădirile de lângă această ruină. Fostul ministru al Economiei, Claudiu Năsui, și-a dat acordul ca echipa ”România, te iubesc!” să filmeze în interior, ba chiar a desemnat consilierul personal să îi însoțească. Imediat, mai mulți directori au apărut cu mesajul că nu e voie. Emisiunea integrală poate fi vizionată aici!

Într-un final, jurnaliștii PRO TV au reușit să intre.

 

”Parcă s-a întâmplat ceva cu specia umană. Dar și dacă s-a întâmplat ceva cu specia umană, cum să lași așa ceva? Este peste tot la fel. Greu de imaginat, ce a fost în mintea oamenilor care au făcut lucrurile astea.” - spune Alex Dima.

Jurnalistul a observat că starea deosebit de precară a acestei clădiri, aflată în centrul Capitalei, ar putea duce la producerea unor incidente foarte grave pe spațiul public.

”Groapă de gunoi, fix pe Calea Victoriei. Pe aici ies oamenii la promenadă. Oricând poate să le cadă din nenorocirile astea de aici în cap. Nici măcar la groapa de gunoi nu găsești asemenea mizerii.” - spune Alex.

 

”Uite aici, casa groazei. Stau porumbeii aici. Cum poți să-ți bați atât de tare joc? Asta înseamnă să nu-ți pese. Porumbei morți și totul plin de găinați.”

De 17 ani, Ministerul Economiei este în litigiu cu o firmă de construcții. Locul a fost transformat de angajații ministerului într-o groapă de gunoi pe șase etaje.

Printre gunoaie au rămas documente care ar trebui să stea în arhive. Mobiler de patrimoniu zace printre gunoaie.

Tot acest dezastru se întâmplă în clădirea Ministerului, în centrul Capitalei, un loc pe lângă care, de 17 ani, zi de zi au trecut miniștrii, secretari de stat și toți angajații din Ministerul Economiei.

N-au făcut nimic, așa cum n-au făcut pentru economia României, care este la pământ.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO