Mâncarea fast food nu ar trebui scoasă complet din alimentație, susține un cunoscut medic nutriționist bulgar
Mâncarea fast-food nu trebuie scoasă complet din alimentație, ci trebuie doar consumată în cantități moderate, crede Angie Kasabie, un cunoscut nutriționist din Bulgaria, citată de Vbox7.
„Chiar dacă nu este benefică, corpul trebuie să-și dezvolte imunitatea împotriva sa. Interzicerea totală nu este recomandată, deoarece corpul va simți astfel o poftă sporită pentru fast-food”, ne sfătuiește Kasabie, care a creat prima companie din Bulgaria specializată în nutriție sănătoasă.
În plus, ea sugerează că dietele pe termen scurt cu obiective specifice de pierdere în greutate pentru situații particulare, precum nunțile, venirea verii sau alte evenimente, ar avea un efect foarte limitat. Acest lucru poate duce la efecte secundare, creșterea în greutate și retenția de apă.
Primul pas pentru a face față cu succes obezității este să conștientizăm că nu vom putea obține rezultate doar prin intermediul unei diete; dimpotrivă, este necesară o schimbare a modului de gândire în ce privește alimentația noastră. „Ce s-ar întâmpla dacă aș urma acest regim timp de un an – aș putea să-l continui după sau nu? Dacă răspunsul este unul afirmativ, atunci acel regim este potrivit pentru tine”, sfătuiește specialista.
Ea recomandă să abordăm viața cu o atitudine pozitivă și să facem sport, deoarece viața fără mișcare este incompletă. În activitatea sa, medicul nutriționist se confruntă adesea cu problema „vreau, dar nu pot”.
Kasabie nu crede în nicio dietă sau în rezultate obținute strict pe baza unei anumite alimentații, ci crede în schimbarea stilului de viață și a obiceiurilor alimentare.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: mancare, alimente, dieta, alimentatie, fast food, myimpact,
Dată publicare:
31-01-2024 18:12