USR a pierdut procesul intentat Gabrielei Firea pentru calomnie


Ultimul update: Vineri 06 Decembrie 2019 12:08
Data publicarii: Vineri 06 Decembrie 2019 12:07
Categorie: Stiri Justitie
gabriela firea

Uniunea Salvaţi România a pierdut definitiv procesul intentat primarului general, Gabriela Firea, pentru atingerea adusă drepturilor la onoare, demnitate, reputaţie şi imagine, informează Primăria Capitalei, prin intermediul unui comunicat.

Gabriela Firea fusese chemată în instanţă în iunie 2017 de către consilierii municipali Roxana Wring, Ana Ciceală, Alexandru Gâdiuţă şi USR, care îi solicitau daune morale în valoare totală de 500.000 lei, pentru formularea de afirmaţii denigratoare, defăimătoare şi mincinoase.

"Doi ani în care Uniunea Salvaţi România, Wring Roxana-Sanda, Ciceală Ana-Maria şi Gâdiuţă Alexandru Valeriu au sperat că vor primi de la Gabriela Firea câte 125.000 de lei, daune morale pentru atingerea adusă drepturilor la onoare, demnitate, reputaţie şi imagine privată. Tribunalul Bucureşti a respins integral cererea de chemare în judecată, stabilind că nu sunt întrunite condiţiile răspunderii civile delictuale. Aşadar, dosarul nr. 21.166/3/2017 se închide după doi ani de zbateri din partea celor patru reclamanţi", a spus Firea, citată în comunicat.

Conform PMB, instanţa a stabilit că declaraţiile formulate în mass-media de către primarul Capitalei, în contextul incidentului din 8 iunie 2017, când un grup de persoane a pătruns "prin violenţă" în sediul Primăriei şi ulterior în sala unde avea loc şedinţa Consiliului General, "nu au caracterul unei fapte ilicite, nefiind formulate cu rea-credinţă", ci doar cu scopul de a exprima opinia personală a Gabrielei Firea. De asemenea, instanţa arată că reclamanţii nu au putut dovedi că au suferit vreun prejudiciu, se mai arată în comunicat.

Aproximativ 20 de cetăţeni şi reprezentanţi ai unor asociaţii au intrat, pe 8 iunie 2017, la şedinţa de Consiliu General, creând o busculadă, după ce au aşteptat aproximativ o oră la intrarea în Primăria Capitalei, pentru a li se permite accesul. Primăria Capitalei anunţa ulterior că reprezentanţii USR din Consiliul General al Municipiului Bucureşti care au fost implicaţi în incidentele de la şedinţa CGMB vor fi citaţi în faţa Comisiei juridice şi de disciplină a Consiliului General.

Pe 9 iunie 2017, USR anunţa că a depus o acţiune în instanţă la adresa Gabrielei Firea, pentru calomnie, acuzând-o că, în calitatea ei de primar şi funcţionar public, ar fi "diseminat informaţii mincinoase, deşi cunoştea caracterul fals" al acestora. USR mai preciza că nu a avut niciun rol în aducerea cetăţenilor respectivi la şedinţa Consiliului, "în afara gestului făcut pe loc de către colegii Alexandru Gâdiuţă şi Ana Ciceală de a încerca să-i convingă pe poliţişti să le deschidă uşa oamenilor".

Sursa: Agerpres

Legea recursului compensatoriu a fost abrogată, însă ”Dragnea va ciupi câteva zile”
Barna, despre eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor: Total de acord
Cine va fi noul operator de termoficare din București. Gabriela Firea a semnat contractul
VIDEO PROTVPLUS.RO
Cu Busu, despre vreme și vremuri

Busu: "Vine primăvara, prea timpuriu, părerea mea. Vremea a început să fie atât de bizară, în foarte multe locuri, nu neapărat în țara noastră."


11:42
Mama Antoniei, schimbări majore pentru 2020

Denise Iacobescu: "Lucrez la un capitol din viața mea. Mă mai vad căsătorită. Sper și cred în asta."


09:43
Roxana Vancea, totul despre viața de femeie măritată

Roxana Vancea: "M-a pus să-i fac o ciorbă de curcan. A spus că așa și-a dat seama că sunt bună de măritat."


15:31
Corina Chiriac, dedicată credinței

Corina Chiriac: "Am stat la cozi de trei ore, pentru a ajunge la Mormântul Sfânt. Am cântat pentru românii din Israel, cărora le este dor de casă."


15:47
Amalia Năstase s-a apucat de vlogging

Amalia Năstase: "Sunt foarte mulți oameni interesați să vadă ce fac eu. Așa că am făcut acest vlog, care merge destul de bine."


10:05
O viață dedicată copiilor nevoiași

V. Nicolae: "M-am apucat de voluntariat când aveam 20 de ani. Am cumpărat, din banii mei, o casă unde să le pot preda copiilor."


10:55
Nadine, despre dramele trăite din cauza viciilor

Nadine: "La 15 ani, am început să fumez și să beau alcool."


14:19
Dr. Mihail, despre importanța somnului

Dr. Mihail: "Dacă ne uităm pe telefon înainte de a ne culca, vom deruta creierul. Nu e bine să bei alcool seara. După un pahar de vin, somnul tău calitativ va fi mai prost."


15:50
Vorbește Lumea - 24 Ianuarie Promo

00:39
Gabriel Dorobanțu, o viață pe scenă

Gabriel Dorobanțu:"Locuiesc cu mama, că doar nu puteam să o las pe drum."


21:33