Scandal uriaș. Corina Corbu validată la şefia ÎCCJ, dar este contestată de Cristina Tarcea

18-07-2019 23:24


Scandal uriaş la secţia de judecători din Consiliul Superior al Magistraturii.

Corina Corbu a fost validată  la şefia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, după ce mandatul Cristinei Tarcea va expira în luna septembrie. Aceasta susţine însă că procedura de numire nu putea fi declanşată înainte de eliberarea postului.

Preşedinta Secţiei de contencios administrativ de la Înalta Curte de Casaţie a fost singurul candidat înscris în cursa pentru preluarea funcţiei de şef al Instanţei Supreme.

În urmă cu mai mulţi ani a fost protagonista unui scandal de corupţie dar a fost declarată nevinovată şi achitata definitiv. Corbu a fost pusă joi într-o postură ingrată chiar de cea pe care vrea să o înlocuiască.

Cristina Tarcea i-a atras atenţia că nu este bun momentul în care secţia de judecători a declanşat procedura de numire.

Membrii secţiei de judecători au decis totuşi să admită candidatura Corinei Corbu. Actuala Șefă a Înaltei Curţi susţine însă că decizia ar putea fi speculata în timp.

Controversa iscată de observaţia preşedintelui ICCJ că CSM s-a grăbit şi că e posibilă chiar nelegalitate s-ar putea muta la contencios la Curtea de Apel. Deja există semnale că procedura va fi contestată. Aşa că dacă punctul de vedere al Cristinei Tarcea va fi confirmat de judecători, numirea viitorului şef al Instanţei Supreme va trebui reluată în septembrie după expirarea mandatului actualului preşedinte.

VIDEO PROTVPLUS.RO