Medicul din Craiova acuzat de moartea a 4 pacienți a contestat decizia de a fi plasat sub control judiciar. Ce spun avocații

×
Codul embed a fost copiat

Medicul din Craiova acuzat de procurori de moartea a patru pacienți este nemulțumit că nu mai are voie să profeseze cât timp se află sub control judiciar. Drept urmare, a contestat decizia.

Spune - prin avocații lui - că dintre doctorii din spitalul județean, doar el are pregătirea să facă anumite intervenții chirugiale. Se declară apt să își indeplinească atribuțiile de chirurg și spune că a fost declarat vindecat complet, în urma unei operatii pe care a suferit-o la rândul sau. Atenție, urmează detalii, care vă pot afecta emoțional!

Dorin Barbu, de 73 de ani din Plenița - Dolj, a ajuns la Spitalul Județean de Urgență din Craiova, la doctorul Alin Demetrian, în 2019.

De trei ani respira cu dificultate după ce a căzut de pe o scară și niciun medic nu îi găsise cauza. Spera că doctorul Alin Demetrian - cu renume în Craiova, multe intervenții chirurgicale făcute în premieră națională, articole publicate în reviste de specialitate și experiență câștigată în spitale din țări cu medicină avansată - va reuși să îi trataze suferința.

Ca să stabilească un diagnostic în cazul bărbatului, doctorul Demetrian i-a făcut o incizie deasupra claviculei prin care a introdus un tub cu o cameră video, ca să îi extragă un fragement de țesut din regiunea interpulmonară - o procedură care ar fi trebut să dureze câteva minute. I-a retezant însă o arteră.

Citește și
Trump, primul interviu după tentativa de asasinat: „Agenții m-au lovit atât de tare încât mi-au căzut pantofii. Ar trebui să fiu mort”

Marius Barbu, fiul lui Dorin Barbu: „Când i-a făcut incizia, a ieșit și ne-a spus că, din greșeală, îi tăie o arteră. A spus că curge o grămadă de sânge, că nu a văzut atâta sânge de mult. A refuzat să mai stea de vorbă cu noi. A fugit."

Cinci ore mai târziu, Dorin Barbu a murit la terapie intensivă - în serviciul de gardă.

Procurorii susțin că între actul medical efectuat de doctorul Demetrian și decesul pacientului a existat o legătură de cauzalitate directă necondiționată.

Dan Cioană, avocatul medicului Alin Demetrian: Am vorbit cu domnul doctor despre acea secționare și mi-a explicat, într-un limbaj popular... dacă manevra chirurgicală efectuată de dânsul ar fi avut o asemenea consecință, pacientul ar fi decedat pe masa de operație în câteva minute."

Emanuil Rizan din Craiova, Ioana Cernacovschi și Violeta Rață, amandouă din Târgu Jiu, sunt celelalte victime ale doctorului Alin Demetrian. În fiecare caz greșeala ar fi fost diferită, dar procurorii așteaptă rezultatul unor expertize.

Fiul Ioanei Cernacovschi spune că, în cazul mamei lui, în momentul decesului, s-ar fi încercat ascunderea erorilor făcute de doctorul Demetrian.

Cosmin Cernacovschi, fiul Ioanei Cernacovschi: „În momentul în care ne-au adus hârtiile pe care să le semnăm de Covid, ne-am dat seama că e ceva în neregulă, noi știind că ea fost negativă."

Conducerea spitalului din Craiova a transmis miercuri că nu a știut de niciunul dintre aceste cazuri și că nu au existat plângeri pe numele doctorului Demetrian.

Medicul se află sub control judiciar și nu mai are voie să facă niciun act medical. El ar vrea să opereze în continuare.

Fabian Cifu, avocatul medicului Alin Demetrian: „Este nemulțumit cu privire la posibilitatea de a efectua operații chirurgicale pentru că în Spitalul Județean de Urgență anumite tipuri de intervenții chirurgicale sunt efectuate doar de dânsul."

Prin intermediul avocaților, doctorul Demetrian a transmis că este apt să își indeplinească atribuțiile de chirurg în contextul în care procurorii l-au intrebat daca vrea să invoce drept circumstanță personală o intervenție chirurgicală pe care a suferit-o în trecut pe creier.

Dan Cioană, avocatul medicului Alin Demetrian: „Este vorba de ani buni, a fost suspus unei intervenții chirurgicale în străinătate însa respectiva interventie chirurgicală a fost de succes. Este considerat vindecat complet atât de către medicii din Germania cât și de medicii din Romania."

Nici doctorul Gheorghe Neață din Târgu Jiu - acuzat și el de moartea unei paciente, în vârsta de 40 de ani, nu mai are voie să practice medicina. Și el a fost plasat sub control judiciar.

Reporter: „Aveți ceva să vă reproșați?”

Gheorghe Neață, medic: „Nu, cinstit, nu.

Reporter: „Nu vă simțiti vinovat?”

Gheorghe Neață: „Absolut deloc. La intervenția chirurgicală, absolut deloc.”

Cristina Ciobanu, prim-procuror Parchetul de pe Lângă Tribunalul Gorj: „A efectuat intervenția chirurgicală asupra pacientei fără ajutorul unui alt medic, care să acorde sprijin pentru ca actul medical să se desfășoare în bune condiții și în acest mod a apărut o complicație postoperatorie, complicație care a condus la decesul pacientei."

Mihai Talpă, soțul pacientei decedate: „I s-a spart toată operația de jos până sus, am spus că merg la procurori și poliție și fac denunțuri m-a rugat cu zeci și sute de mii. L-am rugat și frumos să mă lase s-o duc la Cluj, nu m-a lăsat."

Medicul Gheorghe Neață vrea să conteste decizia care îi interzice să își practice meseria.

Articol recomandat de sport.ro
Englezii au găsit vinovatul pentru finala pierdută: ”Slab și incapabil. Nota 3”
Englezii au găsit vinovatul pentru finala pierdută: ”Slab și incapabil. Nota 3”
Citește și...
Florian Coldea, fost prim-adjunct al directorului SRI, a ajuns din nou la DNA. Pentru ce l-au chemat procurorii
Florian Coldea, fost prim-adjunct al directorului SRI, a ajuns din nou la DNA. Pentru ce l-au chemat procurorii

Florian Coldea, fost prim-adjunct al directorului SRI, s-a prezentat, luni, la Direcţia Naţională Anticorupţie.

Un manager de spital din București primea mită, număra banii și distrugea plicurile. DNA l-a plasat sub control judiciar
Un manager de spital din București primea mită, număra banii și distrugea plicurile. DNA l-a plasat sub control judiciar

Un manager de spital din București este cercetat pentru luare de mită. Procurorii DNA l-au plasat în control judiciar. 

Operațiunea
Operațiunea "Prințul fugar". Oficiali de la București au mers în Malta pentru a vorbi despre extrădarea lui Paul al României

O delegaţie a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) s-a deplasat în Malta pentru a răspunde întrebărilor judecătorului învestit cu soluţionarea speţei lui Paul al României, pe tema condiţiilor de detenţie din ţara noastră.

Recomandări
Parlamentul a adoptat legea „controlului urșilor”. Nu se știe câte exemplare sunt dar au decis câte pot fi ucise „preventiv”
Parlamentul a adoptat legea „controlului urșilor”. Nu se știe câte exemplare sunt dar au decis câte pot fi ucise „preventiv”

Parlamentarii au adoptat legea prin care se reglementează numărul de exemplare de urși ce pot fi vânate.

Canicula face victime. Zece persoane din Prahova au leșinat în locuri publice. Un bătrân a fost găsit în comă
Canicula face victime. Zece persoane din Prahova au leșinat în locuri publice. Un bătrân a fost găsit în comă

Zece persoane care au suferit lipotimii în locuri publice, pe fondul caniculei, au fost preluate în ultimele zile de ambulanţe ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Prahova, un bărbat de 74 de ani fiind găsit în comă.

„Ar trebui să fiu mort”. Gestul făcut de Trump care i-a salvat viața. „Rareori fac asta”
„Ar trebui să fiu mort”. Gestul făcut de Trump care i-a salvat viața. „Rareori fac asta”

Donald Trump a acordat primul său interviu pe larg după ce a supraviețuit miraculos unei tentative de asasinat la mitingul său din Pennsylvania, sâmbătă, insistând că "ar trebui să fiu mort".