Liviu Dragnea susţine că e "complet nevinovat". Cum încearcă să iasă din închisoare

Ultima actualizare: 14-01-2020 19:43

Liviu Dragnea află peste o săptămână dacă judecătorii instanței supreme îi admit sau nu recursul în casație, procedură prin care fostul lider PSD încearcă să scape de condamnarea la închisoare.

Dragnea a susținut din nou că este nevinovat. Îl contrazic, însă, categoric procurorii anticorupție.

Liviu Dragnea a fost adus în sala de judecată de escorta penitenciarului Rahova. Fără mustață și fără zâmbetul pe care îl afișa altă dată, fostul lider al PSD le-a spus judecătorilor din completul de 5 că el stă închis nevinovat.

După ce a eșuat cu contestația în anulare, Dragnea a apelat și la recursul în casație, ultima cale excepțională ce poate fi declarată împotriva deciziei de condamnare din luna mai.

Am făcut acest demers, sunt complet nevinovat, stau de 8 luni nevinovat în penitenciar. Nu mi s-a părut normal să plătesc pentru o faptă pe care nu am comis-o.” a spus Dragnea.

Liviu Dragnea a respins din nou acuzația că ar fi știut că cele două angajate de la protecția copilului Teleorman ar fi lucrat pentru PSD, deși erau plătite din bugetul public.

"Rămâne la dispoziţia dumneavoastră dacă voi stă nevinovat sau dacă admiteţi casaţia... Cred cu tărie în nevinovăţia mea." - a mai transmis Dragnea.

Liviu Dragnea nu renunta nici la ”habeas corpus”, conceptul medieval pe care îl consideră salvator. Așa că peste o săptămână, fostul președinte al PSD va comparea vineri în fața Tribunalului București, iar două săptămâni mai târziu din nou în fața instanței supreme, în încercarea de a-i convinge pe judecători că din luna octombrie stă ilegal în spatele gratiilor, pentru că ar fi fost condamnat de o instanța nespecializată în infracțiuni de corupție.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO