Fostul şef al Autorităţii Electorale, Daniel Barbu, acuzat de DNA că a blocat un control la PSD


Ultimul update: Miercuri 24 Aprilie 2019 20:23
Data publicarii: Miercuri 24 Aprilie 2019 15:10
Categorie: Stiri Justitie

Se complică lucrurile în scandalul delapidării subvențiilor publice de la PSD. Fostul președinte al Autorității Electorale Permanente, Daniel Barbu, este pus oficial sub învinuire, pentru că nu ar fi verificat partidele, așa cum cere legea.

Ba chiar ar fi blocat un control la PSD, la cererea trezorierului partidului, Mircea Drăghici. În acest dosar, Drăghici este deja urmărit penal, pentru modul în care a cheltuit banii publici, primiți de social democrați.

Alex Morărescu, avocatul lui Drăghici: "Am venit să asistăm la o execuţie judiciară!"

Fostul preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente este acuzat de o infracţiune asimilată celor de corupţie. Concret, lui Daniel Barbu i se reproşează că în perioada cât a fost şef al AEP nu ar fi controlat partidele în ceea ce priveşte modul în care au cheltuit subvenţiile publice. Pentru infracţiunea din legea de combatere a corupţiei este prevăzută o pedeapsă cuprinsă între 5 şi 15 ani.

Mai mult, procurorii DNA susţin că Barbu ar fi protejat Partidul Social Democrat cu preţul funcţiei, din care a demisionat la începutul anului ca să nu gireze controale cerute de subalterni la PSD.

Comunicat DNA: "Ca urmare a unei scrisori adresate Autorității Electorale Permanente de către trezorierul unui partid, în calitate de președinte al AEP, suspectul ar fi dispus în mod discreționar, oprirea controalelor inițiate prin ordine de serviciu de către directorul structurii competente, controale ce vizau respectivă formațiune politică".

Daniel Barbu este al doilea suspect în dosar, după Mircea Drăghici. Trezorierul PSD este suspectat că ar fi încercat să îşi cumpere o vilă în Pipera pe banii PSD, dar şi o limuzină de lux pentru soţia lui, pe care ar fi plătit-o după un an. Banii, peste 450 de mii de euro, s-ar fi întors între timp în visteria PSD, iar contractele încheiate de Drăghici în numele PSD au fost anulate.

Alex Morărescu, avocatul lui Drăghici: "Va veni momentul în care modul în care s-a sesizat Parchetul, modul în care s-au administrat probele, modul în care s-au formulat acuzaţiile vor face, toate acestea la un loc, obiectul unei anchete".

Drăghici şi Barbu vor da declaraţii în dosar, după ce îşi vor pregăti apărarea.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

DNA extinde urmărirea penală faţă de Mircea Drăghici pentru infracțiunea de delapidare
Codrin Ștefănescu și trezorierul PSD Mircea Drăghici, la DNA: ”Sunt niște minciuni”
Alina Gorghiu cere suspendarea subvenţiilor pentru PSD, în urma dosarului Drăghici
VIDEO PROTVPLUS.RO