DNA extinde urmărirea penală faţă de Mircea Drăghici pentru infracțiunea de delapidare

22-04-2019 16:28


Mircea Draghici

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au extins, luni, urmărirea penală faţă de Mircea Drăghici, trezorier PSD, cu privire la o altă infracţiune de delapidare.

Potrivit unui comunicat al DNA, Drăghici ar fi dispus scoaterea din patrimoniul PSD a unui autoturism de lux.

”În calitate de trezorier al unui partid, având atribuții de gestionare și administrare a bunurilor și fondurilor bănești aparținând formațiunii politice respective, suspectul ar fi dispus scoaterea din patrimoniul partidului a unui autoturism de lux (marca Mercedes Benz model GLE 350 Coupe) cu o valoare de 324.800 lei, fără încasarea contravalorii acestuia la momentul înstrăinării.

Concret, data de 10.07.2017, formațiunea politică, prin trezorier, a cumpărat autoturismul anterior menționat, iar la data de 18.07.2017, autoturismul ar fi fost vândut unei persoane din familia trezorierului, însă contravaloarea acestuia nu a fost încasată de partid la data înstrăinării bunului. Banii pentru autoturism au fost plătiți abia la data de 23.08.2018.” - se arată în comunicatul DNA.

Luni, trezorierul PSD Mircea Drăghici împreună cu secretarul general al PSD Codrin Ștefănescu au fost la sediul DNA din București pentru a depune documente cu privire la verificările pe care procurorii le fac în legătură cu cheltuirea banilor publici de către PSD.

Întrebat de jurnaliști cum comentează acuzațiile DNA, Drăghici a spus că sunt niște minciuni.

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO