Bărbatul din Iași care și-a bătut copilul bolnav cu pumnii în față a fost reținut. Ce a declarat în fața instanței

Ultima actualizare: 14-01-2022 18:33

Individul din Iași, filmat când își lovea cu pumnii fiul cu dizabilități, a ajuns în arestul Poliției. Bărbatul este acuzat de mai multe infracțiuni, printre care și violență domestică.

Între timp, băiatul cu probleme comportamentale primește consiliere psihologică. La fel și mama lui. În fața instanței, tatăl a declarat că s-ar fi jucat cu cel mic și nu l-ar fi lovit intenționat.

După ce au ajuns pe internet imaginile cu băiatul de 12 ani care este ținut pe genunchi de tatăl său și lovit cu pumnii peste față, politiștii au deschis o anchetă penală.

Spun că în ultimul an, mama copilului a depus trei plângeri la Poliție, în care își acuză soțul de violență și mai mult: că bărbatul și-ar fi agresat sexual fiul! Ultima acuzație nu s-a confirmat, spun anchetatorii.

Bătrână: „Ea tot timpul circulă pe aici și e numai scandal, de la maxi-taxi până acasă numai scandal face, în scandal merge cu băiețelul. Păcat, dar ea profita de banii copilului, de situația copilui. Într-adevăr, îl duce la școală, îl aduce, stă cu dânsul prin oraș”.

Vecinii spun că ambii părinți obișnuiesc să consume alcool, din banii încasați ca ajutor social. Femeia este casnică și figurează că asistentul personal al băiatului, care are un anumit grad de handicap. Cei doi sunt internați acum într-un centru de protecție și primesc consiliere psihologică.

Bărbat: E grav, foarte grav.

Reporter: Cum se ajunge la violență în familie?

Bărbat: De la bani.

În cele din urmă, bărbatul în vârstă de 50 de ani și-a petrecut noaptea după gratii.

Ioana Bîlea, purtător de cuvânt IPJ Iași: „A fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de rele tratamente aplicate minorului și violență în familie”.

În paralel, se face și o anchetă a celor de la Protecția Copilului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO