Adina Florea a obţinut cel mai mare punctaj la interviul pentru şefia SIIJ

18-06-2019 19:00


adina florea

Adina Florea a obţinut cel mai mare punctaj la interviul susţinut marţi, la CSM, pentru funcţia de procuror-şef al Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ).

Potrivit tabelului de clasificare publicat pe pagina de internet a CSM, Adina Florea a obţinut un punctaj final de 9,86, fiind urmată de Sorin Eugen Iaşinovschi, cu 8,85. şi Bogdan Ciprian Oârlog, cu 3,25.

Florea a susţinut marți, în cadrul unui interviu la CSM, că nu este aservită politic şi că anchetele secţiei speciale ar asigura independenta magistraţilor.

Adina Florea, procuror: "Nu sunt aservită politic cum a apărut în spațiul public."

După două tentative eşuate de a o înlocui pe Laura Codruța Kovesi la conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupție, procurorul Adina Florea ţinteşte postul de şef al secţiei de investigare a magistraţilor. Funcţia a rămas vacantă după mutarea lui Gheorghe Stan la Curtea Constituţională. Secţia pe care a condus-o a fost acuzată că face anchete la comandă.

Audiata marți, ea a susţinut că secţia recent înfiinţată este garantul independenţei magistraţilor. Ba chiar i-a acuzat pe colegii procurori şi judecători care critică structura că nu sunt suficient de informaţi.

Procurorii din CSM nu şi-au trimis niciun reprezentant în comisia de interviuri care va recomanda plenului cine să devină noul şef al SIIJ. O atitudine deloc nouă când vine vorba despre secţia specială câtă vreme organismele europene au criticat şi au cerut chiar desfiinţarea acestei secţii.

Sorin Iasinevschi, procuror SIIJ: "Secţia e bună şi e doar chestiune de imagine ce poate fi rezolvată prin comunicare."

Pe lângă Adina Florea şi Sorin Iasinevschi, la şefia secţiei speciale şi-a depus candidatură şi Bogdan Pârlog, procurorul militar care a demarat anchetă în dosarul violentelor de la mitingul din 10 august. Pe de altă parte, un deputat USR a iniţiat un proiect pentru desfiinţarea secţiei Speciale.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Agerpres, Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO