Toate dispozitivele Apple, cu excepția iWatch, afectat de Meltdown și Spectre

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50
Apple

Oficialii companiei Apple au declarat că toate iPhone-urile, iPad-urile și Mac-urile sunt afectate de două bug-uri: Meltdown și Spectre.

Specialiștii încearcă să rezolve bug-urile Meltdown și Spectre, prin intermediul cărora le oferă hackerilor posibilitatea de-a fura date de la utilizatori, scrie BBC.

Apple a declarat că au încercat să rezolve problema, dar până în prezent nu există nicio dovadă că această vulnerabilitate a fost exploatată de hackeri.

Pe baza acestor considerente, compania le recomandă utilizatorilor să descarce software numai din surse de încredere și să evite cumpărarea aplicațiilor „rău intenționate.”

Se pare că Meltdown și Spectre se găsesc în mai multe procesoare pe calculatoarele moderne sau în microcipuri.

Toate sistemele Mac și dispozitivele iOS sunt afectate, dar nu există informații conform cărora clienții au fost afectați până în acest moment ", a declarat un reprezentant al companiei Apple.

"Aceste probleme se aplică tuturor procesoarelor moderne și afectează aproape toate calculatoarele și sistemele de operare", adaugă acesta.

Apple a declarat că a lansat deja "atenuări" împotriva Meltdown în cele mai recente actualizări ale sistemului de operare iPhones și iPad - iOS 11.2 și macOS 10.13.2 pentru MacBooks și iMacs.

Meltdown nu afectează Apple Watch, a completat reprezentantul Apple.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO