Microsoft a vandut peste 1 milion de console Xbox One in mai putin de o zi de la lansare

Ultimul update: Miercuri 27 Noiembrie 2013 06:49
Data publicarii: Duminica 24 Noiembrie 2013 14:48
Categorie: Smart things
Xbox One

Microsoft a vandut peste 1 milion de console Xbox One in mai putin de o zi de la lansarea pe piata in 13 tari si a depasit vanzarile inregistrate in prima zi de versiune precedenta, Xbox 360, marcand un nivel record pentru companie.

Xbox One a intrat la vanzare in Australia, Austria, Brazilia, Canada, Franta, Germania, Irlanda, Italia, Mexic, Noua Zeelanda, Spania, Marea Britanie si Statele Unite. Compania a taiat de pe lista initiala opt tari, din caua unor probleme de productie. Sony a anuntat duminica trecuta ca a vandut peste 1 milion de console PlayStation 4 pe piata Nord Americana, in prima zi de la lansare.

PlayStation 4 va intra la vanzare in 30 de tari din Europa si America Latina, pe 29 noiembrie, iar in Japonia pe 22 februarie. Cele doua companii concureaza pentru atragerea pasionatilor de jocuri, in incercarea de revigorare a pietei consolelor care a scazut cu 32%, la 13,3 miliarde de dolari, in perioada 2008-2012, potrivit companiei de analiza a pietei NPD Group.

Ambele companii ofera console cu grafica imbunatatita si mai multe functii de entertainment. Xbox este comercializata la 499 de dolari, iar PlayStation 4 la 399 de dolari. Microsoft siaa concentrat mesajul pe aplicatii si continutul exclusiv, intre care jocurile Ryse: Son of Rome si Dead Rising 3, precum si un show TV live al lui Steven Spielberg.

Xbox One Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Mediafax

Klaus Iohannis
Iohannis, la Innovation Labs: Digitalizarea scăzută a economiei şi a administraţiei este o realitate
Experți și antreprenori vor prezenta viziunea lor despre viitorul tehnologiei la iCEE.fest 2018
iLikeIT. Jocurile săptămânii
Ore de istorie, predate cu ajutorul unor jocuri: „Merg la sufletul copiilor”
Personalul hotelier, înlocuit în tot mai multe locații din lume de roboți
Momentul în care acumulatorul unui smartphone explodează
Icee fest
Netflix, Google și Facebook pe aceeasi scenă cu The New York Times, CNN, El Mundo, Social Chain și Discovery