Mark Zuckerberg vrea ca, pana in 2030, Facebook sa aiba 5 miliarde de utilizatori. "Vrem sa reusim sa-i conectam pe toti"

05-02-2016 14:37

Mark Zuckerberg- Getty

Patronul Facebook, Mark Zuckerberg, doreste ca reteaua de socializare pe care o conduce sa ajunga la 5 miliarde de utilizatori pana in 2030, conform USA Today.

Cele cinci miliarde de utilizatori ar insemna ca aproximativ 60% din populatia planetei va folosi Facebook pana in 2030, data la care se asteapta ca populatia planetei sa ajunga la 8,5 miliarde, conform estimarilor Natiunilor Unite. Insa pentru ca Facebook sa aiba atat de multi utilizatori trebuie ca si zonele sarace ale planetei sa aiba acces la internet, relateaza Agerpres.

"Vrem sa reusim sa-i conectam pe toti, vom face parteneriate cu guvernele si diferite companii din intreaga lume" a spus Zuckerberg, referindu-se la un proiect ce prevede asigurarea accesului la internet si in zonele sarace ale lumii. Initiativa, care se numeste internet.org, a fost primita cu neincredere in unele state ale lumii, India interzicand aceasta facilitate, iar Egiptul oprind functionarea serviciului.

Dar chiar si asa, Zuckerberg spune ca va oferi internet gratuit chiar si refugiatilor in taberele in care acestia stau, prin intermediul unor drone incarcate cu energie solara. Este un pic nebunesc, a spus Zuckerberg, care s-a si fotografiat cu o astfel de drona, denumita Aquila, conform USA Today. In prezent Facebook are 1,59 miliarde de utilizatori.

Mark Zuckerberg a facut aceste comentarii luni, in timpul unui eveniment organizat la noul sediu al Facebook, proiectat de cunoscutul arhitect Frank Gehry, cu ocazia celei de-a 12-a aniversari a Facebook, marcata joi, 4 februarie, si numita Ziua Prieteniei.
 

Sursa: Agerpres