"Croaziera" pe Dunare, cu Google Street View. Fotografiile realizate in 2014 cuprind sase tari, printre care si Romania

Dată publicare: 31-03-2015 17:58
Dată actualizare: 03-04-2015 07:03


Google a anuntat, marti, lansarea imaginilor panoramice Street View de pe Dunare, internautii putand naviga pe cursul celui mai reprezentativ curs de apa al Europei, de la Bratislava la Cernavoda.

Sase tari, trei capitale, cetati, defileuri si mii de peisaje impresionante - Google invita, incepand de marti, internautii la o calatorie pe Dunare de la Bratislava la Cernavoda, odata cu publicarea pe Google Maps a imaginilor Street View de pe cel mai reprezentativ curs de apa al Europei.

Potrivit sursei citate, Google a navigat si fotografiat Dunarea in vara anului 2014, preluand imagini din Slovacia, Croatia, Serbia, Ungaria, Bulgaria si Romania. Marti, Google a anuntat publicarea pe platforma Street View a acestora. Pot fi explorate astfel doua treimi din cursul Dunarii, de la granita Slovaciei cu Austria si pana la Cernavoda, in Romania.

"Fotografierea cursului Dunarii reprezinta unul dintre dintre cele mai ample proiecte speciale derulate de Google Street View. Este prima data cand Google a realizat o colectie de imagini care se intinde pe sase tari. Oricine poate porni intr-o croaziera pe Dunare si sa descopere locuri memorabile precum Bratislava, Palatul Parlamentului din Budapesta, Belgrad sau Cazanele Dunarii", a declarat Dan Bulucea, country manager Google Romania.

Printre locurile impresionante de pe cursul Dunarii din Romania care pot fi explorate in Google Maps se numara Cazanele Mari, in dreptul Pesterei Ponicova, rasarit pe Dunare - podul Cernavoda, podul Anghel Saligny (Cernavoda), Cazanele Mici, statuia lui Decebal, Fortareata Golubac, Podul Giurgiu - Ruse, Portile de Fier 1.

Fotografiile au fost realizate cu dispozitivul trekker montat pe nava de pasageri "Treasures", care realizeaza croaziere pe Dunare. Trekker este creat pentru a realiza fotografii panoramice la 360 grade, cu ajutorul a 15 lentile montate in varful unui catarg, fiecare dintre ele indreptata intr-o alta directie. Imaginile au fost publicate pe Street View, disponibil in cadrul serviciului Google Maps.

Pana in prezent, dispozitivul trekker a fotografiat numeroase obiective din patrimoniul mondial, precum Marele Canion, Taj Mahal, Muntele Fuji, Insulele Galapagos si Venetia. Alaturi de Dunare, utilizatorii pot calatori pe Street View pe alte doua importante fluvii ale lumii: Amazonul si Tamisa.

Fondata in 1998, de Larry Page si Sergey Brin, Google este astazi o companie prezenta pe toate marile piete globale. Google are sediul central in Silicon Valley si birouri in America de Nord si de Sud, Europa si Asia.

Google, proprietarul celui mai popular motor de cautare pe internet, a deschis, pe 1 noiembrie 2010, un birou in Bucuresti, echipa din Romania fiind coordonata de Dan Bulucea.