Cadourile nedorite de unii devin chilipiruri pentru altii. Vanzarea darurilor pe internet devine o afacere profitabila

Ultima actualizare: 30-12-2014 07:13

In fervoarea pregatirilor, Mos Craciun mai incurca cateodata listele de cadouri. Iar sub brad ajung cadouri care nu sunt pe placul ori nu sunt de folos destinatarului.

Cei mai practici au gasit o rezolvare simpla. Vand cadourile pe internet si cu banii stransi isi implinesc o dorinta. Pentru francezi, spre exemplu, sa iti vinzi darurile nedorite pe internet a devenit parte a obiceiurilor de sarbatori, la fel cum este goana dupa cadouri de dinaintea Craciunului.

Isabelle a primit de Craciun un set de DVD-uri cu filmele lui Marylin Monroe. Cine i-a facut acest cadou nu stia probabil ca ea nu este fan al divei blonde si nici nu are un DVD player, ca sa le poata vedea la televizor.

Isabelle Boussiquet: "In loc sa abandonez setul intr-un dulap, il voi pune la vanzare pe internet."

DVD-urile au un pret mai mic decat in magazin, asa ca isi vor gasi usor cumparator, iar cu banii primiti, Isabelle isi va implini dorinta, care nu a ajuns pe lista lui Mos Craciun.

Lisa a gasit sub brad un ceas care nu ii este pe plac: "Trebuie doar sa spun ce marca este si site-ul iti sugereaza automat ce poza poti sa folosesti si iti recomanda un pret de vanzare. Mie imi convine suma, asa ca public anuntul si gata!"

Pe internet poti sa vinzi si cardurile cadou de care nu ai nevoie sau pe care nu crezi ca le vei folosi inainte ca oferta sa expire. Paul spera sa vanda cu 72 de euro doua astfel de carduri in valoare cumulata de 80 de euro.

Paul Marechal: "Pierd cativa euro, dar este mai bine decat sa le abandonez pe undeva intr-un sertar."

Pentru firmele care intermediaza astfel de vanzari online, sarbatorile aduc profituri frumusele. Intre 25 decembrie si 15 ianuarie, un singur site vinde in jur de 3 milioane si jumatate de produse.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO