Bresa de securitate majora pentru unul dintre cele mai populare browsere din lume. Eroarea a fost deja exploatata de hackeri

Ultima actualizare: 01-05-2014 07:01
Internet Explorer

Gigantul Microsoft a demarat o operatiune rapida de rezolvare a unei brese de securitate la Internet Explorer, dupa ce eroarea a fost sesizata de o companie de securitate online, care sustine ca hackerii ar fi profitat deja de situatie.

Companiile din domeniul securitatii online estimeaza ca circa 15-25% dintre PC-urile din intreaga lume functioneaza cu Windows XP, aspect relevant tinand cont ca bresa de securitate nu va fi rezolvata in cazul acestui sistem de operare, potrivit Huffington Post.

Dupa 13 ani de la lansare, Windows XP nu va mai primi suport tehnic din partea Microsoft.

Microsoft a anuntat, duminica, faptul ca bresa de securitate este prezenta in toate versiunile de Internet Explorer de la 6 la 11.

Problema este atat de mare incat hackerii, in cazul unui sistem afectat, pot prelua controlul acestuia si pot vedea, schimba sau sterge datele utilizatorului. De asemenea, acestia pot sa si instaleze programe daunatoare si isi pot crea conturi prin care sa aiba drepturi de administrator pe respectivele PC-uri.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO