O romanca, premiata de presedintele Obama

Diploma de absolvire a facultatii

Emilia Morosan, profesor la o universitate din Houston, a primit ieri din mainile presedintelui SUA cea mai inalta distinctie pentru debut in cariera stiintifica.

Adevarul: Suceveanca Emilia Morosan (34 de ani) a intrat ieri oficial pe lista celor mai prolifici 85 de tineri cercetatori din Statele Unite ale Americii in 2010. Cercetatorul roman, care a plecat acum zece ani peste Oceanul Atlantic in cautarea „visului american", a fost invitat ieri la Casa Alba si a primit chiar din mainile lui Barack Obama „The Presidential Early Career Award for Scientists and Engineers". Este vorba despre cea mai inalta distinctie oferita de administratia prezindentiala americana oamenilor de stiinta aflati la inceput de cariera si care, prin rezultatele muncii de peste an, pot contribui esential la dezvoltarea unor domenii de cercetare.

Romania Libera: 2011 - anul care va adanci criza? In 2011 Romania ar trebui sa-si continue programul spartan de cheltuieli cu o religiozitate chiar mai mare decat in 2010. Angajamentele internationale si, ceea ce este si mai important, constrangerile intrinseci ale economiei nationale ar trebui sa oblige Guvernul de la Bucuresti sa duca mai departe concedierea a mii de bugetari, sa stimuleze munca, sa rationalizeze drastic pomenile sociale, sa aloce mai multi bani pentru investitii lucide si mult mai putini clientelei de partid. Ar mai trebui sa consolideze o legislatie care, finalmente, sa stimuleze in termeni reali mediul privat si sa creeze premisele optime pentru o disciplina fiscala normala, dar si pentru o justitie capabila sa bage in faliment capusele care subtiaza bugetul statului roman, el insusi subminat de ritmul si volumul slab al incasarilor. In paralel, politicienii de toate culorile ar trebui sa renunte la retorica populista, sa cladeasca un adevarat cult pentru simtul raspunderii, al logicii si, implicit, al promovarii interesului national.

Gandul: Doar 300.000 de romani din 6,5 milioane de proprietari au asigurare obligatorie pentru casa. Vezi aici cat sunt amenzile Pana pe 15 ianuarie, circa 6,5 milioane de proprietari de locuinte din Romania trebuie sa isi cumpere o asigurare obligatorie a locuintei, pentru a nu risca sa fie amendati cu pana la 500 de lei de catre primari. O modificare legislativa recenta arata ca cei care au o asigurare facultativa a locuintei, care acopera toate riscurile prevazute in polita obligatorie, nu sunt nevoiti sa cumpere o asigurare obligatorie. "Probabil dupa 15 ianuarie primarii nu vor avea ca prim imbold amendarea celor care nu si-au facut asigurare obligatorie, ci mai degraba le vor explica oamenilor de ce este bine sa aiba o astfel de polita", a declarat pentru gandul Marius Bulugea.

Jurnalul National: Un martor pretinde ca Marian Cozma era beat! In mai putin de doua luni, la 8 februarie 2011, se implinesc doi ani de cand a fost ucis handbalistul roman Marian Cozma. El a fost atacat si injunghiat intr-un bar din Ungaria, Veszprem, orasul unde era si legitimat. Desi localul era monitorizat cu camere video, care au surprins gasca de 28-30 de romi care a facut ravagii, procesul pare sa taraganeze. Pe langa Cozma, care si-a pierdut viata, alti doi handbalisti s-au ales cu sechele de pe urma violentelor. La sedinta de joi, un martor a spus ca Marian Cozma era beat, moment in care un alt martor a lesinat in sala si a fost chemata Salvarea.

Citește și
Tratamente
Alarmant! In 20 de ani, numarul bolnavilor de cancer va creste cu 50%
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Ziarul Financiar: Finalul „Rabla“ a accelerat inmatricularile de masini la maximul din acest an Inmatricularile de autoturisme au depasit pentru a doua oara anul acesta in noiembrie numarul de vanzari, pe fondul apropierii sfarsitului programului "Rabla" la mijlocul lunii noiembrie, potrivit jucatorilor din piata auto. "In noiembrie am avut din nou mai multe masini inmatriculate deoarece «au alunecat» din urma. Toata lumea se astepta ca programul sa se incheie la mijlocul lunii trecute si s-au grabit sa cumpere masinile in octombrie, care ulterior au fost inmatriculate", a spus Nicolae Sorescu, directorul diviziei auto a grupului Radacini, care detine dealeri ai marcilor Opel, Chevrolet, Suzuki, Citroën si Saab.

Articol recomandat de sport.ro
„Drăgușin a luat-o pe un drum greșit!” Genoa a povestit TOT: suma reală a mutării și oferta „mult mai mare” refuzată
„Drăgușin a luat-o pe un drum greșit!” Genoa a povestit TOT: suma reală a mutării și oferta „mult mai mare” refuzată
Citește și...
Efectul verde al crizei: proiectele imobiliare,abandonate din lipsa de bani
Efectul verde al crizei: proiectele imobiliare,abandonate din lipsa de bani

Afacerile cu apartamente, birouri si centre comerciale intra intr-o noua etapa. Dupa doi ani de zile in care investitorii au infruntat criza, multi dintre ei aleg sa inchida businessul din Romania.

Alarmant! In 20 de ani, numarul bolnavilor de cancer va creste cu 50%
Alarmant! In 20 de ani, numarul bolnavilor de cancer va creste cu 50%

Peste 500.000 de romani au fost diagnosticati cu cancer, iar cifra este in continua crestere. Unii dintre ei combat boala cu operatie si chimioterapie, altii se rezuma la rugaciune ori tratamente naturiste.

Tot ce-ti poti dori! Casa
Tot ce-ti poti dori! Casa "nava pamanteana", cu facturi zero toata viata

Sunt construite din cauciuc, cutii de conserve, sticle din plastic, cartoane, metal reciclat, lemn reciclat, pamant si alte materiale care, la prima vedere, pot fi calificate drept gunoaie.

Recomandări
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității

Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii, în dosarul Mineriadei din iunie 1990.

Reuniune a aliaților Ucrainei în format „Ramstein”. Occidentul sare în ajutorul Kievului după un deficit de ajutor militar
Reuniune a aliaților Ucrainei în format „Ramstein”. Occidentul sare în ajutorul Kievului după un deficit de ajutor militar

SUA vor găzdui vineri o reuniune virtuală a donatorilor de ajutor internaţional pentru Ucraina, aşa-numitul Grup de contact în format Ramstein, după ce Congresul american a aprobat un pachet de ajutor de 61 de miliarde de dolari pentru Kiev.

Sorina Pintea, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă
Sorina Pintea, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă

Sorina Pintea, fostul ministru social-democrat al Sănătății, a fost condamnată, vineri, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită în formă continuată. Decizia instanței nu este definitivă.