O romanca, premiata de presedintele Obama
Emilia Morosan, profesor la o universitate din Houston, a primit ieri din mainile presedintelui SUA cea mai inalta distinctie pentru debut in cariera stiintifica.
Adevarul: Suceveanca Emilia Morosan (34 de ani) a intrat ieri oficial pe lista celor mai prolifici 85 de tineri cercetatori din Statele Unite ale Americii in 2010. Cercetatorul roman, care a plecat acum zece ani peste Oceanul Atlantic in cautarea „visului american", a fost invitat ieri la Casa Alba si a primit chiar din mainile lui Barack Obama „The Presidential Early Career Award for Scientists and Engineers". Este vorba despre cea mai inalta distinctie oferita de administratia prezindentiala americana oamenilor de stiinta aflati la inceput de cariera si care, prin rezultatele muncii de peste an, pot contribui esential la dezvoltarea unor domenii de cercetare.
Romania Libera: 2011 - anul care va adanci criza? In 2011 Romania ar trebui sa-si continue programul spartan de cheltuieli cu o religiozitate chiar mai mare decat in 2010. Angajamentele internationale si, ceea ce este si mai important, constrangerile intrinseci ale economiei nationale ar trebui sa oblige Guvernul de la Bucuresti sa duca mai departe concedierea a mii de bugetari, sa stimuleze munca, sa rationalizeze drastic pomenile sociale, sa aloce mai multi bani pentru investitii lucide si mult mai putini clientelei de partid. Ar mai trebui sa consolideze o legislatie care, finalmente, sa stimuleze in termeni reali mediul privat si sa creeze premisele optime pentru o disciplina fiscala normala, dar si pentru o justitie capabila sa bage in faliment capusele care subtiaza bugetul statului roman, el insusi subminat de ritmul si volumul slab al incasarilor. In paralel, politicienii de toate culorile ar trebui sa renunte la retorica populista, sa cladeasca un adevarat cult pentru simtul raspunderii, al logicii si, implicit, al promovarii interesului national.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Gandul: Doar 300.000 de romani din 6,5 milioane de proprietari au asigurare obligatorie pentru casa. Vezi aici cat sunt amenzile Pana pe 15 ianuarie, circa 6,5 milioane de proprietari de locuinte din Romania trebuie sa isi cumpere o asigurare obligatorie a locuintei, pentru a nu risca sa fie amendati cu pana la 500 de lei de catre primari. O modificare legislativa recenta arata ca cei care au o asigurare facultativa a locuintei, care acopera toate riscurile prevazute in polita obligatorie, nu sunt nevoiti sa cumpere o asigurare obligatorie. "Probabil dupa 15 ianuarie primarii nu vor avea ca prim imbold amendarea celor care nu si-au facut asigurare obligatorie, ci mai degraba le vor explica oamenilor de ce este bine sa aiba o astfel de polita", a declarat pentru gandul Marius Bulugea.
Jurnalul National: Un martor pretinde ca Marian Cozma era beat! In mai putin de doua luni, la 8 februarie 2011, se implinesc doi ani de cand a fost ucis handbalistul roman Marian Cozma. El a fost atacat si injunghiat intr-un bar din Ungaria, Veszprem, orasul unde era si legitimat. Desi localul era monitorizat cu camere video, care au surprins gasca de 28-30 de romi care a facut ravagii, procesul pare sa taraganeze. Pe langa Cozma, care si-a pierdut viata, alti doi handbalisti s-au ales cu sechele de pe urma violentelor. La sedinta de joi, un martor a spus ca Marian Cozma era beat, moment in care un alt martor a lesinat in sala si a fost chemata Salvarea.
Ziarul Financiar: Finalul „Rabla“ a accelerat inmatricularile de masini la maximul din acest an Inmatricularile de autoturisme au depasit pentru a doua oara anul acesta in noiembrie numarul de vanzari, pe fondul apropierii sfarsitului programului "Rabla" la mijlocul lunii noiembrie, potrivit jucatorilor din piata auto. "In noiembrie am avut din nou mai multe masini inmatriculate deoarece «au alunecat» din urma. Toata lumea se astepta ca programul sa se incheie la mijlocul lunii trecute si s-au grabit sa cumpere masinile in octombrie, care ulterior au fost inmatriculate", a spus Nicolae Sorescu, directorul diviziei auto a grupului Radacini, care detine dealeri ai marcilor Opel, Chevrolet, Suzuki, Citroën si Saab.