Efectul verde al crizei: proiectele imobiliare,abandonate din lipsa de bani

Ultima actualizare: 19-10-2012 04:36
Casa constructie

Afacerile cu apartamente, birouri si centre comerciale intra intr-o noua etapa. Dupa doi ani de zile in care investitorii au infruntat criza, multi dintre ei aleg sa inchida businessul din Romania.

Gandul: "Vin in birou si imi spun: noi am renuntat. Si incearca sa vanda terenurile achizitionate in anii de boom. La nivelul Bucurestiului sunt proiecte de un miliard de euro, cu terenuri cumparate, cu investitii bancare, care au fost suspendate", a declarat pentru gandul Stefan Dumitrascu, arhitectul-sef al sectorului 3 din Capitala. "Suma este realista daca se iau in calcul toate autorizatiile de constructie eliberate in Bucuresti si Ilfov, pentru proiecte comerciale si rezidentiale", afirma pentru gandul Bogdan Sergentu, seful departamentului Valuations and Consulting al companiei de consultanta DTZ Echinox. Astfel, in Bucuresti, se gasesc in prezent circa doua milioane de metri patrati de constructii nefinalizate, care se afla in diferite stadii intermediare de proiectare sau de constructie.

Romania Libera: Centrul vechi, risc de prabusire la un seism de 7 grade Mai mult de jumatate dintre cladirile din centrul vechi al Bucurestiului, in a caror reabilitare nu s-a investit nimic, risca sa se prabuseasca in cazul unui cutremur cu o magnitudine de peste 7 grade pe scara Richter, a declarat Stefan Dumitrascu, arhitectul sef al Sectorului 3, potrivit agentiei Mediafax. "Centrul vechi al Bucurestiului este un satulet de provincie prafuit pe langa centrul altor orase, cum ar fi Praga. Are doua strazi cu casute care stau sa cada si cu carciumi in care te duci sa bei o cafea la pret triplu fata de alta locatie si in care nimeni n-a bagat un ban in consolidare", a spus Dumitrascu. El a adaugat ca aproximativ 90% din cladirile centrului vechi sunt in sectorul 3.

Adevarul: Biserica scoate bani dintr-un bloc central, dar nu are acte de propietate Arhiepiscopia Bucurestilor incaseaza chirii intr-un bloc, desi instantele de judecata au hotarat ca nu are acte de proprietate. Biserica Ortodoxa incearca sa evacueze mai multi batrani dintr-un imobil din centrul Capitalei folosind acte contrafacute. Afacerea imobiliara a intrat in vizorul DNA. Acum o luna, chiar inainte sa inceapa postul Craciunului, Isabela Dracinschi, la cei 90 de ani impliniti, a primit vizita oamenilor Bisericii in apartamentul ei din centrul Bucurestiului. Venisera sa o evacueze. Acum, cand iarna bate la usa, slujitorii Domnului obtinusera un ordin judecatoresc de a o scoate din imobil pe batrana si nu au ezitat sa-l aplice.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO