Cat costa sa ai masina:intre 124 si 864 euro/luna se duc pe benzina si taxe

Alimentare pompa

Costurile totale medii cu functionarea, taxele si asigurarile unui automobil nou se ridica in Romania la cel putin 124 de euro pe luna, adica aproximativ salariul minim pe economie, in cazul unui model Dacia Logan cu cea mai slaba motorizare.

Ziarul Financiar: Situatia se schimba in cazul unei masini puternice: pot depasi 800 de euro pentru proprietarii unor limuzine precum Mercedes, bani cu care poate fi acoperita chiria unui apartament de lux cu trei camere din centrul Capitalei, arata o analiza ZF. Utilizarea unui model Skoda Octavia, 1,6 TDI, presupune cheltuieli lunare de circa 162 de euro, in timp ce un BMW X5, cu motor diesel de 3,0 litri, implica un cost lunar de 487 de euro. Astfel, fara a lua in calcul si revizia, posesorul unui Logan ajunge sa plateasca in primul an aproape un sfert din pretul de achizitie al masinii pentru combustibil, taxe si asigurari, iar in cazul in care acesta este achizitionat prin credit sau leasing, costurile anuale ajung chiar sa se dubleze. "Rata lunara la Casco se ridica la 136 de lei, in timp ce RCA-ul pe sase luni m-a costat ultima oara 225 de lei. Cea mai mare cheltuiala e insa cu benzina, circuland prin Bucuresti trebuie sa fac plinul de cel putin trei ori pe luna, ceea ce inseamna un cost de circa 700 de lei", spune Ionel, proprietarul unei Dacia Logan.

Romania Libera: Povesti din Stefanesti: Din Rolls-Royce, direct in puscarie Aurel Parvu, fost viceprimar in Stefanesti si nas al manelistului Adi Minune, este acuzat de procurori de complicitate la inselaciune si spalare de bani. Parvu ar fi incheiat cu primaria din Stefanestii de Jos un contract de servicii care nu s-ar fi derulat in realitate, dar, in schimb, institutia publica a platit contravaloarea acestuia. O alta acuzatie este de spalare de bani, fostul consilier local fiind suspectat ca ar fi intervenit pentru obtinerea de credite de catre pastorul Dan Burcica- acuzat si el in cauza- banii find ulterior rulati prin intermediul unor firme fantoma. Aurel Parvu este posesorul unei averi de invidiat. In urma cu o saptamana, RL a stat de vorba cu fostul viceprimar referitor la proprietatile acumulate de acesta in perioada in care a fost implicat in conducerea comunei. Iata ce a raspuns cand l-am intrebat despre provenienta banilor: „Eu am fost destept si am stiut cum sa fac bani ca sa am o viata in care sa stau cu burta la soare si sa-mi permit sa ma trezesc la 12. Asa ca m-ai cam deranjat un pic, nu spun ca m-ai sculat la 10 si m-ai ciufut, asa ca, vrei tu sa ma intrebi cum justificam averea. Cum sa nu te fac obraznic, daca ma intrebi aiurea? Cand sunt trezit din somn, ma supar foarte repede".

Gandul: Cum va arata si cat va costa uniforma obligatorie. Ce spune legea care ii scapa pe elevi de „stresul de a decide cu ce se imbraca” Amanata in ultimii zece ani, ceruta de parinti si profesori, dar neluata in calcul de noua Lege a Educatiei, reintroducerea obligativitatii uniformelor scolare reapare in prim-plan. Un proiect de lege initiat de catre deputatul PDL Cezar Preda le pregateste elevilor de scoala primara si gimnaziu tinuta obligatorie la ore, incepand cu luna septembrie a acestui an. Actul normativ, care va fi depus oficial in Parlament la 1 februarie, stabileste ca fiecare elev va avea o tinuta standard: pantalon, respectiv fusta, cravata, respectiv esarfa, sacou si camasa cu maneca lunga, pentru sezonul rece, respectiv vesta si camasa cu maneca scurta pentru sezonul cald, plus un ecuson cu numele si sigla unitatii de invatamant. Vicepresedintele democrat-liberal isi motiveaza demersul prin scutirea scolarilor "de stresul de a decide zilnic cu ce sa se imbrace si ferirea de tentatia de a veni la scoala purtand o vestimentatie excentrica". Mai mult, se arata in proiect, o astfel de masura "va stimula sentimentul de apartenenta la grup" si va elimina discriminarile.

Evenimentul Zilei: De ce acte ai nevoie si ce pasi urmezi ca sa-ti faci o firma In functie de tipul de organizare a afacerii, trebuie sa depuneti mai multe sau mai putine acte. Daca documentele sunt in regula, procedura nu dureaza mai mult de trei zile lucratoare. Daca ati gasit o oportunitate de afaceri de care vreti sa profitati sau daca vreti sa fiti deja pe piata cand economia isi revine, trebuie sa va inarmati cu putina rabdare si sa aveti pregatit un buget de cateva sute de lei. In primul rand, alegeti forma juridica in care doriti sa functioneze firma. Cea mai raspandita este SRL, care insa pierde teren in fata formelor de organizare ale persoanelor fizice (PFA, intreprindere individuala sau familiala), datorita regimului mai bland de impozitare ale acestora din urma. Apoi trebuie sa alegeti denumirea firmei si obiectul de activitate conform Codului CAEN.

Citește și
Wall Street
Viitorul lumii costa 103 trilioane dolari!Acesta e pretul iesirii din criza
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

Jurnalul National: Permise auto date pe „palme” si „caramizi” Inconstienta unora in a insista sa-si obtina permisele de conducere auto chiar daca nu sunt destul de pregatiti pentru a sofa in trafic, dar si lipsa de integritate a unor politisti fac ca fe­no­menul de coruptie pe acest segment sa-si continue existenta in ciuda ma­su­rilor luate pentru stoparea lui. Iar ca­zul celor cinci angajati de la Serviciul Permise Auto Bucuresti si a noua in­structori de scoli de conducere, arestati preven­ti­v pentru coruptie, o dovedeste inca o data. Din interceptarile convorbiri­lor telefonice reiese o organizare ca la carte. Angajatii de la permise auto au porecle, nume de cod. Avem politisti examinatori zisi „Giuliano”, „Marele Blond”, „Cu­tit”, dar si „Tui­ca”, „Un­chiu” si „Ba­bu­­lea”. Nu lip­ses­te „Na­su” – agentul principal Dumitru Ion, de la compartimentul Administrativ – Secreta­riat, si nici „Grig” – comisa­rul-sef Gri­gore Flo­rin, din cadrul Bi­roului Evi­dente Permise Auto. De asemenea, erau stabilite intalniri „la piata”, de unde erau cumparate pentru „aco­pe­rire” varza si vinete.

Adevarul: Hotul masinii lui Hrebenciuc Jr.: 18 ani de inchisoare! Decizia este fara precedent pentru o astfel de infractiune. Autorul furtului este judecat si pentru disparitia masinii lui Gigi Becali. Trei membri ai clanului condus de Sandu Geamanu au primit pedepse grele in dosarul furtului masinii lui Andrei Hrebenciuc, fiul deputatului PSD Viorel Hrebenciuc. Cei trei fac parte din aceeasi grupare care a furat Mercedesul finantatorului echipei Steaua,Gigi Becali. Stefan Margean, zis „Fanoiu", (22 de ani) a fost condamnat la 18 ani de inchisoare cu executare, Paul Sorin Mihalache (23 de ani) are de executat zece ani si trei luni de detentie, iar Marian Coman (21 de ani) a primit o pedeapsa de patru ani.

Articol recomandat de sport.ro
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Sportivul care și-a ucis iubita, prima apariție după ce a fost eliberat! Cum arată Oscar Pistorius după 9 ani de închisoare
Citește și...
Este Romania mai atractiva decat China? Economia va creste, dar nu acum
Este Romania mai atractiva decat China? Economia va creste, dar nu acum

Europa Centrala si de Est - in special Romania si Bulgaria - este regiunea cu una dintre cele mai bune perspective economice pe termen mediu din lume, chiar peste grupul Brazilia, Rusia, India si China.

Viitorul lumii costa 103 trilioane dolari!Acesta e pretul iesirii din criza
Viitorul lumii costa 103 trilioane dolari!Acesta e pretul iesirii din criza

Aceasta previziune a fost facuta de fundatia World Economic Forum (WEF), organizatoarea Forumului Economic de la Davos. Potrivit analizei, urmatorul deceniu este hotarator pentru soarta economiei mondiale, iar aceasta suma ar putea fi colacul de salvare.

Solutii salvatoare. Cum ar scoate antreprenorii economia din criza
Solutii salvatoare. Cum ar scoate antreprenorii economia din criza

Relaxarea fiscalitatii, plata arieratelor si reducerea evaziunii fiscale sunt principalele masuri cu caracter de urgenta pe care mediul de afaceri le propune guvernantilor.

Recomandări
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață
Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990. Riscă închisoare pe viață

Fostul președinte Ion Iliescu este oficial suspect în dosarul Mineriadei din 13-15 iunie '90 pentru infracțiuni contra umanității.  

Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom
Ciolacu, despre surparea din Slănic: „Ce vreți să fac? Să știu unde s-au făcut drumurile peste mine?”. Reacția Salrom

La Slănic, în Prahova, craterul din centrul orașului s-a adâncit cu 20 de centimetri și nimeni nu poate spune dacă surparea se va opri.

Toată lumea spune că nu sunt bani, doar premierul Ciolacu e relaxat: ”Nu e niciun cataclism”. Cum arată bugetul
Toată lumea spune că nu sunt bani, doar premierul Ciolacu e relaxat: ”Nu e niciun cataclism”. Cum arată bugetul

Cu cheltuieli tot mai mari la buget, Ministerul de Finanțe avertizează într-un document oficial că Guvernul trebuie să facă rost urgent de bani pentru toate majorările oferite în acest an electoral.