Mircea Geoana: "Ce a fost pui de FSN e pe cale sa se termine". De ce crede ca Ponta il va da pe Valcov “la caini”
Fost liderul al PSD, dat afara din partidul pe care l-a condus, vorbeste la “Dupa 20 de ani” despre “epurarea” care are loc in politica romaneasca, despre relatia cu Marian Vanghelie, dar si despre pericolul Rusiei
Mircea Geoana, senator si presedinte al Partidului Social Romanesc, este invitatul lui Cristian Leonte la “Dupa 20 de ani”, emisiune difuzata duminica de la ora 10.00 pe PRO TV si online pe PROTV NEWS. Fostul lider al social-democratilor a vorbit despre partidul pe care l-a condus, despre cel pe care il conduce acum, dar si despre innoirea clasei politice si amenintarile externe la adresa Romaniei.
Partidul Social Romanesc, e un proiect politic nou, intemeiat cu fostul dumneavoastra coleg si prieten, Marian Vanghelie
Nevoia unui proiect politic de stanga o resimtim in fiecare zi. Avem o tara profund nedreapta din punct de vedere social, o tara cu 40% din romani care se afla in risc de saracie sau excluziune. Ca sa incep cu nevoia, nevoia nu e a lui Geoana, e a societatii. Avem nevoie de o stanga puternica, reideologizata, care crede in niste lucruri si actioneaza in virtutea principiilor proprii. De ce “social si romanesc”? Pentru ca nevoia de social, de dreptate sociala, nevoia de a reporni ascensorul social e extrem de prezenta. Si “romanesc”, pentru ca dupa ani de zile cand am trait cu iluzia ca intrarea in Occident va rezolva totul, nevoia de mai multa demnitate si patriotism, inclusiv economic, e la fel de puternica.
Cum ati primit vestea arestarii lui Marian Vanghelie?
Am fost coleg cu foarte multa lume din politica. Dupa 25 de ani de cand din FSN s-au rupt PSD_ul actual si PDL, fostul PD, ceea ce simt eu azi ca se intampla sub o presiune necesara si justificata a justitiei este ca vechiul sistem traditional de partide se prabuseste. Cei care – inclusiv Marian Vanghelie, inclusiv Hrebenciuc sau altii din alte partide – dintr-un motiv pe care nu avem cum sa nu-l consemnam, au inteles ca a face politica inseamna a aduna bani pentru a face si mai multa politica, vad cum acel sistem de organizare a politicului acum s-a ispravit. Personal, e o chestiune care nu imi face placere, ca unui coleg sa i se intample o neplacere atat de mare. De aceea, in statutul partidului, nu pe vorbe ci pe scris, avem clar stipulat ca cine intra in incidenta cu justitia e suspendat din partid, cine are condamnare pleaca din partid. Regret ce s-a intamplat dar exista o specie pe cale de disparitie in politica romaneasca, care este transpartinica si care astazi se prabuseste sub presiunea justitiei. Eu vreau sa ma gandesc si ce punem in loc si de aceea avem nevoie de partide noi, cu reguli mai clare.
Stiati de astfel de situatii precum cele pe care le descriu procurorii?
Nici gand. Daca as fi fost in cunostiinta de asa ceva nu as fi avut decat cuvinte de condamnare. Multa lume vorbeste despre prezumptia de nevinovatie, dar in meseria noastra reputatia este un lucru extrem de importanta. Ca si in cazul Valcov: cand a aparut o acuzatie de coruptie la un ministru, trebuia sa-si dea demisia imediat.
Nici in intalnirile private cu partenerul dumneavoastra politic nu ati vorbit despre finantari?
M-am intalnit cu multa lume. Nu am vorbit niciodata despre finantari. Poate sunt eu inadaptat la mediul politic, dar nu am vorbit niciodata despre finantari. Suspiciuni cu privire la ideea ca sistemul politic vechi e subrezit au existat. Dar, repet inca o data: una e una si alta e alta. Colegialitatea e una, dar cand cineva a incalcat legea drumurile merg intr-o alta directie. Daca e ceva important e faptul ca un numar de oameni vor ramane in picioare dupa aceasta epurare cumplita si necesara a sistemului politic. Avem obligatia sa mergem in etapa urmatoare, sa intelegem ca vechiul sistem politic s-a prabusit si ca avem nevoie de un nou proiect de tara, care sa plece in primul rand cu o noua regula a jocului in politica, administratie, securitatea nationala. Un proiect pe care 90% dintre romani il cer decidentilor, in primul rand presedintelui, dar si noua, cei care vom ramane in picioare dupa acest taifun.
In 2009 stiati ca se strang ilegal bani pentru sustinerea dumneavoastra in functia de presedinte al Romaniei?
Un presedinte de partid si un candidat prezidential nu se ocupa de finantarea campaniei. Prezumi ca sursele sunt legitime.
L-ati intrebat pe Viorel Hrebenciuc daca sunt in regula finantarile?
Intotdeauna am pus ca o conditie sa nu existe nicio chestiune ilegala sau oculta. Dar finantarea campaniei nu e treaba candidatului. Tot ce inseamna campania prezidentiala a fost facut conform legii.
“Geoana m-a trimis personal la Nicolae pentru a-l ruga sa contribuie la finantarea campaniei”. Este o declaratie pe care Viorel Hrebenciuc a facut-o saptamana aceasta. Stiati despre aceasta discutie?
Nu il cunosc pe domnul Nicolae. E cel putin suspect faptul ca, cu o zi inainte de a fi dus in arest la domiciliu, Hrebenciuc schimba depozitiile initiale, pentru ca in acel dosar oamenii care au fost acuzati de finantare ilegala a campaniei din 2009 au fost achitati in prima instanta, mi se pare cel putin suspect, dat fiind ca nu am vorbit nici cu Hrebenciuc nici cu nimeni altcineva despre finantarea campaniei. Cu nimeni. Daca Hrebenciuc, cu reputatia pe care o are, are o minima credibiitate, atunci eu ma las de politica. Cred ca si-a facut din delatiunea aceasta, bazata doar pe vorbe, doar o forma de cumparare de indulgenta. Sunt, cred, unul dintre putinii lideri politici de care nu s-a legat niciun dosar de coruptie si in clipa in care cineva se joaca cu reputatia mea ii spun sa se uite la reputatia lui.
Ati fost presedinte al PSD atatia ani. In acei ani s-au comis fapte pentru care sefi de consilii judetene si consilieri din toata tara au primit condamnari, unii sunt in inchisoare. Ati stiut despre astfel de practici?
Pai daca DNA nu stia, cum sa stiu eu? Eu am condus PSD intre 2005 si 2010, cinci ani de zile, nu am avut nicio secunda cunostinta sau implicare in vreo forma de finantare ilegala. Reputatia, pentru mine, e cel mai important lucru in viata si in vocatia pentru politica pe care eu o am. Si atunci, intrebarea pe care ar trebui sa o adresam tuturor este ce posibil ca atatia ani de zile fapte pe care azi le aflam, justitia romaneasca sa nu ne fi dat o mana de ajutor, ca sistemul de verificare sa nu fi functionat? Eu nu am dosare de cadre la partid. Am decizia politica pe o prezumptie de nevinovatie. Va spun cu toata sinceritatea ca nu am stiut si nu am fost implicat in astfel de situatii. Daca s-a perpetuat un sistem in care banul public e folosit in scopuri politice iar apoi creaza imperii media, de exemplu, asta nu e creatia mea. Daca vrea cineva sa ajute bruma de oameni sanatosi la cap si cinstiti care au mai ramas in politica, trebuie sa incurajam institutiile sa continue sa faca curatenie, sa faca atunci cand se intampla si nu dupa 5 sau 10 ani, si apoi sa vedem ce punem in loc. Care e proiectul de tara pentru urmatorii ani de zile? Cum facem ca Romania se sa inzdraveneasca?
Este vorba despre inca o acuzatie legata de domnul Vanghelie, care a strans semnaturi pentru europarlamentare. Stiati de acest lucru?
Doamne fereste, ce am eu cu campania lui EBA? Imi aduc aminte de campania dansei din 2007, ca existat o suspiciune ca au fost dirijate voturi pentru ea si pentru candidatul UDMR pentru Parlamentul European.
Domnul Dragnea zicea zilele astea ca circulau multe zvnonuri cum ca Marian Vanghelie sprijinea PDL. Erati la curent cu astfel de zvonuri?
Zvonuri au fost cum ca Ponta trebuia sa fie secretar general la UNPR daca nu castiga Congresul PSD. Zvonuri au fost ca Dragnea era “agent acoperit” al lui Basescu la PSD. Dar una e un zvon, inclusiv de presa, si alta sunt dovezi. Declaratiile le poti lua in calcul, dar eu nu sunt judecator, eu sunt un manager politic. Daca am oameni in partidul meu care au probleme cu justitia, ei pleaca acasa. Daca exista o suspiciune nefondata, am beneficiul de dubiu si trebuie sa verific de 5 ori inainte sa pedepsesc un coleg sau o colega. Poate cineva a platit o parte a presei ca sa il atace. Asa functioneaza o organizatie. Singurii judecatori care sunti n fata noastra sunt electoratul si justitia.
Daca erati asa de nemultumit de colegii de partid, de ce nu ati inceput acest proiect mai devreme?
In primul rand, eu am condus PSD in opozitie. Am avut cateva luni de guvernare. Primul gest pe care l-am facut a fost sa cer majorarea pensiei minime. Cand sunt la guvernare, prima mea grija e sa raspund asteptarilor electoratului pe care il reprezint. Ce se intampla cu PSD de ceva timp? Asistam la o alunecare spre dreapta. Recentul Cod Fiscal e facut cu si pentru marele capital. Asistam la o usoara sau mai grava deviere de la linia social-democrata traditionala. Dar pana la urma nu eu, ci Victor Ponta, conduce PSD. El a decis ca eu sa nu mai fac parte din PSD. Nu am avut niciun fel de intentie ostila sau lipsa de sprijin pentru Ponta in campania electorala. Am fost un soldat credincios al partidului pe care l-am condus.
L-ati votat?
Da, l-am votat, stiind ca are probleme. Dar m-am gandit, daca eu in 2009 le-am cerut tuturor colegilor mei sa voteze cu mine – ramane de vazut daca au votat, Ponta nu a votat cu mine in 2009 – eu nu am dreptul sa tradez milioane de oameni care isi pun speranta in PSD. Intre Geoana si Ponta e o diferenta de principii. Ponta si camarila care conduce azi PSD au spus ca nu au nevoie de Geoana pentru ca le e frica de Geoana. De ce nu fac congres? Pentru ca le e frica de intalnirea cu membrii de partid. Si atunci eu ce pot sa fac? Sa ma duc in decor pentru ca Ponta si o mana de oameni considera ca Mircea Geoana nu reprezinta nimic in social-democratia romaneasca? Nu cumva e obligatia si responsabilitatea mea sa duc mai departea steagul social-democratiei romanesti? Si daca partea sanatoasa din PSD doreste sa vina cu mine, sunteti bineveniti, fratilor, sa veniti. Daca vreti sa stati in continuare in sultanatul lui Ponta, unde cu neamurile si cu o grupare de interese oculte sugrumati democratia in partid si tradati electoratul, sa fiti sanatosi.
Dar de ce nu ati vorbit despre asta in campania electorala pentru alegerea lui Ponta, de exemplu?
Pentru ca nu se face asa ceva. O chestiune de acest tip boicoteaza campania.
Dar daca e atat de grav, publicul avea dreptul sa stie.
Eu va spun ca lucrul care m-a revoltat cel mai mult e chestiunea cu votul din diaspora. In clipa in care cineva viciaza, in opinia mea de o maniera deliberata, dreptul fundamental la democratie si la vot, in clipa respectiva pentru mine lucrurile s-au incheiat cu Victor Ponta si cu altcineva. Pot sa accept ca din motive legate de presiunea Comisiei Europene, a FMI, de influenta marelui capital strain, nu toate ideile mele de stanga sunt acceptabile imediat, ca poate exista un compromis undeva la mijloc intre dreapta si stanga, cum cred ca trebuie sa fie fundatia noului proiect de tara. Pentru mine, momentul descalificarii supreme e cel in care, de o maniera deliberata, ai privat oamenii de dreptul care e fundatia unei democratii, cel de a vota. E o chestiune intolerabila. In rest, toti suntem oameni, mai facem greseli.
Si totusi, ati spus ca ati votat pentru Victor Ponta, chiar daca spuneti ca avea probleme. Despre ce probleme vorbiti?
Probleme de caracter, in principal. Va spun asta fara patima. Stiam ca e mai versatil, ca schimba camasa. El a inceput la tineretul liberal de fapt, dupa aia i-a oferit Nastase un job, eu l-am sprijinit in continuare, era un tanar in ascensiune. Stiam ca nu e un om pe care te poti baza, dar era candidatul partidului pe care eu l-am condus. Intre loialitatea fata de partid si electoratul nostru si dubiile mele fata de Ponta am ales loialitatea.
In momentul de fata, care credeti ca este cea mai mare problema lui Victor Ponta?
Totala lipsa de credibilitate. Nu vorbesc de destoinicia lui politica, de modul in care administreaza Guvernul, acolo sunt si bune, si rele. Dar marea problema e caracterul si atunci cand aici ai o problema nu cred ca poti fi un lider, nici macar in Romania. Mai ales dupa chestiunea cu votul din diaspora, nici nu mai vorbesc de plagiat, in orice tara civilizata plecai acasa. Nu vorbesc de razgandirea permanenta, de sultanatul politico-economic in care conduce prin apropiati si neamuri si tot soiul de gasti. Asta nu e o chestiune singulara, exista si alte grupari, inclusiv fostul regim Basescu. Dar in clipa in care ai o problema atat de masiva de caracter, in clipa in care minciuna de fapt a doua ta natura atunci am o problema de fond.
Cum veti vota la solicitarea procurorilor de ridicare a imunitatii parlamentare in cazul Dan Sova?
Ca de fiecare data, in favoare, indiferent de prietenie, de gradul de colegialitate. Nu exista un motiv plauzibil pentru ca o solicitare a justitiei sa primeasca aviz nefavorabil de la Parlament. Dar PSD si Ponta il vor apara pe Sova. Un pronostic pe care eu l-as da: cred ca pe Sova il apara, pe Valcov il da la caini. Sunt mult prea apropiati, banuiesc ca relatiile de afaceri din tinerete ii leaga de o maniera aproape ombilicala. Eu sper sa nu fie asa, pentru reputatia democratie romanesti si Senatului, dar vazand cum au votat senatorii PSD din Comisia Juridica, unanim impotriva ridicarii imunitatii lui Sova, parerea mea e ca e o pacalalea ca fiecare voteaza conform constiintei. La votul pentru judecatorul pentru Curtea Constitutionala de acum cateva saptamani au votat la vedere, se duceau toti prin fata pe la Ilie Sarbu, “ia arata buletinul”. Si arata copilul buletinul. Daca vor sa faca un vot predictibil, il fac la vedere, ca sa vada cine voteaza pentru si cine impotriva.
Care e stadiul negocierilor pentru formarea noii majoritati de care vorbeste PNL?
Revin la arhitectura acestui inceput de colaborare intre PSRO, PNL si presedintele Romaniei. Vorbim de un proiect de tara, in absenta unui proiect de tara pe 10 ani de zile discutam de o formula relativ banala de a asigura o majoritate. Primul proiect de tara a fost integrarea in NATO si UE, tinem minte cu totii cum toata lumea credea in acel proiect. Aceasta televiziune a facut lucruri remarcabile pentru integrare, noi toti am muncit, eu am fost un arhitect si un strateg alaturi de multi altii. Cred ca e obligatia noastra sa fim parte la un nou proiect de tara care sa cuprinda si viziunea de dreapta si cea de stanga, unde combaterea saraciei, formarea clasei mijlocii, o noua politica economica, sa aiba un loc. Sa nu mai fim in situatia in care din PIB 35% sa o reprezinte salariile. Tot ce muncim noi e o treime din avutia nationala, restul e capital. Romania e in top 10 impozitarea muncii. Cineva care castiga 100.000 euro pe an din capital plateste taxe mai mici pe venit daca cineva care e la salariu minim pe economie. Sunt chestiuni pe care doar un proiect pe termen mediu si lung le poate rezolva. Din punct de vedere practic, saptamana care urmeaza va marca intrarea intr-o faza structurata a dialogului pe programul de guvernare, in conditiile in care vom avea majoritatea. Am stabilit impreuna cu PNL si au fost desemnati domnii Predoiu si Atanasiu alaturi de mine si Catalin Croitoru, primul nostru vicepresedinte, vom avea echipe de lucru pe diverse domenii. Sunt convins ca propunerile noastre de a creste salariul minim pe economie insotit de scaderi de taxe pe munca vor fi in programul de guvernare.
Citeste si: Plata electronica a taxelor si impozitelor a atins sume record in 2014
In Parlament cum stati cu matematica?
Majoritatea se va face. E o lege a gravitatiei in politica. Ca sa fiu eu in acea majoritate nu am nevoie de o simpla participare la Guvern, vreau sa fiu, impreuna cu colegii mei parte la un nou proiect de tara, la o guvernare care sa isi pastreze configuratia politica pana in 2020. Matematic se face cu parlamentarii din actualul Parlament, alta varianta nu e. PSD e un partid inchis, cei care nu sunt in linie cu Ponta si sultanatul sunt condamnati la terminarea carierei politice. Multi colegi din PSD si-au pus speranta ca acest Consiliu National va fi un inceput de analiza serioasa, sincera, onesta, a situatiei din partid. Ponta a pierdut la un milion de voturi diferenta. Nu a fost nicio explicatie in partid a cauzelor acestui esec catastrofal pentru Ponta si PSD. In lipsa unei discutii privind viitorul oamenilor de acolo, vor pleca multi, suficienti cat sa facem o majoritate.
Cati?
Sunt convins ca suficienti cat sa facem o majoritate in Senat, apoi si in Camera Deputatilor. Cifra care face diferenta acum e de 10 senatori, nu e o cifra atat de greu de atins. Pentru mine problema majoritatii e una care va fi rezolvata, speranta mea este ca in actuala sesiune parlamentara sa dam un nou Guvern.
Cum se va schimba Guvernul?
Motiune de cenzura. Eu am fost primul lider de partid care a avut o motiune de cenzura de succes in 2009. Eu voi fi al doilea care va avea o motiune de cenzura de succes. Lucrurile cred ca se indreapta spre un deznodamant destul de clar. Ce punem in loc? Cum facem ca sa nu se mai repete toata hotia care se intampla acum? Cum facem ca sa avem un Guvern ireprosabil? Cum facem cu securitatea nationala a Romaniei, care e acum sub o presiune importanta, si nu pe stil militar, ci pe energie, demografie, coruptie? Acest proiect de tara trebuie sa fie litera de aur. Daca vrem ca Romania sa ramana in picioare, nu mai putem continua pe modelul economic, politic si social de acum. Nu spun ca va fi usor. Nu schimbi o clasa politica peste noapte. Sunt naravuri vechi, disfunctionalitati cronice. Nu pot spune ca simpla schimbare de majoritate va schimba ca o bagheta magica modul in care Romania functioneaza.
Despre noua majoritate ati discutat cu presedintele Iohannis?
Nu. Am discutat cu liberalii, cu presedintele vom discuta cand majoritatea va fi confirmata in Parlament.
Fara traseisti, spunea domnia sa dupa anuntarea rezultatului alegerilor. Nu aveti o problema, daca atrageti oameni din urmatorul dumneavoastra partid?
Eu nu am vrut sa plec din PSD. Criteriul pe care eu il aplic e de probitate si profesionalism. Sunt colegi din PSD care vor sa vina la mine.
Pe Oana Mizil ati pierdut-o deja.
Asta este, daca cineva e intr-o situatie in justitie, cu tot regretul, dar asta este. In clipa de fata toti colegii care doresc sa faca parte dintr-un proiect important pentru Romania, care nu au probleme de integritate si sunt competenti, sunt bineveniti alaturi de mine. Asa cum, de exemplu, pe langa Catalin Croitoru, Dumitru Chirita, vin si oameni din mediile profesionale – Radu Golban, un economist foarte bun. Nu suntem de acord, de exemplu, cu propunerile din comisia de cod electoral ca diasporei sa ii fie acordate dublarea numarului de pozitii. Noi avem o propunere de 318 parlamentari dintre care 18 din diaspora. Eu am un coleg tanar, Razvan Condurateanu, care vicepresedinte la noi. A fost la PSD, era un copil. L-am crescut, a fost fortat sa plece la UNPR, cand a aparut proiectul politic cu Mircea Geoana a venit. Faptul ca unui om i s-a blocat sansa de a avea un viitor politic la PSD nu inseamna ca e traseist. Am avut colegi de la PC cu care am lucrat foarte bine, pot veni alaturi de noi. Sunt pesedisti, sunt oameni din alte partide care vor sa vina la mine. Faptul ca le prezentam un proiect de tara e mai atractiv decat perspectiva intrarii la guvernare. Intrarea la guvernare e complexa, nu asta e scopul principal. Exista suficienti oameni de buna calitate in Parlament si in politica romaneasca care inteleg ca acest proiect de tara e motivatia principala, in care competenta si profesionalismul sunt criteriile de selectie.
Ucraina: cat de mare e pericolul?
Suntem intr-unul din cele mai complicate momente pe care le-am avut din 1968 incoace. Pastrand proportiile si punand lucrurile in context, asistam de fapt la un proces in care Federatia Rusa incearca sa reia controlul asupra fostului imperiu sovietic si tarist. Nu e nimic nou sub soare. Pentru Romania, supravietuirea Ucrainei ca stat independent, cu o granita cat mai stabila si cat mai departe de granita Romaniei, e interesul nostru vital national. Moldova si supravietuirea ei depinde in mare masura de evolutia Ucrainei. De aceea, ceea ce a facut presedintele Iohannis mergand mai intai la Varsovia, apoi la Kiev, cred ca arata ca in clipa de fata constituim o trilaterala cu Polonia si Ucraina, asa cum in anii precedenti am creat o trilaterala cu Polonia si Turcia. Sunt aceste tari care sunt elementele fundamentale ale echilibrului strategic zonal. Ceea ce ma framanta, pe langa agresivitatea Rusiei, e si slabiciunea interna a Ucrainei. Acolo exista un nivel de coruptie mai mare chiar decat la noi, daca e posibil asa ceva. Interesul nostru e sa asiguram conditii ca Ucraina sa continue sa existe ca stat independent, sa nu am Rusia la granite, si in acelasi timp sa pot sprijini Ucraina si Moldova sa-si intareasca capacitatea de guvernare. Un exemplu: stiti ca intre Polonia si Ucraina toate punctele de trecere a frontierei sunt puncte comune. Iata un punct minimal pe care Romania trebuie sa il propuna si Ucrainei, si Moldovei. Sun bani europeni pentru astfel de proiecte. O sosea expres intre Odessa si Galati poate fi construita.
Vedem multe echipamente de razboi. Va fi razboi?
Cred ca suntem deja intr-o forma de confruntare, care va avea multe elemente neconventionale. Suntem intr-un razboi de informatii, serviciile de informatii sunt intr-o confruntare directa. Pe zona de cyber, deja rusii au testat un astfel de proces in Estonia. Suntem in plin razboi de propaganda. Exista in Moldova si Ucraina o masinarie de propaganda, de intoxicare ideologica, inclusiv a minoritatilor rusesti din tarile baltice. Uitati-va zilele acestea la lupta pentru sefia auto-proclamatei Republici Gagauze, in care Rusia a intrat pe fata.
Cum va face NATO fata razboiului hibrid, provocarilor asimetrice?
In primul rand, exista si o parte conventionala. NATO are comandamentele in Polonia si Romania, e un lucru important pentru ca descurajarea este importanta. Rusia a desfasurat in Crimeea un sistem antiracheta extrem de performant. Asta este o amenintare fizica directa. Noi trebuie sa punem un pachet complet de securitate tarilor NATO in care articolul 5 sa fie completat si cu elemente neconventionale. Cred ca vom ajunge rapid sa completam articolul 5, fiindca azi un atac la adresa sistemului energetic al unei tari NATO e la fel de periculos ca trecerea blindatelor rusesti peste granita.
Va propuneti sa mai candidati la presedintie?
2019 e departe. Nu putem discuta acum. Ceea ce stiu ca am sa fac este ca voi fi parte, ca arhitect si ca strateg la proiectul de tara. Voi contribui cu tot ce pot si ce tot ce stiu. Daca va fi nevoie de mine intr-o pozitie institutionala mai mica sau mai mare, o sa pun umarul.
V-ati mutat din vila de pe strada Cucu Starostescu?
Da, in sfarsit, aveti o veste in premiera. Locuiesc intr-un apartament de bloc. E in regula, copiii au plecat la scoala, ne-am restrans.
Daca PSD v-ar cere sa reluati conducerea partidului dupa ce Victor Ponta ar fi indepartat de la conducere, v-ati intoarce in PSD?
Le-as spune colegilor mei „veniti cu totii in Partidul Social Romanesc”, pentru ca e nevoie de un nou proiect politic. Ce a fost pui de FSN cred ca e pe cale sa se termine, sistemul de partide traditional e pe cale sa se prabuseasca. Ii astept alaturi de mine intr-un partid social-democrat.
Sursa: Pro TV
Etichete: Rusia, PSD, dna, Mircea Geoana, marian vanghelie, PSRO,
Dată publicare:
20-03-2015 17:07