Geoana si Vanghelie si-au lansat proiectul "Romania noastra". "Ii vor cadea ochelarii lui Ponta la motiunea de cenzura"

×
Codul embed a fost copiat

Fostul presedinte al Partidului Social Democrat, Mircea Geoana, si-a lansat noul partid cu un atac direct la fostii colegi care sunt acum condusi de Victor Ponta, anuntand ca in scurt timp "vom avea o noua majoritate si un nou Guvern".

Citeste in articol:
-► Declaratiile lui Mircea Geoana
-► Declaratiile lui Marian Vanghelie
-► Care sunt sansele ca executivul sa fie rasturnat
-► Vanghelie: Primarii care au migrat pe Ordonanta 55 sa isi piarda mandatul

"Cum poate cineva care este un social-democrat convins sa accepte ca principalul partid al stangii sa fie un partid complet nedemocratic? In care le este frica oamenilor sa vorbeasca! Si da, sunt mandru de colegii mei curajosi care sunt astazi aici cu noi si sunt mult mai multi cei care ne vor urma!

Si o sa vedeti in urmatoarele zile si saptamani cum initiativa noastra si proiectul nostru politic pentru un nou proiect social democrat va schimba majoritatea si va asigura Romania ca ceea ce in noiembrie a inceput cu alegerea unui nou presedinte si care cel tarziu la inceput de luna martie va insemna si un nou Guvern, o noua majoritate, noua social-democratie, ca partener egal si important la constructia unui proiect de tara!" - spus Mircea Geoana in discursul pe care l-a tinut la Romexpo, la lansarea proiectului politic.

Convinsi ca in cateva luni ajung la guvernare, Mircea Geoana si Marian Vanghelie si-au lansat proiectul de stanga. Denumita "Romania noastra", initiativa lor a adunat duminica, la Romexpo, cateva sute de simpatizanti si 17 senatori si deputati. "Sultanatul lui Victor Ponta se va termina curand", a anuntat in fata lor senatorul Geoana, iar primarul de la sectorul cinci i-a transmis liderului PSD ca "ii vor cadea ochelarii cand va vedea ce sustinerea au ei la motiunea de cenzura".

Citește și
Mircea Geoana
Mircea Geoana si Marian Vanghelie isi fac partid. Noua formatiune politica nu ar spune nu unei motiuni de cenzura
Cum a ajuns Petre Roman inculpat în Dosarul Mineriadei din 1990: „în subsolul Universității s-au găsit 22 de arme cu glonț; la sediul PNȚCD, substanțe halucinogene și materiale legionare”

Moderatorul acestui eveniment i-a anuntat pe cei care sunt initiatorii acestui proiect: parlamentarii Catalin Croitoru, Florentin Gust, Petre Petrescu, Dumitru Chirita, Valer Marian, Oana Niculescu Mizil, Radu Popa, Dan Tataru, dar si primarul sectorului 5 Marian Vanghelie.

Geoana a spus ca ii asteapta pe cei din PSD alaturi de el, conditia fiind repectarea principiilor proiectului sau. El a mai spus ca "Romania noastra" va fi la guvernare si va obtine un scor "extraordinar de bun" la alegerile parlamentare.

La randul sau, primarul Sectorului 5 Marian Vanghelie i-a criticat dur pe Victor Ponta si Gabriel Oprea, aratand ca acestia sunt corupti si ca sunt multe "cumetrii si incuscreli" in Guvern. "Ma intorc la fostul meu coleg, Victor Ponta, Dumnezeu sa-l ierte pentru ca s-a dus. Nu stiu daca baiatul asta iubeste pe cineva. Nu stiu daca baiatul acesta se gandeste la acei oameni care nu au din ce sa traiasca. (...) A vrut sa candideze la presedintie saracul, dumezeu sa-l ierte, nu era pentru asa ceva", a spus Vanghelie, participantilor la Romexpo, la lansarea proiectului politic "Romania noastra", alaturi de Mircea Geoana.

El a spus ca multi parlamnetari se vor alatura acestui proiect. "O sa vedeti cati parlamentari o sa fie alaturi de noi la motiunea de cenzura, o sa i se blocheze ochelarii lui Victor Ponta", a adaugat Vanghelie.

El a mai aratat ca Gabriel Oprea este "un om corupt" care a facut presiuni asupra parlamentarilor sa nu vina alaturi de noul proiect politic. "Gabriel Oprea este un om corupt si nu mai poate conduce Ministerul de Interne. E inadmisibil ca parlamentarii sa fie amenintati cu ministrul de Interne sa nu fie prezenti aici", a adaugat Vanghelie.

Marian Vanghelie a mai spus ca el nu este speriat si se "duce inainte, inainte". "Nu mi-e frica sa spun: sunt niste bani luati cu redeventele cu OMV de Ghita in numele lui Ponta", a mai spus Vanghelie. El a aratat ca nu se mai poate face numiri numai "pe cumetrii", aratand ca Oprea este nasul fiului lui Ponta. "Hai sa punem in functii oameni normali, nici veri, nici fini. Daca vedeti organigrama Guvernului, cate incuscreli si cumetrii, nu va va veni sa credeti", a mai spus Vanghelie.

El a mai aratat ca nu mai trebuie acceptate asemenea compromisuri si trebuie oprit tot sistemul care se fraudeaza, de la licitatiile publice, la fonduri europene.

Liderul grupului parlamentar al PSD din Senat, Ilie Sarbu, a declarat, vineri, la Sinaia, ca senatorul social-democrat Dan Tataru, din Bacau, si-a anuntat intentia de a trece la formatiunea anuntata de Mircea Geoana, acesta neparticipand la reuniunea grupurilor PSD. "Noi avem zece senatori in plus fata de ce avem nevoie, cvorumul la Senat fiind de 84. Din cei zece, am inteles ca un coleg de-al nostru si-a anuntat intentia - nici nu a participat la intalnirea grupurilor - sa treaca sau, ma rog, sa se inscrie in formatiunea domnului Geoana. Unul singur, deocamdata. E vorba de Dan Tataru, de la Bacau", a spus Ilie Sarbu.

La jumatatea lunii ianuarie, fostul lider PSD, Marian Vanghelie, declara pentru Gandul, conform Mediafax, ca, in perspectiva realizarii noului proiect politic pe care il construieste impreuna cu Mircea Geoana, a convins deja 25 de parlamentari PSD, din Bucuresti si din tara, sa li se alature. Vanghelie nu a dat nume din echipa de baza a alesilor fidelizati, dar le-a apreciat ca fiind „nume sonore si nume frumoase”. „Sunt convins ca foarte multi parlamentari au ajuns la capatul rabdarii. Nu mai suporta bataia de joc care a existat la adresa lor. Si mai cred ca vor fi unii care, chiar daca nu vor face pasul catre noi de prima data, vor vota motiunea. Lumea s-a saturat. Nu asa se conduce Romania, parlamentul si partidul, prin a-ti bate joc de oameni” s-a revoltat Vanghelie.

Mircea Geoana a confirmat, la randul sau, mult mai diplomat, ca exista "un numar extrem de important de oameni, din Parlament si din afara, foarte interesati sa sutina in mod explicit proiectul noului PSD”.

„Exista un grup de initiativa pentru noul PSD care lucreaza la lansarea principiilor fondatoare si a platformei politice in urmatoarele doua saptamani. Sunt absolut convins ca un numar important dintre colegi si colege din PSD si din afara, vor fi alaturi de mine intr-un proiect care sa dea PSD sansa de a se transforma intr-un partid modern, democratic si competitiv, iar stangii romanesti sansa de a putea influenta in mod decisiv proiectul de tara pentru urmatorii ani. (...) Noul PSD este un proiect obligatoriu pentru stanga romaneasca, si este obligatia mea de a continua sa fiu principalul purtator de stindard social-democrat din Romania” a anuntat Geoana.

Care sunt sansele ca executivul sa fie rasturnat?

Victor Ponta si partidul sau nu prea au in acest moment de ce sa isi faca griji. Liberalii si partenerii lor de la PDL au anuntat ca vor sa depuna in luna martie o motiune de cenzura si sa rastoarne guvernul. Pana atunci, parlamentarii nemultumiti de conducerea PSD, independenti, cei cativa care au mai ramas la PPDD sunt curtati intens de opozitie. Insa, tinand cont ca le mai trebuie inca aproximativ 120 de voturi ca sa darame executivul, munca lor de convingere trebuie sa fie destul de intensa.

Cat despre aparitia acestui nou grup, coalizat in jurul lui Vanghelie si al lui Geoana, acesta a fost anuntat ca fiind mult mai mare. Pe sustinerea a 50, chiar 60 de senatori si deputati au mizat cei doi. Insa duminica au venit insotiti doar de 17 parlamentari apropiati. Asadar, numai daca UNPR tradeaza si PSD-ul ramane si fara sustinerea conservatorilor, cum s-a mai intamplat, doar in acest caz ar putea fi rasturnat executivul.

Vanghelie: Primarii care au migrat pe Ordonanta 55 sa isi piarda mandatul

Primarul sectorului 5 Marian Vanghelie a afirmat, duminica, la lansarea a noului proiect social democrat Romania noastra, ca primarii care au migrat pe baza Ordonantei 55 trebuie sa-si piarda mandatul si a spus ca propune modificarea Codului Muncii.

"Sa-si piarda mandatul acei primari care au fost luati pe Ordonanta 55", a spus Vanghelie.

El a aratat ca parlamentarii nu trebuie sa mai stea la coada la ministri, ci ministrii trebuie sa mearga in Parlament.

Vanghelie a spus ca trebuie modificat Codul Muncii, pentru ca cei cu studii superioare sa nu mai fie platiti cu sume derizorii, ca muncitorii necalificati.

"Am promis de cativa ani sa fie modificat acest Cod al Muncii, care a generat ca romanii cu studii sa fie platiti cu sume derizorii, ca muncitorii necalificati. Sa schimbam Codul Muncii, ca acestia sa ia dublul salariului minim pe economie", a adaugat Vanghelie.

El a anuntat ca vor fi multi parlamentari care se vor alatura noului proiect al stangii si acestia vor trebui sa spuna ca nu sunt de acord cu asemenea l"ucruri, compromisuri".

El a mai aratat ca a mai trecut peste "un hop" cand a candidat independent la primarie si a castigat si ca asa se va intampla si acum.

El i-a criticat pe Victor Ponta si Gabriel Oprea, aratand ca au facut presiuni asupra parlamentarilor sa nu fie prezenti.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
Radu Mazare da semnalul rebeliunii in PSD si il ataca pe Victor Ponta:
Radu Mazare da semnalul rebeliunii in PSD si il ataca pe Victor Ponta: "Eu, daca as pierde alegerile, mi-as depune mandatul"

Unul dintre membrii importanti ai Partidului Social Democrat, liderul PSD Constanta si primar al orasului, Radu Mazare, a dat marti semnul declansarii "rebeliunii" in formatiunea social-democrata, pe "modelul" Geoana si Vanghelie din ultima perioada.

Mircea Geoana si Marian Vanghelie isi fac partid. Noua formatiune politica nu ar spune nu unei motiuni de cenzura
Mircea Geoana si Marian Vanghelie isi fac partid. Noua formatiune politica nu ar spune nu unei motiuni de cenzura

Exclusi din PSD, Mircea Geoana si Marian Vanghelie isi fac partid. Au discutii cu parlamentari de la toate partidele, dar mai ales cu fosti colegi de partid nemultumiti de actuala conducere

Razboiul Stelelor cazute din PSD. Filmul unei zile cu
Razboiul Stelelor cazute din PSD. Filmul unei zile cu "micul Kim", "un agramat neinstruit", "Fratia Banului" si "Mafia"

"PSD este condus nu de "Micul Titulescu" ci de "Micul Kim", spun cei doi social-democrati dati afara din partid". Mircea Geoana si Marian Vanghelie au spus deschis tot ce cred despre fostii lor sefi de partid.

Recomandări
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1991

Petre Roman a ajuns joi la sediul Parchetului General, ca să ia la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Roman a fost premierul României între 1989-1991.

„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”
„Acțiune ofensivă” pornită de Israel în sudul Libanului: „Trupele sunt desfăşurate în număr mare de-a lungul frontierei”

Sudul Libanului este vizat de „o acțiune ofensivă” pornită de Israel, miercuri, în paralele cu pregătirile pentru o operațiune terestră în Rafah.

Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP
Peste 60% dintre români ar fi de acord cu votul obligatoriu, cu 20% mai mulți decât în 2014. Care este motivul. Sondaj INSCOP

Peste 60% dintre români sunt de acord cu votul obligatoriu, argumentând că o prezenţă mai mare la vot poate schimba lucrurile în bine, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro.