Eugen Nicolicea sustine ca Geoana a fost platit sa il dea afara, in 2009, de la PSD Mehedinti. Ce spune fostul presedinte PSD

Ultima actualizare: 09-12-2014 06:52
Mircea Geoana

Deputatul UNPR Eugen Nicolicea, ministru pentru Relatia cu Parlamentul, l-a acuzat pe Mircea Geoana ca a luat 40.000 de euro pentru a-l exclude in 2009 de la sefia PSD Mehedinti.

In replica, Geoana a anuntat ca il va da in judecata pe Nicolicea, pentru insulta si calomnie.

Eugen Nicolicea a declarat intr-o emisiune, vineri seara, ca Mircea Geoana ”l-a dat afara din PSD, contra-cost”. ”Pe mine, Mircea Geoana m-a dat afara contra cost, din partid. Daca ma mai enerveaza, spun si cine a platit”, a declarat ministrul pentru Relatia cu Parlamentul.

Intrebat ce suma a luat Mircea Geoana, Eugen Nicolicea a raspuns la B1, potrivit Mediafax: ”40.000 de euro, pentru a ma inlatura de la sefia organizatiei de acolo ( Mehedinti, nr) pentru ca trebuia sa isi puna oamenii lui. Așa s-a spus. A spus si la grup, de fata cu toata lumea”.

In replica, senatorul Mircea Geoana a declarat pentru ca luni dimineata il da in judecata pe Eugen Nicolicea, pentru insulta si calomnie. ”Pentru mine, reputatia mea in spatiul public este un lucru extrem de important. Pe cinste și profesionalism mi-am cladit intreaga cariera si activitate politica si publica. Pentru unii ca Nicolicea, politica se masoara in bani, tranzactii, trocuri si avantaje financiare. De 5 ani de zile am acceptat fara sa reactionez la frustrarile permanente ale domnului Nicolicea. (..) Luni dimineata il dau in judecata. Totul are o limita. Sa vii cu astfel de minciuni sfruntate este totalmente inacceptabil. Este cea mai mare inventie si minciuna pe care am auzit-o vreodata”, a anuntat Mircea Geoana.

El a precizat ca poate sa inteleaga ”lunga suita de calomnii si neadevaruri” pe care le-a spus Eugen Nicolicea, cu referire la persoana sa si a adaugat: ”De aceasta data, vreau sa fiu extrem de clar: Daca are intrebari cu privire la modul in care a fost exclus, are un coleg de guvern, pe vicepresedintele de atunci, Liviu Dragnea, care a fost prezent la acea sedinta a organizației judetene”. Mircea Geoana a mai anuntat ca ”banii pe care ii va obtine ca daune pentru insulta, calomnie si minciuna ii va dona unui ONG, cu o singura conditie: sa inventeze un premiu anual pentru «lichelism si traseism in politica »”.

Cred ca domnul Nicolicea s-ar califica intr-un « grup select » de politicieni care pot primi o astfel de eticheta”, a ținut sa menționeze Geoana. Organizatia PSD Mehedinti a decis pe 16 octombrie 2009, excluderea lui Eugen Nicolicea din partid. Sustinator al aripii Miron Mitrea, Eugen Nicolicea se afla in diverse conflicte cu lideri ai PSD. Conducerea PSD Mehedinti i-a reprosat lui Nicolicea ca a incercat "sa saboteze" din interior conducerea partidului si ca nu s-a implicat in campania electorala la europarlamentare. Nicolicea a declarat la acea vreme ca decizia organizatiei Drobeta Turnu Severin de a-l exclude din PSD s-a luat cu incalcarea prevederilor Statutului partidului, fara a i se comunica motivele invocate si a fost pusa in practica de vicepresedintele Ion Toma si un consilier.

El a afirmat ca decizia de a-l exclude din partid apartine "unei gasti" din PSD suparate ca prefectul PDL de Mehedinti l-a demis pe Adrian Duicu din functia de consilier judetean pentru afaceri incompatibile cu statul. Nicolicea a anunțat ca isi va continua activitatea ca independent, pentru ca a fost exclus din PSD "in mod nestatutar", intr-un moment ales de "niste prostanaci si niste guzgani", care au vrut "sa-si faca ei jocurile interne in partid". Ulterior, pe 2 noiembrie, Eugen Nicolicea a anunțat in plenul Camerei constituirea grupului parlamentar mixt din Camera, condus de Gabriel Oprea.

Pe 1 mai 2010, Nicolicea devine membru al noii formațiuni Uniunea pentru Progresul Romaniei, partid inființat sub conducerea lui Gabriel Oprea, Marian Sarbu, Cristian Diaconescu si Neculai Ontanu.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO