Interviu cu cel mai bogat roman. Ce spune Ion Tiriac despre imigranti, cearta dintre Iohannis si Ponta, scandalul EADS

×
Codul embed a fost copiat

Unul dintre cei mai bogati romani, omul de afaceri Ion Tiriac, este invitatul emisiunii "Dupa 20 de ani", difuzata duminica pe PRO TV si online pe PROTV NEWS.

Primul subiect discutat cu moderatorul emisiunii, Cristian Leonte, a fost cel al crizei refugiatilor si marea problema a Europei, care nu stie cum sa faca fata valului de oameni care fug din zone de razboi precum Siria sau Irak.

Ion Tiriac este de parere ca barierele pe care unele tari balcanice se gandesc sa le construiasca la granite nu vor fi eficiente, pentru ca imigrantii vor gasi noi "culoare" prin care sa traverseze Europa.

In ceea ce priveste cotele obligatorii de refugiati, impuse Romaniei de Uniunea Europeana, Tiriac s-a aratat incantat de faptul ca Romania - prin presedintele si premierul sau - s-a declarat impotriva acestora, deoarece aceste obligatii presupun nu numai cheltuieli financiare, ci si sociale - de integrare a imigrantilor in societatea romaneasca.

Un al subiect discutat a fost cel al "vesnicei" dispute din Romania ultimilor ani, intre presedinte si premier. Tiriac este de parere ca, dupa ce am avut un "presedinte jucator", ar fi timpul sa avem un "presedintele arbitru principal".

Citește și
Ion Tiriac
Mesajul celui mai BOGAT roman pentru autoritati. Ion Tiriac: "Vreau sa pun capat speculatiilor si intoxicarilor"
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

In ceea ce priveste problemele din justitie ale premierului Victor Ponta, omul de afaceri se intreaba retoric "in ce tara traim", deoarece "domnul prim-ministru nu a fost condamnat".

Un alt subiect dezbatut a fost cel referitor la scandalul in care este implicat vicepremierul Gabriel Oprea. Ion Tiriac este de parere ca ministrul de Interne nu este vinovat pentru ceea ce s-a intamplat si a intrebat "ce cauta groapa aia acolo, nesemnalata in termenii europeni".

Omul de afaceri a povestit ca a cazut intr-o groapa chiar in timp ce venea la emisiunea "Dupa 20 de ani" si a anuntat ca este dispus sa porneasca o campanie impreuna cu Pro TV pentru astuparea gropilor de Bucuresti. El a spus ca pune pariu ca va face acest lucru in maxim o luna, aratand ca este dispus sa puna la dispozitie oricati bani este nevoie.

In ceea ce priveste scandalul legat de EADS - numele sau fiind pomenit in presa internationala - Ion Tiriac a declarat ca "habar nu are" despre ce este vorba, precizand insa ca "domnul Blaga trebuie sa cunoasca, era ministru de Interne atunci."

Sinteza declaratiilor:

Cristian Leonte: Migranti, mii, in fiecare zi, traverseaza Europa de la sud spre nord, spre ceea ce numesc ei o viata prospera. Vreau sa va intreb daca dumneavoastra credeti ca ridicarea de bariere este o solutie.
Ion Tiriac: Eu as lua altfel problema si v-as intreba, discutam despre emigrantii de astazi? Sau despre cei de poimaine?

Cristian Leonte: Despre toti.
Ion Tiriac: Pentru ca daca discutam despre cei de poimaine, multiplicati dvs. cu 10 numarul emigrantilor care sunt acuma, iar cei de pe luna viitoare habar n-am si nimeni nu stie cate milioane or fi. Si atunci vin inapoi la Romania, a mea, si spuna sa: domne', social, moral, etic daca vrei, sigur, imi pare rau. Sunt oameni care se indreapta spre o viata mai buna. Dar eu in parohia mea am problemele mele. Cum imi recastig eu cei 4 milioane de emigranti care sunt in afara din tara si ii readuc inapoi? Asta ar fi pentru mine prima proritate, cum fac treaba asta, ca sa le dau locuri bune de munca, ca oamenii astia au fost de altfel cei mai buni muncitori care au plecat. Si acum ma intorc inapoi la Europa unita, a noastra. In Europa unita din pcate nu am ajuns la acelasi numitor, cei 28 mi se pare ca suntem. Inca sunt categorii, una, doua, trei. Si, onest sa spun, eu sa primesc din nou ordine, atatia trebuie sa iei, atata trebuie sa faci, sa vina cineva sa-mi rezolve intai problemele mele acasa..

Cristian Leonte: Cine sa vina sa rezolve problemele?
Ion Tiriac: Pai nu stiu cine sa vina, pentru ca eu cand ma duc la Bruxelles, si cu tot respectul, si o sa rog public si pe domnul prim-ministru si pe domnul presedinte , cand se duc acolo sa stea in picioare si sa-mi apere problemele mele care sunt. Sigur ca globalizare, sigur ca sunt parte dintr-o Europa unita. Sigur. Dar ce fac? La 500 de euro salariu mediu sau salariul minim care exista... sau cat e, iau sa zicem 20% ca sa suport acesti emigranti.

Cristian Leonte: Uniunea Europeana ofera bani pentru sprijinirea acestor emigranti.
Ion Tiriac: Fara bani, fara bani, dar cand vin oamenii astia trebuie sa am grija de ei. Trebuie sa le dau de mancare dimineata, la pranz si seara. Trebuie sa am grija de copiii lor sa-i duc la scoala, daca vin, si asa mai departe. Sa-i integrez in societatea romana, e-n regula. Cati? 10? 50? 500? Eu nu pot sa iau milioane pentru ca nu-mi pot sa-mi permit la situatia economica de astazi.

Cristian Leonte: Sunt niste cote precise. Avem aproximativ 6000 de oameni, pe care trebuie sa-i, cum spuneti, sa-i integram.
Ion Tiriac: 6.000 de oameni, e-n regula. Hai sa-i luam. Dar eu va spun si fac pariu cu dumneavoastra, poate ne mai vedem, ca in cativa ani se transforma in 60.000, daca nu mai multi, pentru ca acest exod si aceasta treaba ... Poate domnul Trump, alaltaieri, a avut dreptate. Poate ca e obscena dreptatea pe care a avut-o, dar a intrebat 'Oare daca ar fi fost Saddam tot acolo sau in Libia daca ar fi fost Colonelul tot acolo, am fi avut din Libia si dn toate partile astea tot acest exod afara? Ce-am facut noi, zicea dumnealui, americanii, si pe urma vin impreuna si astia care au fost, ba si noi, cu Irakul, ca ne-au obligat oarecum, si moral si astea, sa mergem acolo. Oare n-am destabilizat o societate, o cultura, o imoralitate sau cum vrei dumneata sa-i spui, care data de mii de ani? Si am instaurat democratia in doua luni. Nu cumva vine de acolo treaba? Trebuie sa-i cauti si radacinile. Am invatat sau invatam noi ceva pentru viitor, din acest trecut? De ce ne-a dat 6.000 si nu 6100 sau 5900 sau..

Cristian Leonte: E un calcul facut pe baza ..
Ion Tiriac: Cine sunt dumnealor? Dumnezeu e suuuus acolo, cu o cruce, nu stiu ce. Calculul asta nu-mi place, ca sa vina impunand ...

Cristian Leonte: Exact asa au spus si autoritatile romane. Nu vrem imigranti ..
Ion Tiriac: Bravo, ii felicit.

Cristian Leonte: Ne opunem ..
Ion Tiriac: Ha ha ha. Cine domnule? Felicitarile mele.

Cristian Leonte: Si pana la urma tot am primit cote.
Ion Tiriac: Cotele sa le tina aia care le dau. Noi, romanii, trebuie sa ne vedem de parohia noastra. Nu-l mai criticati atata pe Orban si il faceti persona non grata peste tot in Europa. Ca a facut in parohia lui mult mai mult decat altii. Iar noi daca stam in picioare si spunem treaba asta, da, pana la urma hai sa luam ceva si sa fim oameni. Dar cat credem noi si cum credem.

Cristian Leonte: Dar barierele sunt o solutie?
Ion Tiriac: Barierele pe langa ca nu sunt o solutie, tii minte dumneata, daca eu iti spun ca suntem cea mai securizata tara din punct de vedere Schengen si si-n ziua de astazi noi suntem frontiera. Frontiera Europei suntem noi. Si noi nu suntem inauntru. Pentru ce motive? Ca ba nu vrea o tara, ba o tarisoara, alta, ba nu stiu cine, ba nu stiu cum, cand noi am facut toate lectiile. Dupa parerea mea, niste garduri nu o sa tina acest exod si nu este solutia care trebuie sa fie intre Germania si Austria, cum spuneti dumneavoastra, sau intre Croatia si Serbia, n-o sa tina foarte mult si o sa gaseasca culoare care sa raspunda la acest exod.

Scandalul dintre premierul si presedintele Romaniei

Cristian Leonte: Exista o disputa intre presedinte si premier. Victor Ponta a mers in Bulgaria si s-a intalnit cu omologii sai si a remarcat la un moment dat ca daca Romania va fi in pericol putem sa ne gandim sa inchidem granitele. Presedintele l-a contrazis si a spus ca nu a fost consultat pe aceasta problema. Acestia sunt oameni in stat care se contrazic pe aceata problema. Dumneavoastra cum vedeti aceasta diferenta de opinie intre cei doi.
Ion Tiriac: Numarul 1, mi se pare ca ar trebui sa ajungem totusi in 2015, dupa atatia ani, cu speranta pe care am avut-o. Domnul Basescu, stim, a fost un presedinte jucator, cum spunea dumnealui, si si-a facut datoria asa cum a crezut. Avem un nou presedinte, democratic ales. Si ales democratic nu cu un sfert de proces sau nu stiu ce. Bine ales. Iar acest domn presedinte are si cultura si moralitatea, dupa parerea mea, necesara, ca sa fie un presedinte arbitru principal, ca sa o iau din nou cu sportul. Unul care este presedintele tututor romanilor. Pentru astia 5 ani nu mai este membru de partid. Pe de alta parte, dumnealui este seful statului, adica trebuie informat. Dar nu are o putere executiva sau nu ar avea dreptul sa se bage. Daca as fi presedinte sigur ca m-as baga, stai un pic, dar...

Cristian Leonte: Dar aici este o problema de politica externa, care este atributul presedintiei, al presedintelui.
Ion Tiriac: Da si nu, pentru ca politica externa cine o executa? Executivul, adica primul ministru. Asta se duce, daca este sa opreacsa granita, daca nu este sa opreasca granita. El s-a intalnit cu prim-ministrii acolo, nu s-a intalnit cu presedintii celor 3 state sau doua, cate au fost acolo, dupa cate inteleg. Cel mai sanatos lucru ar fi, o data pentru totdeauna, va rugam frumos noi astia din popor, daca vreti, sa va puneti de acord si sa faceti ceva ca sa progresam si noi un pic. Aceasta rugaminte am facut-o acum 10 ani, daca va aduceti aminte, acum 15 ani, acum 2 ani si anul trecut.

Cristian Leonte: Domnule Tiriac, rugamintea dvs. cred ca este a tuturor celor din tara asta, sa se puna de acord. Dar stiti cum i-a raspuns premierul Ponta domnului Iohannis, cand i-a atras atentia ca domnul Ponta n-avea ce sa caute la Sofia. I-a spus ca domnul Iohannis merge la Bruxelles ca surda-n hora.
Ion Tiriac: Domnule, inca o data, dumnealui ii spune dumneata mergi la Sofia, n-ai nicio treaba, pentru ca nu mi-ai spus, nu stiu ce. Dumnealui ii raspunde, 'ai fost la Bruxelles si nu stiu ce n-ai facut, nu stiu ce..'. Si ce se intampla. Vreti sa stiti ce se intampla? Dumneavoastra puneti toate astea pe tapet. Eu iti garantez ca aceasta emisiune in strainatate este luata foarte in serios. Nu atata ca am fost eu sportiv, nu stiu ce, dar deocamdata inca da bine si emisiunea dumitale, dar si numele, care, asa... Si atunci vine eu sa-mi judec presedintele sau primul ministru si sa incep sa dau cu pietre. Nu, asta n-o s-o fac si nici n-o s-o fac vreodata.

Cristian Leonte: Nici nu vrem sa faceti asta.
Ion Tiriac: Nu, nu, nu. Un moment. Va spun in felul urmator: dumneavoastra, opinion makers. Trebuie sa fiti extraordinar de atenti in viitor, din nou, pentru ca aveti si in bransa dumneavoastra oameni care sunt departe de profesionalism, iar toate treburile astea se duc peste tot si in special la Bruxelles, care Bruxelles-ul spune, domne, voi ce faceti. Voi recunoasteti singuri ca sunteti corupti, ca sunteti prosti, ca sunteti nu stiu cum si vreti sa va dam.. Ca ajungem si la fonduri. De ce ne-au blocat fondurile anul trecut? S-a dus Ponta, s-a dus domnul prim-ministru. Nu exista domnule. Dumneata spui ca aveti probleme la fonduri, cu coruptia, cu asta.. la aia. Pai daca dumneata spui singur ca le ai, adica toata presa spune, si presa spuneti dumneavoastra, unde este justitia aia cu prezumtia de nevinovatie.

Unde sunt cei care, uita-te la Bulgaria astazi, am aflat-o si pe asta, care au outsourcing, treaba cu fondurile, si au facut acea comisie care nu o sa mai distribuie fondurile pe criterii politice, pe criterii profesionale, necesitati sau asa mai departe, si functioneaza. Nu e o rusine sa luam si noi exemplu. Dati-o cuiva, ca sa faca independent aceasta problema, sa nu mai avem problemele ca primarul liberal a luat, primarul alalalt n-a luat

Cristian Leonte: Ma iertati, va intalniti mai des cu domnul Ponta decat ne intalnim noi. De ce nu ii atrageti atentia asupra acestei situatii?
Ion Tiriac: Nu, nu. Cu domnul Ponta eu m-am intalnit de cand e prim-ministru de 3 ori, poate. Inca o data. Am spus-o si o repet. Domnul Ponta, multumesc mult ca dintr-o agentie de voiaj ati facut sportul minister. Este un om care s-a implicat putin in sport, asa cum si domnul presedinte, ridic palaria, am avut onoarea sa-l vad o data de cand e presedinte, si a promis ca o sa se aplice si implice in treaba cu sportul..

Cristian Leonte: Deci pe aceasta parte, presedintele si prim-ministrul par sa se puna de acord.
Ion Tiriac: Bravo!

Este afectata imaginea Romaniei de ancheta penala a premierului Victor Ponta?

Cristian Leonte: Dar, in acelasi timp, presedintele ii cere de la inceputul verii demisia prim-ministrului, pentru ca este inculpat, un dosar de spalare de bani, evaziune fiscala.
Ion Tiriac: Inca o data, in ce tara traim? Este prezumtia de nevinovatie? A fost condamnat domnul prim-ministru?

Cristian Leonte: Procesul nu a ajuns la final, nu.
Ion Tiriac: Nu exista. Ultima sentina, cand o sa fie condamnat, atunci o sa fie vinovat. Acum nu este vinovat.

Cristian Leonte: Dumneavoastra lucrati foarte mult cu oameni de afaceri pentru care imaginea este importanta. Imaginea Romaniei, in acest caz, are de suferit ori nu?
Ion Tiriac: Pai si cine face imaginea? Dumneavoastra faceti imaginea, in presa incepeti cu primul ministru care este inculpat..La noi toata lumea este inculpata domnule? Nimeni nu mai intelege nimic. Cati inculpati.. Toata lumea fuge ca sa-i inculpeze pe toti. In principiu sunt treburi economice. Avem sansa sa nu avem o tara dezechilibrata din punct de vedere violente, terorism, toate treburile astea, batem in lemn, multumim frumos, iar toti astia, intrebarea mea este, statul roman, in prima instanta, unde-s banii pe care i-ati furat? Inapoi la stat!

Despre scandalul in care este implicat vicepremierul Gabriel Oprea

Ion Tiriac: Ce cauta groapa aia acolo, nesemnalata in termenii europeni? Eu venind la dumneavoastra astazi am cazut intr-o groapa la inceputul strazii, o aveti aici. Noroc ca am dat numai peste gardul ala care era la 20 de centimetri de groapa. Suntem in 2015 si vrem sa fim in Europa.

Cristian Leonte: Legal, ministrul de Interne nu are dreptul la coloana oficiala. Solicita in cazuri de urgenta, in cazuri deosebite, sprijinul Brigarii de Politie Rutiera..
Ion Tiriac: Pentru mine ca cetatean, care am fost in lumea asta un pic, in ultimii 60 de ani, e cea mai mare utopie pe care am vazut-o. Dumneavoastra stiti cine este un ministru de interne? Este personalitatea intr-un stat care are toti vagabonzii, are toti criminalii, are toti gangsterii, are toti mafiotii, are toti teroristii, nu stiu ce..

(...)

Daca era o facatura treaba asta, ca sa se opreasca coloana, sa se dea jos.. in primul rand este lege in lume asta, ca daca o coloana are o problema nimeni nu se opreste, coloana fuge cat poate si ala care este cu problema sta, si poate inca un personaj, inca un motociclist.

(...)

Ion Tiriac: Vorbiti cu sefii dvs. de la Pro TV, facem o campanie, eu o platesc, luam un tractor, o batoza, cu toate astea, astupam toate gropile si eu fac pariu, va fac pariu, ca in 3 saptamani am astupat toate gropile din Romania.
Cristian Leonte: Zeci de mii de gropi avem in Bucuresti.
Ion Tiriac: 30.000. Eu astup 30.000 de gropi in Bucuresti intr-o luna de zile.
Cristian Leonte: Cati bani puneti la bataie?
Ion Tiriac: Cat vreti.
Cristian Leonte: O sa tinem minte aceasta declaratie.
Ion Tiriac: Tineti minte si hai, da-i drumul. Dumneata il iei pe ala, cum il cheama, Popescu, Ionescu, iei aprobarea de la primar, iei de la domnul Oprea, ministrul de Interne cu circulatia, cu nu stiu ce..si noi facem. Hai sa facem gropile!

Despre gimnastica

Ion Tiriac: Dezastrul din gimnastica de acum, sper sa aduca si un lucru bun. Va rog frumos domnul presedinte, rugati-i si dumneavoastra, ca eu sunt implicat in treaba asta, domnul presedinte, domnul cine o fi, domnul ... Gabi Szabo, Comitetul Olimpic, toti care sunt .. Tineretul nostru nu mai are o sanatate prin care poate sa ne dea campioni. Nu mai avem o selectie naturala suficienta. Au 39 de de sportive in lotul largit de gimnastica, iar Nadia are in clubul ei, in Statele Unite, 3500, intr-un singur club.

Cristian Leonte: Care este implicarea dumneavoastra in aceasta afacere, EADS?
Ion Tiriac: E o implicare adanca si destul de normala, pe vremea aia EADS era 28% a lui Mercedes, iar restul era al unui prieten de-al meu, a fost, Dumnezeu sa-l ierte, si prieten al Romaniei, domnul Lagardere. In EADS erau ERBAS, Eurocopter, Matra...si toate misilele militare. In ceea ce priveste afacerea EADS cu Romania, securizarea, habar n-am despre ce e vorba. N-am participat nici la jumatate, la un sfert de meeting vreodata. nu mi s-a cerut nici din partea lui Lagardere , nici din partea Mercedesului, ca daca mi se cerea o faceam. Am auzit si eu de treaba asta. Iar aceste creeri de situatie conflictuale, in care nu numai asta...adica. O utopie si o magarie care a putut sa o faca si presa romana, sa spuna Schroder a fost implicat, si-a luat schpertz sau ... cum vrei dumneata, de la Ministerul de Interne roman. Asta este o treaba ridicola.

Cristian Leonte: Dar ii cunosteati si pe cei din partea germana si pe cei din partea romana, domnul Adrian Nastase era premier atunci. Ati intermediat vreo intalnire, a cerut consultanta vreuna dintre parti?
Ion Tiriac: Adrian Nastase mi-a cerut muulta consultanta in ceea ce priveste Schroder si Germania. De multe ori trebuia eu cu modestie si cu nonsalanta sa-l chem pe cancelar, pentru care eu am lucrat 4 ani la mastersul de la Hanovra si a fost unul dintre ultimii nemti care, handshake, nu-ti trebuia contract cu ei.. Niciodata n-am fost, n-am participat, ca nu era ciorba mea, nu era treaba mea. Iar ce mi-a cerut domnul Nastase intotdeauna am facut-o, ba am fost de 2 ori, de 3, de 4, de 5 ori, nu mai stiu de cate ori..

(...)

Cand domnul cancelar a venit in Romania, atunci cu domnul Nastase, mi-am permis sa-l invit la mine acasa, nu ca la Consiliul de ministri, sa dea mana cu domnul Nastase si sa plece, sa stea la mine pana pe la 3 dimineata si sa vorbeasca intre ei ce au de vorbit. Nici acolo nu am asistat la treaba. Nu m-a interesat, nu ma intereseaza, iar daca voiam sa am vreo treaba cu EADS-ul, ma duceam la Lagardere. Dar nu am avut actiuni la EADS, nu m-a interesat si nu cunosc despre ce este vorba. Domnul Blaga trebuie sa cunoasca, era ministru de Interne. Am auzit si eu pe vremea aia de faimoasele 24 de milioane, nu mai mult sau mai putin. Si am dat telefon si l-am rugat sa-mi spuna unde sa trimit factura, cu V.I.P., sa-mi dea banii. 23 de milioane sa-i bage la protectia copilului, la stat, 1 milion la Brasov la fundatia mea cu copiii orfani. Lasa-ma, lasa-ma in pace, toate presa, nu stiu ce, domnu Tiriac, nu figurez, nu stiu. Deci ... apa peste pod.

Cristian Leonte: Cum va mai tineti banii, in ce-i investiti?
Ion Tiriac: Asta-i o intrebare buna. In primul rand nu pot sa-i tin in banca, decat sa-i investesc repede.

(...)

Banii nu se pot investi decat in gropile care sunt mai mari. Eu am un prieten, un mare mare german, si din pacate si-a dat demisia inainte ca sa poata sa faca ceva cu noi, primul ministru al landului Baden-Württemberg, Lothar Späth. Domnule Tiriac, domnilor, doamnelor, investitiile sunt ca apa. Le torni pe jos, pe pamant si unde se opreste apa? Unde e groapa mai mare. Acolo. Deci, Romania are inca multe gropi. Ei, aceste gropi se pot umple.

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
Citește și...
UniCredit a cumparat de la Ion Tiriac UniCredit Tiriac Bank. Fostul tenismen ar incasa 700 mil. euro in urma tranzactiei
UniCredit a cumparat de la Ion Tiriac UniCredit Tiriac Bank. Fostul tenismen ar incasa 700 mil. euro in urma tranzactiei

Ion Tiriac va deveni luna aceasta cel mai bogat om din Romania. Grupul Bancar UniCredit a anuntat oficial ca va cumpara toate actiunile detinute de omul de afaceri la UniCredit Tiriac Bank.

Mesajul celui mai BOGAT roman pentru autoritati. Ion Tiriac:
Mesajul celui mai BOGAT roman pentru autoritati. Ion Tiriac: "Vreau sa pun capat speculatiilor si intoxicarilor"

Omul de afaceri Ion Tiriac a trimis miercuri o scrisoarea deschisa adresata atat institutiilor statului, cat si mass-media

Ion Tiriac revine dupa patru ani pe primul loc in topul celor mai bogati romani. Cum arata clasamentul TOP 300 Capital
Ion Tiriac revine dupa patru ani pe primul loc in topul celor mai bogati romani. Cum arata clasamentul TOP 300 Capital

Cu o avere estimata la peste 1,2 miliarde de euro, Ion Tiriac revine, dupa patru ani, pe primul loc in clasamentul celor mai bogati 300 de romani, facut de revista Capital. Averea lui Tiriac a crescut in ultimul an cu 400 de milioane de euro.

Recomandări
Emmanuel Macron: Europa ar putea muri. Trebuie să arate că nu este niciodată vasală Statelor Unite
Emmanuel Macron: Europa ar putea muri. Trebuie să arate că nu este niciodată vasală Statelor Unite

Preşedintele francez Emmanuel Macron a pledat joi pentru o apărare europeană mai puternică şi mai integrată.

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată exact în ziua în care şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Sectorul 1
Clotilde Armand a fost trimisă în judecată exact în ziua în care şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Sectorul 1

Potrivit News.ro, procurorii au decis, joi, trimiterea în judecată a primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, care este acuzată de folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

Ce ar fi provocat gaura misterioasă care a apărut în oraşul prahovean Slănic. „Nimeni nu știe ce e dedesubt”
Ce ar fi provocat gaura misterioasă care a apărut în oraşul prahovean Slănic. „Nimeni nu știe ce e dedesubt”

Este alertă la Slănic Prahova, după ce o stradă din centrul orașului a început să se surpe. Zeci de oameni din blocurile din apropiere au fost evacuați, iar circulația în zonă este oprită.