"E periculos sa arunci suspiciunea de coruptie asupra intregii clase politice". Ambasadorul Frantei la "Dupa 20 de ani".VIDEO

Ultima actualizare: 30-04-2014 07:00
Philippe Gustin

“Nu m-am simtit niciodata strain in aceasta tara”, a afirmat Philippe Gustin, ambasadorul Frantei la Bucuresti in editia din 27 aprilie a emisiunii “Dupa 20 de ani” difuzata de Pro Tv incepand cu ora 10:00.

Coruptia, exodul elitelor, viitorul Daciei, dar si perspectivele de afaceri ale intreprinzatorilor francezi in Romania au fost cateva dintre temele discutate de diplomatul francez impreuna cu gazda emisiunii “Dupa 20 de ani”, Cristian Leonte.

“Romania face progrese extraordinare in eradicarea marii corptii”, a afirmat Philippe Gustin la “Dupa 20 de ani”. Desi “coruptia e umana, pe termen lung este periculos sa arunci suspiciunea asupra intregii clase politice”, mai spune diplomatul francez.

Ambasadorul Frantei, care recunoaste ca el insusi a trebuit sa dea spaga in Romania, nu vede in exodul medicilor un lucru neaparat rau, tinand cont ca, desi 7000 de medici romani au plecat in Franta din 2007 incoace, 1500 de tineri francezi au ales sa studieze medicina in Romania. “Viitorul sta in mobilitate”, e de parere diplomatul francez.

Energia, sanatatea, serviciile si agricultura sunt domeniile de interes economic ale oamenilor de afaceri francezi. “Romania este un paradis agricol”, crede Philippe Gustin.

“E important ca Romania sa-si schimbe imaginea in lume!” spune ambasadorul Frantei, care e de parere ca multi europeni vorbesc despre Romania fara sa o cunoasca.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO