O educatoare din București, acuzată că umilea și teroriza copiii, s-a întors la catedră


Ultimul update: Vineri 21 Februarie 2020 19:38
Data publicarii: Vineri 21 Februarie 2020 19:20
Categorie: Stiri Educatie

O educatoare de 60 de ani din București, trimisă în instanță pentru că, susțin polițiștii, îi bătea cu pantofii, îi umilea și îi teroriza pe copilașii de 3-4 ani, s-a întors la catedră.

După 9 luni, în care i s-a interzis să se apropie de cei mici, judecătorul a ridicat interdicția, pentru că educatoarea s-a plâns că nu mai are din ce să trăiască. 6 părinți, care au depus mărturie împotriva ei, spun însă că la dosar sunt probe solide ale abuzului.

Așa că Inspectoratul școlar ar trebui să găsească o cale pentru a o ține departe de grădiniță până se termină procesul.

6 părinţi, dar şi o colegă, au depus deja mărturie împotriva educatoarei inculpate în dosar, pentru purtare abuzivă.

Mama fetiței: „Fetiţa mea acuză că a lovit-o peste gură, a fost trasă de păr, împinsă brusc în scaun, acuza dureri. Noaptea se trezea şi plângea că nu mai vrea deloc la grădiniţă, se împotrivea vehement. Mi-a spus, în timp ce îi pregăteam ghiozdanul pentru săptămâna următoare, văzând pantofiorii de grădiniţă, 'uite, mami, cu ăştia m-a lovit doamna peste faţă'".

Ca să poată strânge şi alte dovezi, poliţiştii au montat în sala de clasă mai multe camere ascunse, care ar fi surprins cum copiii erau bruscaţi şi chiar forţaţi să mănânce până vărsau. În dosarul trimis la instanţă de judecată, pe lângă rechizitoriul cu acuzaţiile, anchetatorii au ataşat şi câteva capturi audio-video. Educatoarea se consideră nevinovată.

Doamna educatoare lucrează în grădiniţă de peste 40 de ani. După 9 luni de control judiciar, timp în care i s-a interzis să vină între copii, a susţinut, în faţa instanţei, că nu are nicio altă modalitate de a se întreţine. Judecătoria sectorului 2 a permis ridicarea măsurii judiciare, pentru că procurorul nu s-a opus. Aşa că acum e din nou între copii, acolo la etajul întâi.

Avocaţii specialişti în dreptul muncii spun că în această situaţie Inspectoratul şcolar poate lua totuşi măsuri disciplinare, chiar şi vremelnice împotriva educatoarei, cu atât mai mult că începe procesul penal în care femeia este acuzată de un comportament ce contravine postului. Mai ales că părinţii se tem că astfel de incidente s-ar putea repeta.

Directorul grădiniţei spune că a analizat deja în comisie singură plângere scrisă, primită de la un părinte.

Doina Ceauşescu, directorul grădiniţei: „Instanţa acum a hotărât ca ea beneficiază de prezumţia de nevinovăţie. Prin urmare ce pot face eu ca manager în afară de faptul că am urmat legal absolut toţi paşii”.

Reprezentanţii Inspectoratului şcolar ne-au comunicat că vor lua legătura cu departamentul juridic pentru a decide dacă încep procedurile pentru suspendarea din post a educatoarei, pe durata procesului penal, care are marţi primul termen.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO