Ministerul Educației se laudă cu programul Masa Caldă plătit din banii autorităților locale
Ministerul Educaţiei a anunțat că Executivul a aprobat, în şedinţa de joi, o hotărâre care asigură cadrul legislativ pentru extinderea programului „Masă sănătoasă” la 1.000 de unităţi de învăţământ, în acest an.
Programul se adresează preşcolarilor şi elevilor prezenţi la activităţile didactice, pe perioada cursurilor, conform structurii anului şcolar, şi implică acordarea cu titlu gratuit, zilnic, a unui suport alimentar constând într-o masă caldă sau, după caz, într-un pachet alimentar, în cazul în care masa caldă nu poate fi asigurată.
„În vederea asigurării continuităţii intervenţiei acordate prin Programul-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din 450 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat, cele 450 de unităţi de învăţământ preuniversitar beneficiare, aprobate prin HG nr. 999/2023, sunt incluse, de drept, în Programul Naţional ”Masă sănătoasă” pentru anul calendaristic în curs. Unităţile administrativ teritoriale cu unităţi de învăţământ preuniversitar cuprinse în Programul-pilot de acordare a unui suport alimentar (aceste unităţi de învăţământ fiind incluse de drept în lista aferentă anului 2024) pot începe procedurile de implementare a Programului Naţional ”Masă Sănătoasă” pentru acest an”, mai arată ministerul într-un comunicat de presă.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat în propaganda electorală
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Programul, plătit de autoritățile locale
Finanţarea programului se asigură de la bugetul de stat din sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat pentru finanţarea cheltuielilor descentralizate la nivelul comunelor, oraşelor, municipiilor, sectoarelor şi municipiului Bucureşti.
Sumele prevăzute pot fi suplimentate din veniturile proprii ale bugetelor locale ale unităţilor/subdiviziunilor administrativ-teritoriale sau din alte surse de finanţare, legal prevăzute, în următoarele situaţii:
a) stabilirea prin hotărâre a consiliului local a unei valori zilnice mai mari decât cea prevăzută în HG;
b) creşterea, în perioada aplicării Programului naţional “Masă sănătoasă”, a numărului de preşcolari/elevi beneficiari din unităţile de învăţământ.
Bugetul alocat pentru Programul Naţional „Masă sănătoasă” în anul 2024 este 1.139.400 mii lei.
Sursa: StirilePROTV
Etichete: scoli, ministerul educatiei, masa calda,
Dată publicare:
11-01-2024 16:39