Locație inedită pentru ceremonia de absolvire, pusă la dispoziție de Universitatea din Iași

Ultima actualizare: 26-06-2020 17:06

Pentru că pandemia de coronavirus a schimbat totul în jur, ceremoniile de absolvire de anul acesta se desfășoară și ele într-un format diferit.

La Iași, de exemplu, Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" a găsit o soluție inedită și a pus la dispoziția absolvenților un amfiteatru în aer liber.

Se păstrează distanța, se dezinfectează mâinile și se poartă mască, iar tinerii se bucură din toată inima pentru reușita lor.

Cei 61 de absolvenți și-au putut lua rămas bun de la colegi și profesori într-un cadru atipic: în amfiteatrul plasat în Gradina Botanică "Anastasie Fătu" din Iași.

Asta tocmai pentru a respecta măsurile recomandate de autorități pentru prevenirea îmbolnăvirii cu noul coronavirus.

Tinerii au purtat mască de protecție, au păstrat distanța de 2 metri între ei și au putut intra în amfitetru doar după ce li s-a luat temperatura.

Șerban Vornicu, șef birou Alumni Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iași: „Ideea acestor evenimente a venit pentru că aveam acest amfiteatru cu toată logistica în gradina botanica și am respectat în tocmai toate reglementările în vigoare de aceea și studenții colaborează foarte bine pentru că au primit toate informațiile în avans”.

Florin Brînză, prorector Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iași: „Organizăm acest eveniment în condiții destul de restrictive, sperăm ca studenților să le rămână acest moment întipărit, atât prin prisma locului și circurmstantelor în care a fost organizat, dar mai ales pentru importanța pentru viață de după absolvire”.

Tinerii, viitori învățători și educatori, s-au bucurat că, în ciuda pandemiei, au reușit totuși să aibă parte de un curs festiv și să se revadă, după trei luni în care s-au întâlnit doar online.

Laura Macoviciuc, șefă de promoție: „Este atipic, este special, dar sunt foarte bucuroasă că ne aflăm aici după 3 luni împreună”

Absolventă: „Este mai frumos decât mă așteptam, este aer curat, liniște, colegii aproape, chiar dacă suntem cu distanțarea sociala, chiar mă bucur că am reușit să realizam totuși acest curs festiv”

Pentru siguranța absolvenților, să nu existe niciun risc de contaminare, rudele și apropiații lor au putut urmări ceremonia de la câteva sute de metri de amfiteatrul în aer liber.

Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iași organizează ceremonii de absolvire în aer liber și în săptămânile următoare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO