Un bărbat a murit după ce a fost ”înghițit” de un aparat RMN

29-01-2018 14:36


ucis, aparat RMN

Caz șocant în India. Un bărbat a murit după ce a fost ”înghițit” de un aparat de imagistică prin rezonanță magnetică.

Rajesh Maru, în vârstă de 32 de ani, a murit după ce a fost tras într-un aparat de rezonanță magnetică de forța magnetului, relatează Daily Mail.

Victima își vizita o rudă bolnavă și a intrat în cameră cu un tub de oxigen, potrivit poliției din Mumbai. Forța magnetului l-a tras în aparatul de IRM.

"Au fost arestați un doctor și un asistent medical, în baza articolului 304 din codul penal din India, pentru neglijență cauzatoare de moarte", a spus purtătorul de cuvânt al poliției, Deepak Deoraj.

Raportul preliminar al poliției precizează că bărbatul a fost ucis de oxigenul lichid pe care l-a inhalat în clipa în care acesta s-a ciocnit de aparatul RMN. Tubul de oxigen ar fi fost avariat după lovirea de aparatul RMN.

Șeful spitalului, Ramesh Bharmal, a declarat că a fost deschisă o investigație pentru aflarea cauzei exacte a morții și că probele video de la camerele de supraveghere au fost predate poliției.

Unchiul victimei a povestit că Maru a fost rugat să care tubul de oxigen de către un membru al echipei medicale, care l-a asigurat că aparatul de RMN este închis.

Familia victimei va primi din partea guvernului local daune în valoare de 6300 de euro.


 

Sursa: Daily Mail

VIDEO PROTVPLUS.RO