Un bărbat a condus un camion pe autostradă cu picioarele. Ce pedeapsă a primit

Dată publicare: 13-02-2020 16:46
Dată actualizare: 13-02-2020 16:49


cipriot la volan

Un cipriot care a publicat o înregistrare video în care conducea un camion cu picioarele, pe o autostradă de pe insulă, a fost condamnat joi.

El a primit 40 de zile de închisoare, după ce s-a declarat vinovat de ''conducere periculoasă'', informează agenţia cipriotă CNA, citată de AFP.

Conducătorul auto în vârstă de 43 de ani a recunoscut că a publicat înregistrarea video pe reţelele sociale, precum şi că a condus fără asigurare, transmite Agerpres.

Tribunalul din Larnaca (sud-est) l-a găsit vinovat de o acţiune imprudentă care a pus în pericol viaţa altora şi l-a condamnat la 40 de zile de închisoare, potrivit CNA.

Totodată, judecătorul a dispus suspendarea timp de nouă luni a permisului de conducere al şoferului.

În înregistrarea video de aproximativ trei minute, publicată în octombrie anul trecut, bărbatul poate fi văzut în timp ce conduce cu ambele picioare, pe o autostradă. Poliţia a emis ulterior avertismente pe Twitter, precizând că a fost deschisă o anchetă.

''Condusul nu este un joc sau o glumă. Cu toţii avem responsabilitatea de a fi atenţi şi respectuoşi când suntem la volan, nu doar faţă de propriile noastre vieţi, ci şi faţă de ale altora'', a indicat poliţia din Cipru.

Legea cipriotă impune şoferilor să aibă ambele mâini pe volan.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO