Tragediile din 2021. Cele mai grave accidente ale anului în lume și în România

Tragediile din 2021. Cele mai grave accidente ale anului din lume și în România
Getty

Mii de oameni au murit și în 2021 în urma unor accidente groaznice, atât în lume, cât și în România.

 

Anul 2021 va rămâne în memoria colectivă atât pentru pandemia de Covid-19, care a continuat să facă dezastru în lume, cât și prin tragediile de tot felul, de la accidente groaznice, la explozii.

Iată o retrospectivă neagră a evenimentelor tragice care au avut loc în lume, dar și în România.

IANUARIE

19. - Cel puţin 15 lucrători au murit striviţi de un camion în India, în timp ce dormeau pe marginea unui drum. Accidentul a avut loc lângă un sat, în districtul Surat din statul Gujarat, din vestul ţării.
21. - Cel puţin 15 persoane au murit într-un incendiu produs la un cămin de bătrâni din Harkov, în estul Ucrainei.

Citește și
accident semn
Despăgubiri de 5,3 milioane de euro, după un accident produs de un român în Franța


FEBRUARIE

12. - Cel puţin 19 persoane au murit şi 34 au fost rănite, în India, într-un incendiu izbucnit la o fabrică de artificii din Achankulam, statul Tamil Nadu (sud).

MARTIE

2. - O coliziune între un vehicul supraîncărcat cu pasageri şi un camion s-a soldat cu cel puţin 15 morţi în sudul Californiei.
7. - Patru explozii accidentale au devastat o tabără militară şi cartierele din împrejurimi în oraşul Bata din Guineea Ecuatorială şi s-au soldat cu 98 de morţi şi 615 răniţi.
11. - Cel puţin 20 de persoane au murit şi 24 au fost rănite într-un incendiu la o uzină de textile dintr-o suburbie aflată în estul capitalei Egiptului, Cairo. Uzina avea patru etaje şi se afla în zona industrială Obour din provincia Qaliubia.
26. - Cel puţin 32 de persoane au murit şi 66 au fost rănite, în urma coliziunii a două trenuri de călători, în oraşul Sohag din sudul Egiptului.

APRILIE

2. - Cel puţin 50 de persoane au murit în urma deraierii unui tren aglomerat, într-un tunel din estul Taiwanului. Acesta este cel mai grav accident de acest gen în ultimele patru decenii. A fost declarat doliu naţional timp de trei zile.
14. - Cel puţin 20 de copii şi-au pierdut viaţa într-un incendiu izbucnit la o şcoală primară din statul vest-african Niger.
25. - Cel puţin 82 de persoane au murit şi 110 au fost rănite într-un incendiu care a distrus un spital din Bagdad, dedicat pacienţilor bolnavi de COVID-19.
30. - Cel puţin 44 de persoane şi-au pierdut viaţa într-o busculadă de proporţii produsă în cursul nopţii, în timpul unui pelerinaj la care participau mii de evrei în nordul Israelului.

MAI

1. - Cel puţin 18 persoane, printre care şi 16 pacienţi de coronavirus, au murit într-un incendiu dintr-un spital din statul Gujarat (India). Incendiul a izbucnit în spitalul privat Patel Welfare Hospital, o unitate desemnată pentru bolnavii de COVID-19, în districtul Bharuch.
3. - Cel puţin 26 de persoane au murit şi mai multe au fost date dispărute, după ce o barcă cu motor supraaglomerată a intrat în coliziune cu o barjă plină cu nisip şi s-a scufundat în fluviul Padma din centrul Bangladeshului.
- Cel puţin 23 de persoane şi-au pierdut viaţa şi aproape 70 au fost rănite la Ciudad de Mexico, lângă staţia Olivos, după prăbuşirea unui pod, în urma căreia o garnitură de metrou a căzut în gol.
8. - O explozie provocată în faţa unei şcoli de fete din capitala afgană Kabul s-a soldat cu cel puţin 40 de morţi şi peste 50 de răniţi.
23. - 14 turişti, dintre care cinci israelieni, au murit şi o persoană a fost rănită grav, după căderea unei cabine de teleferic la Stresa, staţiune balneară din Piemont, pe malul lacului Maggiore, în nordul Italiei. Accidentul, survenit la 300 de metri de vârf, ar fi fost provocat de ruperea unui cablu, pe partea cea mai înaltă a traseului, ceea ce a dus la căderea cabinei în care se aflau 11 persoane.

IUNIE

7. - 62 de persoane şi-au pierdut viaţa şi zeci au fost rănite în deraierea unui tren, urmată de o coliziune cu un alt tren de pasageri, în sudul Pakistanului.
7. - Cel puţin 18 persoane au murit într-un incendiu declanşat într-o fabrică de produse chimice din statul Maharashtra din vestul Indiei.
24. - Un imobil rezidenţial de 12 etaje în Florida, sudul Statelor Unite, s-a prăbuşit parţial. 54 de persoane au murit.
25. - 18 persoane au murit şi 16 au fost rănite într-un incendiu izbucnit la o şcoală de arte marţiale din centrul Chinei.

IULIE

19. - Cel puţin 28 de persoane şi-au pierdut viaţa în Pakistan, într-un accident de autocar care transporta persoane ce se întorceau la familiile lor în ajunul sărbătorii Eid al-Adha. Autocarul a lovit un camion, la circa 100 de km de Multan, în provincia Punjab, în centrul ţării.

AUGUST

4. - Cel puţin 40 de persoane au fost ucise şi alte 33 rănite într-un accident rutier în Mali. Accidentul s-a produs la 20 de kilometri de oraşul Segou.
12. - Un elicopter cu 16 persoane la bord, dintre care 13 turişti, s-a prăbuşit în peninsula Kamceatka din Extremul Orient rus, în zona lacului Kuril din rezervaţia naturală Kronotski.
27. - Cel puţin 16 persoane au murit în Peru, după ce autobuzul în care se aflau a ieşit de pe şosea şi a căzut într-o prăpastie de 200 de metri.
31. - Cel puţin 32 de persoane, între care doi copii, şi-au pierdut viaţa şi alte 22 de persoane au fost rănite, după ce un autocar s-a prăbuşit într-o râpă, în centrul statului Peru.

SEPTEMBRIE

6. - Cel puţin 23 de persoane au murit şi alte 13 au fost rănite în Bolivia, după ce un autocar a căzut într-o râpă de 400 de metri, în apropiere de localitatea Keraya din cetrul ţării.

OCTOMBRIE

10. - Un avion care transporta paraşutişti civili s-a prăbuşit în centrul Rusiei, 16 persoane din cele 23 care se aflau la bord pierzându-şi viaţa. Şapte persoane au fost salvate. Avionul, un aparat de zbor de tip L-410 s-a prăbuşit în Republica Tatarstan.
14. - Cel puţin 46 de persoane au murit şi 52 au fost rănite într-un incendiu izbucnit într-o clădire cu 13 etaje, din sudul insulei Taiwan.
20. - Nouăsprezece egipteni au murit după ce un camion a lovit microbuzul în care se aflau într-un sens giratoriu din Cairo. Camionul a intrat pe contrasens, lovind microbuzul şi provocând moartea şoferului şi a celor 18 pasageri.

NOIEMBRIE

3. - Cel puţin 26 de persoane au murit, după ce un autobuz de pasageri a căzut într-un şanţ în Kashmirul administrat de Pakistan.
5. - Cel puţin 108 persoane au murit în explozia unui depozit de carburant în zona industrială din Freetown, capitala statului vest-african Sierra Leone.
6. - Cel puţin 19 persoane au fost ucise şi 3 rănite într-un accident rutier implicând mai multe vehicule, produs pe o autostradă din centrul Mexicului.
20. - Cel puţin 30 de persoane şi-au pierdut viaţa sau au fost date dispărute, în urma viiturilor înregistrate în sudul Indiei.
23. - 45 de persoane, printre care 5 copii, au murit în Bulgaria, într-un accident de autocar care a luat foc. Accidentul a avut loc pe autostrada Struma din apropierea localităţii Bosnek, la 40 km sud de Sofia.
25. - 52 de persoane - 46 de mineri şi şase membri ai echipelor de salvare - au murit după izbucnirea unui incendiu în mina de cărbune Listviajnaia, din regiunea Kemerovo, în Siberia.

DECEMBRIE

7. - Un incendiu violent a devastat închisoarea centrală din capitala burundeză Gitega, ucigând 38 de persoane şi rănind 69.
9. - 54 de imigranţi ilegali, originari în cea mai mare parte din Guatemala, au murit într-un accident de camion în sudul Mexicului, în apropiere de oraşul Tuxtla Gutierrez din statul Chiapas.

 

Cele mai grave accidente în 2021 din România

 

MARTIE

1. - Un incendiu violent a izbucnit la o hală a unei fabrici de produse din ţiţei aflată în comuna Colceag, satul Inoteşti, din judeţul Prahova, două persoane fiind rănite. Incendiul a fost provocat, cel mai probabil, de folosirea fără respectarea normelor legale a unui aparat de sudură. Focul a afectat generalizat o hală în care se aflau birouri şi câteva utilaje, manifestându-se violent pe o suprafaţă estimată la circa 700 de metri pătraţi.
3. - 23 de persoane au fost rănite, dintre care 19 elevi, după ce un microbuzul şcolar cu 26 de persoane, dintre care 19 copii, s-a ciocnit cu un autoturim care a pătruns pe contrasens şi s-a răsturnat într-un şanţ. Accidentul s-a produs pe raza localităţii Arbore din judeţul Suceava.
10. - Un incendiu a avut loc la o hală de depozitare produse inflamabile - uleiuri, diluanţi - situată în localitatea prahoveană Floreşti. Incendiul s-a manifestat pe o suprafaţă de 2.000 metri pătraţi şi a izbucnit din cauza unui scurtcircuit apărut la un motostivuitor.

APRILIE

1 - Patru persoane au murit într-un accident rutier produs între localităţile Tutova şi Priponeşti, la ieşirea din judeţul Vaslui spre Galaţi.
24. - Trei persoane au murit într-un incendiu izbucnit într-o locuinţă de lemn din Vişeu de Sus, cel mai probabil de la jarul căzut din sistemul de încălzire.
- Un băiat de 10 ani, dintr-un sat din judeţul Vaslui, a decedat, în timpul unei competiţii sportive, după ce a căzut peste el o placă de beton de la un gard.
30. - Un incendiu violent a izbucnit la Fabrica de Mobilă DALIN din municipiul Reghin, cuprinzând complet trei hale de producţie şi a afectat alte două corpuri de clădire.

MAI

14. - Patru persoane au murit, în urma unui accident rutier care s-a produs pe DN 13, la ieşirea din localitatea braşoveană Rotbav, în care au fost implicate un autocamion şi un autoturism.
18. - Cinci persoane au murit şi alte două au fost rănite într-un accident care a avut loc pe DN 1, la km 103+900 m Breaza-Nistoreşti, în eveniment fiind implicate două autoturisme în care se aflau 7 persoane.

IUNIE

2. - Un incendiu a izbucnit la incineratorul de deşeuri periculoase Eco Burn, aflat pe platforma Parcului Industrial Brazi din judeţul Prahova, a cuprins întreaga hală, pe o suprafaţă de 400 metri pătraţi. Peste 50 de pompieri au acţionat pentru lichidarea focului. Pompierii au găsit decedată persoana care se presupune că ar fi pus focul.
24. - O explozie s-a produs la o butelie aflată într-un autoturism care staţiona pe strada Braşov din Bucureşti. În interior se aflau doi tineri, cu vârste de aproximativ 26 şi 27 ani, iar unul dintre cei doi a murit. Explozia nu a fost urmată de incendiu.

IULIE

2. - O explozie urmată de un incendiu s-a produs la Rafinăria Petromidia din Năvodari, fiind activat Planul Roşu de Intervenţie, localnicii fiind alertaţi prin mesaj RO-ALERT despre degajările mari de fum. În urma evenimentului, o persoană şi-a pierdut viaţa şi alte cinci au fost rănite. Doi dintre răniţi, care suferiseră arsuri grave, au fost ulterior transferaţi la un spital din Germania, unde au murit.
5. - Cinci persoane au murit şi trei au fost rănite într-un accident produs în cursul nopţii în localitatea Drăgăneşti Vlaşca, din judeţul Teleorman, în care au fost implicate un microbuz în care se aflau opt persoane şi un autotren ce transporta produse electrocasnice. A fost activat planul roşu.
13. - 17 autovehicule au fost avariate şi unul a fost distrus în urma unei explozii produse la o dubiţă, pe o stradă din municipiul Râmnicu Vâlcea, din cauza deflagraţiei fiind afectate şi geamuri şi elemente de protecţie de la apartamente din trei blocuri din zonă. În urma exploziei, trei persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, două fiind transportate la spital.
16. - Un motociclist a murit într-un accident rutier produs pe raza localităţii sucevene Şaru Dornei.
23. - Şapte persoane au fost transportate la spital, dintre care şase pacienţi cu arsuri şi unul expus la fum, în urma unui incendiu izbucnit la un utilaj într-o hală de reciclare din oraşul Popeşti-Leordeni. Dintre cele şase persoane cu arsuri, cinci au necesitat intubare.
- Un motociclist în vârstă de 34 de ani a decedat, după ce s-a izbit cu vehiculul de o maşină, pe DN 79, judeţul Arad.
- Patru persoane au murit în urma coliziunii între un SUV şi un TIR, în municipiul Sibiu, pe Calea Şurii Mici.
24. - Două persoane, dintre care un adolescent de 17 ani, au suferit arsuri grave în urma unui incendiu care a izbucnit la un centru de încărcare butelii în localitatea prahoveană Fântânele.
25. - Şapte persoane au murit într-un accident produs pe DN2 Bacău - Adjud, fiind vorba de 5 adulţi şi 2 copii.

AUGUST

1. - Cinci adolescenţi cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani s-au înecat în râul Siret, pe raza localităţii Cotu Grosului - comuna Filipeşti, din judeţul Bacău, victimele fiind recuperate de pompieri; medicii au declarat decesul victimelor.
- Un accident în care au fost implicate patru autoturisme s-a produs pe DN 7, în apropiere de localitatea Lazaret, la limita judeţelor Sibiu şi Vâlcea. Nouă persoane au fost rănite, iar opt dintre acestea au fost transportate la spital cu diverse traumatisme.
2. - Şase muncitori au fost surprinşi de prăbuşirea unui mal de pământ în zona Bibliotecii Naţionale din Bucureşti. Două persoane, în vârstă de aproximativ 50-55 de ani, au murit, patru au fost salvate - două au fost trase înainte de a ajunge pompierii, iar două au fost salvate cu sprijinul pompierilor, fiind transportate la Spitalul Universitar, respectiv Spitalul Floreasca. Ultima victimă a fost scoasă decedată, după mai bine de cinci ore de la producerea accidentului de muncă.
3. - Un accident rutier soldat cu trei morţi şi patru răniţi a avut loc în localitatea Albina din judeţul Timiş, fiind implicate patru autoturisme şi un autotren.
11. - Un turist a decedat şi altul s-a accidentat în Munţii Făgăraş, cel rănit fiind deblocat dintr-un perete stâncos de 11 salvamontişti din judeţele Sibiu şi Argeş.
12. - O biserică din lemn, monument istoric din comuna Chiojdeni, judeţul Vrancea, a ars în totalitate, din cauza unui scurtcircuit produs de un cablu electric neizolat corespunzător.
14. - Un incendiu a izbucnit la o hală în Mogoşoaia, cu o suprafaţă de aproximativ 2.000 de metri pătraţi, care a ars în totalitate.
16. - Nouă persoane au fost rănite într-un accident produs la o trecere la nivel cu calea ferată din localitatea Urişor, între un microbuz şi un tren Regio care circula pe relaţia Baia Mare - Cluj-Napoca.
21. - Un motociclist a murit într-un accident rutier care a avut loc pe DJ 101G, în localitatea prahoveană Tătărani.

SEPTEMBRIE

2. - Un motociclist a decedat, pe DN 23D, judeţul Vrancea, după ce motocicleta pe care o conducea a intrat în coliziune cu un autoturism.
22. - Patru persoane au murit şi două au fost rănite, în urma unui accident care a avut loc pe DN 2, între localităţile Moviliţa şi Sineşti, judeţul Ialomiţa, fiind implicate două autoutilitare şi un autoturism.
23. - Patru persoane au murit în urma producerii unui accident de circulaţie pe DN 6, în localitatea Constantin Daicoviciu, judeţul Caraş-Severin.

OCTOMBRIE

1. - Un incendiu a izbucnit la secţia ATI COVID a Spitalului de Boli Infecţioase din Constanţa, autorităţile activând Planul roşu de intervenţie. Şapte pacienţi au murit, iar ceilalţi au fost transferaţi la trei spitale, respectiv 42 de pacienţi la UPU şi 64 în celelalte spitale.

NOIEMBRIE

11. - Un incendiu a izbucnit într-un salon al Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Ploieşti, unitate suport COVID. Doi pacienţi în vârstă de 74, respectiv 75 de ani au murit, iar o infirmieră a suferit arsuri pe 40% din suprafaţa corpului, fiind transferată la Spitalul Floreasca din Capitală. Alţi 20 de pacienţi au fost evacuaţi.
18. - Patru persoane au murit şi alte patru au fost rănite, în urma unei explozii generate de o mină antipersonal, de la Uzina Mecanică Băbeni, din judeţul Vâlcea, societate specializată în delaborarea muniţiei de artilerie şi aviaţie.
- O cisternă încărcată cu motorină şi un autocar, în care se aflau aproximativ 20 de persoane, s-au ciocnit, iar autocarul s-a răsturnat, pe un drum judeţean între localităţile Lechinţa şi Chiraleş, judeţul Bistriţa-Năsăud. Un bărbat a murit, iar alte 14 persoane au fost rănite.
20. - Un motociclist a murit în urma producerii unui accident rutier în Pasajul Unirii din Capitală.
29. - Patru persoane au murit şi una a fost rănită într-un accident produs pe DN 6, în afara localităţii Cornea din judeţul Caraş-Severin, în evenimentul rutier fiind implicate două autocamioane şi un autoturism.

DECEMBRIE

10. - O persoană a murit şi alte şase au fost rănite, iar câteva clădiri şi maşini afectate, în urma unei explozii urmate de incendiu, care s-a produs într-o pensiune de pe strada Dunării din Cluj-Napoca.
13. - Un copil în vârstă de şase ani a murit după ce a fost muşcat un câine fără stăpân, în timp ce se afla pe stradă, în faţa casei, în localitatea constănţeană Cotu Văii.
14. - Un bărbat în vârstă de 49 de ani a murit, după ce a fost prins sub un mal de pământ, în timp ce lucra la o reţea de canalizare pe DJ 102K, în zona comunei prahovene Ceptura din judeţul Prahova.

 

Articol recomandat de sport.ro
Cătălina Ponor, într-o situație stânjenitoare în Belgia. E revoltător ce i s-a întâmplat
Cătălina Ponor, într-o situație stânjenitoare în Belgia. E revoltător ce i s-a întâmplat
Citește și...
Un român de 30 de ani din Italia a murit într-un accident dramatic. Nicolae lasă în urmă trei copii mici
Un român de 30 de ani din Italia a murit într-un accident dramatic. Nicolae lasă în urmă trei copii mici

Potrivit autorităților italiene bărbatul se afla în puțul liftului pentru a suda unele elemente când, la un moment dat, a fost strivit de contragreutatea de la lift, scrie il Dolomiti.

Despăgubiri de 5,3 milioane de euro, după un accident produs de un român în Franța
Despăgubiri de 5,3 milioane de euro, după un accident produs de un român în Franța

Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din România (BAAR) a achitat cea mai mare despăgubire în străinatate din istoria sa.

Un șofer a fost condamnat la 110 ani de închisoare, după ce a provocat un accident cu 4 morți
Un șofer a fost condamnat la 110 ani de închisoare, după ce a provocat un accident cu 4 morți

Procurorul districtual din Colorado a cerut instanței să reconsidere o sentință extrem de dură - 110 ani închisoare, dată împotriva unui șofer de camion, condamnat pentru că a provocat un accident în care au murit patru oameni.

64 de oameni au murit într-un accident naval, în Madagascar
64 de oameni au murit într-un accident naval, în Madagascar

Cel puțin 64 de oameni au murit, în urma unui accident naval produs în Madagascar. 24 de pasageri sunt dați dispăruți și 50 au fost salvați.

Accident șocant. Bărbat strivit de propria lui mașină, după ce intrase în șanț. Pe jos era polei
Accident șocant. Bărbat strivit de propria lui mașină, după ce intrase în șanț. Pe jos era polei

Un bărbat de 41 de ani a murit în urma unui accident petrecut pe DN12, în județul Harghita. Omul a intrat cu mașina într-un șanț și, când a coborât să vadă ce s-a întâmplat, a fost lovit de o altă mașină, care venea din spate.

Recomandări
”Justiție pe prescripție”. Cum este posibil ca, acum, hoții, tâlharii și corupții să scape de brațul justiției în România
”Justiție pe prescripție”. Cum este posibil ca, acum, hoții, tâlharii și corupții să scape de brațul justiției în România

”Justiție pe prescripție”, PARTEA II-a. Nu doar faptele de corupție sau de evaziune fiscală au intrat sub spectrul prescripției, ci și tâlharii sau hoții au scapăt de brațul care nu e atât de lung al legii.

Momentul în care are loc atacul terorist din Ankara. Explozia, urmată de focuri de armă | VIDEO
Momentul în care are loc atacul terorist din Ankara. Explozia, urmată de focuri de armă | VIDEO

O explozie puternică a avut loc, duminică dimineaţă, în centrul capitalei Ankara, cu câteva ore înainte de deschiderea unei noi sesiuni de lucru a Parlamentului.    

Interviu cu șeful DNA, Marius Voineag: Ce vrem de la DNA, să se ocupe de ofițeri cu poliție judiciară cu 10 kile de cârnați?
Interviu cu șeful DNA, Marius Voineag: Ce vrem de la DNA, să se ocupe de ofițeri cu poliție judiciară cu 10 kile de cârnați?

Procurorul șef al DNA, Marius Voineag, a vorbit într-un interviu acordat corespondentului Pro TV Cosmin Savu despre situația provocată de aplicarea hotărârilor CCR privind codul de procedură penală.