Tiriști români, bănuiți că au furat bunuri de 2 mil. € din alte camioane, în Franța


Ultimul update: Luni 03 Februarie 2020 11:38
Sursa: larep.fr
Data publicarii: Luni 03 Februarie 2020 11:32
Categorie: Stiri Diverse
sofer tir

Unsprezece tiriști români sunt suspectați că au comis 24 de furturi din tiruri care circulau în Frața, valoarea totală a bunurilor furate ridicându-se la aproximativ două milioane de euro.

Românii au fost arestați în comunele Meung-sur-Loire și Lestiou, în apropiere de Travers, sunt acuzați că formau o grupare infracțională care se ocupa de peste un an de furturi din tiruri care transportau bunuri între Franța și România, conform larep.fr.

Românii, care acționau în regiunea Center-Val-de-Loire furau doar bunuri cu o valoare ridicată, precum sticle de alcool, parfumuri, cosmetice și haine de firmă, au anunțat procurorii.

„Șoferii de TIR români ar putea fi responsabili de 24 de incidente, dintre care 11 comise în localități isolate din Indre-el-Loire. Paguba se ridică la 2 milioane de euro”, a declarant Grégoire Dulin, procurorul din Tours.

Cum acționau șoferii de TIR români

 

Conform autorităților franceze, șoferii români mergeau în Franța, jefuiau alte tiruri și se întorceau în România cu bunurile furate.

Aceștia tăiau prelata tirurilor, furau bunurile transportate și mai rămâneau în zonă câteva zile, înainte să se întoarcă în România.

În urma perchezițiilor făcute de polițiști săptămâna aceasta, în tirurile conduse de români au fost găsite haine de firmă, cauciucuri, televizoare și produse cosmetic în valoare totală de peste 255.000 de euro.

După 96 de ore petrecute în detenție, cei 11 șoferi cu vârste cuprinse între 24 și 38 de ani au recunoscut parțial faptele, minimalizând implicarea pe care au avut-o în furturi.

Românii au fost arestați și urmează să fie judecați pentru furt calificat și apartenență la o grupare infracțională.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: larep.fr

Doi români, condamnați în Franţa pentru că au cules prea multe ciuperci
4 români, prinși în timpul unui jaf în Franța. Sunt acuzați de peste 200 de spargeri
Trei români, acuzați că au furat diamante de peste 1 milion de euro în Franța
VIDEO PROTVPLUS.RO