Rase de câini mici și medii. Curiozități despre cele mai cunoscute și mai puțin cunoscute rase de câini de apartament

Rase de caini
Shutterstock

Cu sute de rase de câini din care poți alege, găsirea celui potrivit pentru tine poate fi un pic descurajantă. Dar, dacă doriți un câine de talie mică sau medie, potrivit pentru apartament, vă oferim mai jos câteva idei.  

Cu puțină documentare, vei afla câte ceva despre diferitele rase de câini și vei putea decide mai ușor ce tip de câine ar putea fi animalul tău de companie perfect. De la rasele de câini medii și până la adorabilii câini care par de jucărie, există o mulțime de rase interesante din care poți alege.

Rase de câini foarte mici

Câinii de talie mică trăiesc în medie între 12 și 14 ani, ceea ce înseamnă că trăiesc mai mult decât mulți câini de talie mare. În general, rasele de câini de talie mică necesită mai puțină hrană, ceea ce îi poate face mai puțin costisitori.

Russian Toy (jucărie rusească)

Rase de caini

Acești câini sunt inteligenți și adoră să se joace, ceea ce îi face să fie animale de companie excelente.

Citește și
„Decizia a fost deja luată”. Care e planul lui Putin de a ataca NATO, potrivit oficialilor militari și experți europeni din domeniul apărării

Rasa de talie mică, deși poate avea părul scurt sau lung, este cunoscută pentru urechile sale mari și drepte, care prezintă un păr lung și mătăsos. Urechile, care pot arăta puțin ca niște cozi de ponei, accentuează nasul și ochii rotunzi ai rasei.

Câinii russian toy cresc până la o înălțime de până la 28 de centimetri și cântăresc cel mult 3 kilograme, dar compensează dimensiunile mici cu o inteligență considerabilă și sunt, în general, ușor de dresat. Blana lor variază de la roșcat și maro, frumos asemănător cu cel al vulpii, până la negru și cafeniu.

Bichon maltez

Rase de caini

Bichonii maltezi, care cântăresc până la 3,17 kilograme și au o înălțime de până la 23 de centimetri, sunt cunoscuți pentru blana lor albă și fluidă, asemănătoare părului de om. Blana lor albă care îi face să pară luxoși, iar ochii lor mici și nasul de culoarea abanosului le sporesc farmecul. În ciuda aspectului lor delicat, bichonii maltezii sunt câini rezistenți, câini de pază foarte buni și atleți pricepuți care concurează adesea pe traseele de agilitate.

Chihuahua

Rase de caini

Titlul de cea mai mică rasă de câine din lume îi revine Chihuahua, cântărind maximum 2,7 kilograme. Înălțimea medie a chihuahua este de 23 de centimetri. Structura lor osoasă delicată nu îi face să fie un animal de companie ideal pentru copii, deoarece câinii sunt predispuși la răniri atunci când nu sunt mânuiți cu grijă.

Chihuahua au fie blana scurtă, fie blana lungă, dar toți au urechi distincte și alerte, precum și ochi mari. Acești câini loiali și plini de viață - au o personalitate uriașă și adoră să se joace cu ceilalți Chihuahua.

Pot avea o blană solidă, de la negru la alb și de la roșu la cafeniu, sau pot avea o combinație de două culori.

Pomeranian

Rase de caini

Pomeranienii sunt o rasă de câini de talie foarte mică numiți după regiunea în care rasa își are originea, și anume nord-estul Europei, în ceea ce este acum Polonia și vestul Germaniei.

Această rasă a câștigat popularitate ca animal de companie preferat al Reginei Victoria a Angliei (1819-1901) și au devenit animale de companie alerte, loiale și prietenoase în gospodăriile din întreaga lume. Pomeranii sunt descendenții miniaturizați ai raselor de câini spitz crescuți cândva pentru a munci în zăpadă, cum ar fi Akita, Malamutul de Alaska și Samoyedul. Fețele lor delicate au un aspect de vulpe, iar cozile lor încovoiate le subliniază firea curioasă.

Acești câini minusculi au o înălțime de până la 28 de centimetri și cântăresc între 2,7 și 3,17 kilograme, cu blănuri groase și pufoase de culoare neagră, albă, roșie, portocalie, portocalie, tigrată sau orice variație a acestora.

Shih Tzu

Rase de caini

Crescut inițial pentru a încălzi poala regilor și împăraților, afectuosul Shih Tzu a devenit una dintre cele mai populare rase de câini mici din lume. Îngrijitorii de câini imperiali au dezvoltat inițial rasa mică Shih Tzu (care înseamnă "câine leu") pentru împărații chinezi și familiile acestora.

Cântărind până la 7 kilograme și având o înălțime de până la 28 de centimetri, acești câini frumoși cu părul lung, cu ochi mari și expresivi și personalități răutăcioase, continuă să fie preferați în fața altor câini în familiile iubitoare de animale de companie.

Yorkshire Terrier

Rase de caini

La o înălțime de doar 20 de centimetri la maturitate, terrierul Yorkshire are o atitudine surprinzător de curajoasă. Cântărind aproximativ 3,17 kilograme, Yorkies, așa cum li se mai spune, sunt afectuoși și jucăuși și se bucură de afecțiune constantă.

Terrierii Yorkshire sunt originari din Anglia și au fost crescuți pentru a fi vânători tenace de rozătoare. În prezent, mulți Yorkies se bucură de viața ca animale de companie de familie și, deoarece nu tolerează vremea rece, pot fi văzuți adesea purtând pulovere sau haine elegante.

Chin japonez

Rase de caini

Loial, afectuos și echilibrat, dar și prietenos și inteligent. Chinul Japonez este mic, cântărind între 1,8 și 4 kilograme, iar înălțimea medie a câinelui Chin Japonez este de 28 de centimetri. De obicei, are o blană lungă și netedă, elegantă și strălucitoare, prezentând fie culoarea alb-negru, alb-lămâie, fie culori triplate de negru, cafeniu și alb.

Se crede că această rasă își are originea fie în China, fie în Coreea, în urmă cu peste 1.000 de ani.

Rase de câini talie mică

Pug

Rase de caini

Pugs sunt populari în casele cu și fără copii. Ei cresc până la 30 de centimetri înălțime și pot cântări până la 10 kilograme.

West Highland White Terrier

Rase de caini

Acești câini independenți sunt de culoare alb-crem cu urechi erecte. Au o înălțime de până la 28 centimetri și cântăresc până la 9 kilograme.

Bichon Frise

Rase de caini

Bichon Frise a fost un câine popular timp de mulți ani. Acesta crește până la 29 de centimetri înălțime și poate cântări până la 8 kilograme. Potențialii proprietari ar trebui să planifice o toaletare regulată tocmai pentru că blănița acestor câini este greu de întreținut.

Bichon maltez Teacup

Bichonul maltez teacup crește până la o înălțime de aproximativ 18 centimetri. De obicei, sunt de culoare albă ca zăpada și sunt câini de companie excelenți pentru adulți și copii mai mari.

Norfolk Terrier

Rase de caini

Norfolk Terrier se descurcă bine în casele fără alți câini sau copii mici.

Acești câini cresc până la 26 de centimetri înălțime și cântăresc până la 6 kilograme. Sunt de obicei de culoare maro deschis.

Papillon

Rase de caini

Deși nu este la fel de popular ca alte rase de câini de talie mică, Papillon sunt excepțional de inteligenți și prietenoși. Acești câini cresc până la 20-38 de centimetri înălțime și cântăresc până la 4 kilograme. Au o blană de lungime medie, urechi mari, erecte și cozi încovoiate.

Caniche toy

Rase de caini

Caniche toy sunt câini incredibil de inteligenți. Se descurcă cel mai bine în case cu un singur câine și s-ar putea să nu fie cel mai potrivit pentru familiile cu copii mici. Aceștia cresc până la 24 de centimetri înălțime și cântăresc până la 5 kilograme.

Buldog francez

Rase de caini

Astăzi, buldogul francez este una dintre cele mai populare rase de câini de talie mică. Având o înălțime cuprinsă între 25-31 de centimetri și o greutate de sub 15 kilograme, acești câini sunt niște companioni grozavi. Au tendința de a fi foarte energici și au nevoie de multă mișcare și stimulare.

Bichon havanez

Rase de caini

Bichonul havanez este cu siguranță una dintre cele mai frumoase rase de câini de talie mică pe care le poți alege. Aceștia cresc până la 29 de centimetri înălțime și cântăresc în jur de 3-6 kilograme. Potențialii proprietari ar trebui să anticipeze o toaletare regulată pentru bichonul lor. Acești câini se descurcă cel mai bine într-o gospodărie cu un singur câine, fără copii mici.

Boston Terrier

Rase de caini

În ultimii ani, Boston terrier a devenit unul dintre cei mai populari câini de talie mică. Aceștia cresc până la 43 de centimetri înălțime și cântăresc aproximativ 5-11 kilograme. Sunt de obicei negri/gri și albi, cu o "mască" distinctă care se extinde pe picioarele din față. Boston terrierii sunt buni cu copiii, dar pot avea dificultăți în a se înțelege cu alți câini.

Dachshund

Rase de caini

Acești câini cu trup lung vin în două mărimi: miniatură și standard. Teckelii miniaturali cântăresc 7-10 kilograme, iar cei standard au o greutate de 13-16 kg.

În funcție de temperamentul lor, teckelii pot fi niște câini de familie grozavi și adesea se înțeleg bine cu alți câini.

Pechinez

Rase de caini

Pechinezul a fost dezvoltat ca paznic de palat în China și era o rasă foarte rară. Astăzi a devenit un câine popular în rândul celor care își doresc un patruped mic și adorabil, de apartament.

Pechinezul cântărește până la 5,4 kilograme și are o blană abundentă. Blana exterioară este lungă, dreaptă și oarecum aspră la atingere. Pe de altă parte, substratul este moale și foarte des

Un cămin ideal pentru un Pechinez este alături de o persoană care locuiește singură, de preferință mai în vârstă, care are mult timp pentru el.

Pudel

Rase de caini

Sunt trei tipuri de Pudel: Standard, Pudel în miniatură și Pudel Toy. Acest cățel adorabil este de fapt pe locul al doilea în topul celor mai inteligente rase de câini, după Border Collie.

Pudelul are multe abilități la jocurile pentru câini, inclusiv agilitate, supunere, abilități de urmărire, performanțe de circ sau capacitatea de a ghida pe cineva.

Un pudel standard poate ajunge la 35 de centimetri și cântărește maxim 6 kilograme.

Rase de câini talie medie

Există rase adorabile de câini mici și multe rase de câini mari, dar cum rămâne cu cele care se află între ele? Suficient de mari pentru îmbrățișări călduroase, dar suficient de mici pentru a împărți canapeaua, câinii de talie medie pot fi companioni excelenți pentru o persoană cu o locuință nici mare, dar nici foarte mică.

Beagle

Rase de caini

Beagle este una dintre cele mai populare rase de câini de talie medie. Poate avea între 33 și 40 centimetri în înălțime și poate cântări între 10 și 18 kilograme. Piciorușele sale sunt extrem de puternice și oferă viteză și rezistență.

Culorile pot varia – toate culorile, cu excepția roșu-brun, sunt recunoscute. Cele mai întâlnite variații de culoare sunt cele bi-colore – maro și alb, roșu și alb, galben și alb – sau chiar tri-colore – negru, alb și maro. Conform descrierii rasei, vârful cozii trebuie să fie întotdeauna alb.

Beagle este un câine de familie inteligent, activ și afectuos. Mai presus de toate, este o provocare în a-l dresa și educa, din cauza instinctul de vânătoare și lăcomia ce-l face renumit.

Border Collie

Rase de caini

Pe lângă faptul că sunt considerați cea mai inteligentă rasă de câini, Border Collie posedă o abilitate înnăscută de pășunat care îi face să fie, de asemenea, una dintre cele mai harnice rase. Cu tone de energie de consumat, acest cățel prietenos ar fi fericit să se joace toată ziua cu părintele său.

Border Collie are straturi dense de blană care le protejează pielea împotriva diferitelor condiții meteorologice.

Bulldog englez

Rase de caini

Dacă vrei un cățeluș căruia îi place să lenevească (și să sforăie puternic de pe canapea), atunci Bulldogul englez este companionul perfect pentru! Deși este mai mare decât un Frenchie sau un Pug, Bulldogul englez rămâne destul de scund și robust, cu o poziție largă.

Și, deși fața lor zbârcită poate da uneori o atitudine morocănoasă, Bulldogul este într-adevăr cățelul ideal pentru familie.

Această rasă de câine de talie medie este destul de ușor de îngrijit.

Basset Hound

Rase de caini

Acest câine poate părea a fi numai urechi, dar nasul Basset Hound-ului este adevărata vedetă! Simțul lor olfactiv este al doilea cel mai bun dintre toate rasele de câini. De fapt, acest câine de vânătoare are peste 220 de milioane de receptori olfactivi care au fost folosiți pe scară largă pentru a ajuta vânătorii să urmărească animalele mici.

Ciobănesc australian

Rase de caini

Ciobănescul australian este una dintre cele mai populare rase de câini de talie medie. Acest cățeluș jucăuș este un companion excelent pentru persoanele active care au nevoie de un partener de alergare sau de drumeție.

Ciobaneștii australieni au o mulțime de energie, așa că trebuie să ai multe jucării pentru a îl menține stimulat fizic și menta.

Fox Terrier Wire

Rase de caini

Wire Fox Terrier a dominat cândva scena vânătorii de vulpi din secolul al XVIII-lea în Anglia cu instinctele lor rapide și vigilența ridicată. Wire Fox Terrier a câștigat titlul "Best in Show" la Westminster de mai multe ori decât orice altă rasă.

Numit după părul lor distins, acest terrier are un tip unic de blană de sârmă care necesită o îngrijire specială. Ciobănesc de Shetland.

Originar din Insulele Shetland din Scoția, Shetland Sheepdog este mult mai mult decât un "Collie în miniatură"! Shelties au fost crescuți inițial ca și câini de pășunat care munceau din greu, motiv pentru care rasa continuă să aibă și astăzi un temperament blând și ascultător.

Shiba Inu

Rase de caini

Acest superb cățeluș este o rasă străveche din Japonia, unde sunt încă cei mai populari și chiar sunt considerați o comoară națională. În ciuda zâmbetelor lor mari și prietenoase, Shiba Inu a fost folosit istoric ca un câine de vânătoare și rămâne destul de teritorial.

Shiba Inu este o rasă cu părul greu, așa că periajul frecvent este important pentru a scăpa de excesul de blană.

Eschimos american

Rase de caini

În ciuda a ceea ce sugerează numele lor, American Eskimo nu este nici din America și nici un adevărat câine de zăpadă! Această rasă curajoasă provine din Germania.

Cocker Spaniel

Rase de caini

Acest prieten blănos este suficient de mare pentru a se bucura de sporturi mai riguroase, cum ar fi înotul sau drumețiile, dar și suficient de mic pentru a se deplasa ușor.

Cu combinația câștigătoare de inteligent și jucăuș, Cocker Spanielului îi place să își facă exercițiile într-o varietate de moduri, inclusiv jocuri interactive și antrenamente de agilitate.

În plus față de îngrijirea regulată, acele faimoase urechi de Cocker Spaniel au nevoie de o atenție specială atunci când vine vorba de periaj.

Amstaff - American Staffordshire Terrier

Rase de caini

Cunoscut popular drept Amstaff, American Staffordshire Terrier este un câine de talie mică obținut din încrucișarea dintre un Bulldog si un câine din rasa Terrier. 

Amstaff-ul este un câine extrem de inteligent, blând, afectuos care nu mai amintește deloc de câinele de lupta care a fost la începuturile sale.

Amstaff-ul este un câine blând, ascultător, afectuos, însă destul de încăpăţânat, însă dacă primeşte educaţia potrivită, acesta poate fi cel mai bun prieten al copiilor.

Articol recomandat de sport.ro
Ce pensie are Rică Răducanu. Fostul portar împlinește azi 78 de ani
Ce pensie are Rică Răducanu. Fostul portar împlinește azi 78 de ani
Citește și...
Infracțiunea de neiertat comisă de un adolescent. A fost denunțat la poliție chiar de tatăl său
Infracțiunea de neiertat comisă de un adolescent. A fost denunțat la poliție chiar de tatăl său

Un adolescent anti-Israel, care ar fi vandalizat un monument memorial al Primului Război Mondial din New York, a fost arestat după ce a fost denunțat la poliție de tatăl său, joi noaptea.

Cine este românul cu șanse reale la Nobel. Este cunoscut pentru o cercetare în domeniul fizicii
Cine este românul cu șanse reale la Nobel. Este cunoscut pentru o cercetare în domeniul fizicii

Albert-Laszlo Barabasi este un savant din România care are mari șanse să câștige Premiul Nobel. El este membru al Academiei de Științe ale Statelor Unite (NAS).  

Ce sa faci dacă ți-ai pierdut buletinul în străinătate. Cum te poți întoarce în țară
Ce sa faci dacă ți-ai pierdut buletinul în străinătate. Cum te poți întoarce în țară

Atunci când ești în străinătate și îți pierzi buletinul poate fi un stres extrem de mare, mai ales că mulți oameni nu știu cum să procedeze în astfel de cazuri.

Recomandări
Cum explică Nicolae Ciucă legea care dezincriminează evaziunea fiscală sub un milion de euro dacă prejudiciul este plătit
Cum explică Nicolae Ciucă legea care dezincriminează evaziunea fiscală sub un milion de euro dacă prejudiciul este plătit

Preşedintele PNL Nicolae Ciucă, unul dintre iniţiatorii legii care dezincriminează evaziunea fiscală sub un milion de euro dacă prejudiciul este plătit, a explicat care au fost motivele pentru care a promovat această lege controversată.

 

Mită electorală într-o comună din județul Olt. Polițiștii s-a autosesizat după ce au văzut filmarea pe internet
Mită electorală într-o comună din județul Olt. Polițiștii s-a autosesizat după ce au văzut filmarea pe internet

Poliţiştii din județul Olt s-au sesizat din oficiu şi au deschis un dosar penal în care efectuează cercetări pentru infracţiunea de coruperea alegătorilor, după ce au fost postate online imagini cu persoane care împărțeau pachete unor locuitori.

 

Rusia a declanșat o ofensivă de proporții în Ucraina. Armata lui Putin încearcă să creeze o zonă-tampon
Rusia a declanșat o ofensivă de proporții în Ucraina. Armata lui Putin încearcă să creeze o zonă-tampon

Forţele ruseşti au lansat vineri dimineaţa devreme un atac terestru cu blindate asupra regiunii ucrainene Harkov din nord-estul ţării, avansând un kilometru în apropierea oraşului de frontieră Vovceansk, într-un efort de a crea o zonă-tampon.