Ce înseamnă când visezi că îți cade un dinte: sunt printre cele mai comune vise, dar puțini știu adevărata semnificație

Vise
Shutterstock

Unul dintre cele mai comune vise pe care le avem cu toții sunt cele în care ne cad dinții. Aceste vise sunt printre cele mai frecvente experiențe onirice, însă puțini dintre noi cunosc cu adevărat semnificația lor profundă.  

Află care sunt cele mai comune vise ale oamenilor, dar și care sunt semnificațiile acestora.

Cele mai comune vise

În fiecare noapte, în timpul somnului, fiecare persoană are aproximativ cinci episoade de vis, care pot dura între 15 și 40 de minute. Experții în vise explică faptul că visele noastre reflectă modele fundamentale ale comportamentului uman.

Ele reflectă cine suntem, de ce avem nevoie și în ce credem. Definițiile celor mai comune vise nu sunt alb-negru. Semnificațiile viselor sunt prezentate într-un mod metaforic. Află care sunt cele mai comune vise, dar și care sunt semnificațiile acestora, potrivit Dreams.co.uk.

Cele mai comune vise sunt:

Citește și
Ucrainenii uciși de un rus în Germania erau soldați răniți în război care se recuperau medical în Bavaria

●      Căderea dinților

●      A fi urmărit

●      Imposibilitatea de a găsi toaleta

●      A fi gol

●      Eșecul la examene

●      Zborul

●      Căderea

●      Accidentul de mașină

●      Cameră goală

●      A întârzia

●      Șerpi

●      Înșelarea partenerului

●      Fantome

●      Căderea părului

Semnificația viselor: ce înseamnă când visezi că îți cade un dinte

Cele mai comune vise legate de căderea dinților includ situații în care dinții se sfărâmă în mâini, cad unul câte unul doar cu o ușoară atingere sau încep să se descompună.

Aceste vise pot reflecta anxietățile legate de aspectul tău fizic și modul în care ceilalți te percep. De obicei, aceste vise provin dintr-un sentiment de teamă de respingere, jenă sau neatractivitate.

Visul în care îți pierzi dinții poate fi legat și de comunicare. Atunci când îți lipsesc dinții, îți va fi mai dificil să vorbești. Prin urmare, visul tău poate evidenția dificultățile în comunicarea cu cineva sau în a-ți exprima în vreun fel.

Poate fi, de asemenea, legat de o senzație de neputință, deoarece dinții sunt folosiți pentru a mușca, rupe și mesteca. Poate că îți lipsește încrederea sau ai nevoie de mai multă intimitate într-o anumită situație.

Semnificația celor mai comune vise

Ce înseamnă dacă ești urmărit într-un vis

A fugi de ceva sau a fi urmărit în visul tău sugerează că fugi de ceva care îți provoacă frică sau anxietate în viața de zi cu zi. Acțiunea ta de a alerga în timpul somnului sugerează că așa ai răspunde la presiune și cum te-ai descurca cu stresul sau temerile zilnice.

Se sugerează că ai o tendință de a fugi de probleme în loc să le abordezi. Acest tip de vis poate fi recurent până când găsești problema și o rezolvi în viața de veghe.

Ce înseamnă dacă visezi că nu găsești o toaletă

Atunci când ai un vis în care nu poți găsi toaleta, acest lucru poate fi legat de o situație din viața ta în care ai dificultăți în a-ți exprima nevoile. Poți simți că, deoarece pui pe primul plan nevoile celorlalți, nu ai timp pentru problemele personale.

Ce înseamnă să fii gol într-un vis

Visurile în care ești gol într-un loc public sugerează că te lupți să te găsești pe tine însuți sau că te simți acuzat sau expus în mod greșit. Dacă nu tu ești persoana goală în vis, ci vezi o persoană nudă și te simți dezgustat de asta, visul poate însemna că te îngrijorezi în legătură cu expunerea acelei persoane într-o anumită problemă. Poate însemna și că te simți confortabil în propria piele sau că înțelegi că fiecare persoană este diferită.

Ce înseamnă dacă te simți nepregătit pentru un examen în vis

Visurile în care te simți nepregătit pentru un examen sunt frecvent legate de tinerii adulți sau copii care sunt sub stres. Ele pot părea atât de reale încât ne trezim convinși că tocmai am picat un test important.

Visurile în care se regăsesc teste reflectă lipsa de încredere a individului și incapacitatea de a avansa la următorul stadiu al vieții. Acest tip de vis este un vis oglindă care nu are legătură cu nimeni altcineva. Cel puțin una din cinci persoane va avea un vis cu un examen în viața lor.

Ce înseamnă să cazi într-un vis

Când cazi în vis și ești copleșit de frică, acest lucru semnifică insecuritate și anxietate legate de o situație. Poate că ai eșuat în a face ceva în viața de veghe și visul îți exprimă sentimentele legate de faptul că nu ai reușit așa cum sperai.

Dacă cazi liber și ești fericit, sugerează că nu îți este frică de schimbări și ești gata să te bucuri de frumusețea lor. Dacă cazi în apă, visul sugerează că ai sentimente puternice pentru cineva.

Ce semnifică visul în care faci accident

Mașinile în vise reprezintă dorința noastră de a avansa în viață și direcția pe care o luăm. Dacă visezi că mașina ta își pierde controlul, s-ar putea să simți că te-ai abătut de la drum și trebuie să te întorci pe calea corectă pentru a merge mai departe.

Dacă altcineva pe care îl cunoști pierde controlul mașinii pe care o conduce, s-ar putea să simți că trebuie să îl aduci înapoi pe drumul potrivit.

Ce înseamnă să găsești o cameră goală în vis

Dacă descoperi o cameră goală în visul tău, acest lucru denotă perspective și abilități noi pe care le-ai realizat despre tine însuți. Dacă camera este albă, înseamnă că ești pregătit să începi o nouă etapă în viața ta, ca o pânză goală gata să fie pictată.

Ce înseamnă să fii în întârziere într-un vis?

Visul în care ești în întârziere reprezintă îngrijorarea și anxietatea ta legate de a lua o direcție diferită în viața de veghe. Poți să nu fii 100% încrezător în a face o schimbare. Poate însemna și că simți că îți ia prea mult timp să termini ceva. Inconștientul îți spune că niciodată nu este prea târziu să faci lucrurile pe care le dorești în viață.

Ce înseamnă visele în care sunt șerpi

Visele cu șerpi au fost dezbătute de mult timp în spațiul public de experți în vise antici precum Artemideros sau de psihanaliști moderni precum Carl Jung. Sensul cel mai acceptat se referă la opresiune și paralizie, legate de sentimentul de constrângere. Înțelesurile mai pozitive includ sentimentul de schimbare pe orizont - acesta este în general legat de ideea din anumite culturi că veninul de șarpe este transformativ.

Ce semnifică dacă visezi că înșeli într-o relație

Visurile despre infidelitate pot varia în moduri diferite. Acestea pot include faptul că tu înșeli pe partenerul tău sau invers. Ele pot varia și în ceea ce privește persoana cu care se înșală. De exemplu, visele despre înșelat cu o celebritate sunt comune.

În cazul viselor în care tu îți înșeli partenerul, ia în considerare cu cine înșeli și ce valori reprezintă acea persoană. În mod normal, aceste vise nu indică o atracție sexuală, ci faptul că pot avea anumite calități pe care ți-ai dori ca partenerul tău să le imite.

Ce semnifică visul în care sunt fantome

Înțelesurile viselor despre fantome variază de la sentimentul de copleșire la sentimentul de vinovăție sau frica de ceva din trecut care reapare. Dacă visezi că o fantomă te atacă, acest lucru se datorează cel mai adesea sentimentului de a fi copleșit de responsabilitate, dar poate indica și frica de schimbări sau un sentiment de doom iminent. Ca majoritatea viselor, ele reflectă în mod obișnuit starea ta emoțională. Cu toate acestea, dacă visezi că ești posedat de un spirit malefic, ai putea suferi de paralizie în somn.

De ce visăm că ne cade părul?

Visurile despre căderea părului tău se concentrează adesea asupra sentimentului de pierdere. Aceasta poate fi metaforică, adică pierderea tinereții, sau ceva mai fizic. Poate că ai cumpărat recent un obiect scump și ai anxietate în legătură cu pierderea lui? Aceste vise pot semnifica și un sentiment de anxietate, așa că merită să iei în considerare modalități de a reflecta asupra a ceea ce poate cauza aceasta.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Anunțul momentului la Rapid: ”99 la sută el va fi noul antrenor”
NEWS ALERT Anunțul momentului la Rapid: ”99 la sută el va fi noul antrenor”
Citește și...
Ceremonie cu fast în noaptea de Înviere, la Constanța. IPS Teodosie va aduce Lumina Sfântă de pe mare
Ceremonie cu fast în noaptea de Înviere, la Constanța. IPS Teodosie va aduce Lumina Sfântă de pe mare

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a anunţat că în noaptea de Înviere va veni cu Lumina Sfântă de pe mare, după care o va împărți credincioșilor. 

Drob. Rețete de drob din miel, pui sau vegetarian. Doctor Mihaela Bilic: „Este un preparat dietetic”
Drob. Rețete de drob din miel, pui sau vegetarian. Doctor Mihaela Bilic: „Este un preparat dietetic”

Dacă există o mâncare specifică de Paște la români, aceea este, cu siguranță, drobul. Fie că vorbim de drob de miel, de pui sau vegetarian, el este nelipsit din meniul de la masa de Paște.

Rețetă de pască fără aluat pentru masa de Paște
Rețetă de pască fără aluat pentru masa de Paște

Pasca de Paște foarte fi și fără aluat. Urmăriți pașii cu atenție pentru a realiza această reţetă simplă de pască, dar foarte apetisantă.

Recomandări
Cine sunt cei 4 candidați independenți la alegerile europarlamentare din 2024: Gheorghe, Șoșoacă, Ștefănuță și Pîrvănescu
Cine sunt cei 4 candidați independenți la alegerile europarlamentare din 2024: Gheorghe, Șoșoacă, Ștefănuță și Pîrvănescu

Patru cetățeni români candidează la alegerile europarlamentare din 2024 pe cont propriu, fără să fie sprijiniți de vreun partid sau o alianță politică.

Atac sângeros cu o macetă în Londra. Un copil de 13 ani a murit, alte patru persoane sunt rănite
Atac sângeros cu o macetă în Londra. Un copil de 13 ani a murit, alte patru persoane sunt rănite

Atac sângeros în apropierea unei stații de metrou din Londra. Mai multe persoane au fost lovite cu o macetă de un individ furios.  Un copil de 13 ani a murit.

Lista finală a candidaturilor la alegerile europarlamentare 2024: 12 partide și alianțe electorale, precum și 4 independenți
Lista finală a candidaturilor la alegerile europarlamentare 2024: 12 partide și alianțe electorale, precum și 4 independenți

Biroul Electoral Central (BEC) a publicat, luni, 29 aprilie, lista candidaturilor rămase definitive pentru alegerile europarlamentare din 2024.