O fetiță a fost rănită la un program afterschool. Un dulap a căzut peste ea


Ultimul update: Luni 25 Februarie 2019 17:31
Data publicarii: Luni 25 Februarie 2019 16:47
Categorie: Stiri Diverse

O fetiță de 10 ani din Cojasca, județul Dâmbovița, a fost rănită la programul afterschool, după ce un dulap a căzut peste ea.

Se pare că elevă ar fi încercat să se cățere pe mobilă, ca să ajungă la un joc pus deasupra, iar corpul din pal, fixat în perete, s-a desprins. Copila nu era supravegheată, pentru că ieșise de la școală cu câteva minute mai devreme, iar programul de după-amiază încă nu începuse.

Cei de la școală povestesc că elevii terminaseră cursurile și se îndreptau către afterschool, acolo unde mănâncă de prânz și apoi își fac temele. Fata de 10 ani ar fi ajuns cu câteva minute înainte de începerea programului și a intrat în sala goală.

Administratorul clădirii a auzit-o în timp ce plângea și striga după ajutor.

Personalul a sunat imediat la 112, iar la fața locului a sosit un echipaj SMURD, care i-a acordat primul ajutor copilei și a dus-o, mai apoi, la spital. Învățătorul recunoaște că elevii rămân nesupravegheați după ce ies de la cursuri și până când ajung în clădirea administrată de Primărie.

Daniel Dumitrescu, învăţătorul elevei rănite: ”Problema e de la ora când pleacă de la școală până când începe after-ul, ei sunt cam singurei. La ora aceea nu trebuia să fie cu nimeni, de la ora 12 își începeau programul la after.”

Abia acum, părinții și primarul își pun problema securității copiilor în deplasarea de la școală la afterschool.

Victor Gheorghe, primarul comunei Cojasca: ”O să avem o discuție cu părinții și cu directorii de la școli, copiii să intre la ora 12. Dar un incident de genul asta putea să aibă loc și afară, să se lovească cu capul de ceva.”

Cazul este anchetat și de polițiști. Între timp, copila a fost transferată la o clinică din Capitală, pentru investigații amănunțite.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO