Maioneza de post care îți va schimba viața - cum să pregătești maioneză cremoasă cu avocado

Maioneza cu avocado
Shutterstock

Dacă ții post, dar vrei să mănânci diversificat, această rețetă de maioneză cremoasă cu avocado este ideală pentru tine. O poți mânca cu o salată rece de paste, cu salata beuf de post sau o poți folosi în sandwich-uri sau chiar ca sos pentru o pizza.

Se face super ușor, se depozitează în frigider și se poate folosi în câteva zile, însă cu siguranță o vei termina rapid.

Maioneza de post cu avocado - cum o pregătești

Află cum să faci maioneză cu avocado în doar 5 minute, cu 5 ingrediente - și un truc pentru obține o consistență perfectă.

Sosurile și dressing-urile sănătoase sunt cheia pentru o dietă diversificată și mâncăruri delicioase, dar fără toate acele calorii.

Maioneza cu avocado este una dintre cele mai rapide modalități de a da strălucire unui preparat. Și când ai această rețetă foarte ușoară, nu există niciun motiv să nu o ai mereu în frigider.

Citește și
Ucrainenii uciși de un rus în Germania erau soldați răniți în război care se recuperau medical în Bavaria

Este o alternativă sănătoasă la multe opțiuni standard de maioneză. Dar acestea sunt scumpe și uneori au ingrediente îndoielnice sau care de care nici măcar nu ai auzit.

Deși poți cumpăra maioneză vegană, aceasta este scumpă și poate avea conservanți.

Avocado este o grăsime foarte sănătoasă și recomandată în orice dietă echilibrată.

Ingredientele pentru această maioneză sunt extrem de simple; probabil deja le ai la îndemână. Tot ce ai nevoie este:

· Avocado - Este important ca avocado-ul să fie perfect copt.

· Aquafaba - Acesta este lichidul din conservele de năut. Tradițional, aquafaba este bătut și folosit ca înlocuitor pentru albușurile de ou. Când aquafaba nu este bătut, reprezintă o alternativă uimitoare la ulei.

· Lămâie

· Sare

· Ulei de avocado

Aquafaba este lichidul din conserva de năut și este și un substitut vegan uimitor pentru ouă. În plus, dacă îți place hummusul, aquafaba este întotdeauna la îndemână.

Această rețetă este simplă, dar în același timp puțin dificilă. Sunt doar 6 ingrediente, fără gătire implicată, dar trebuie să folosești un blender de tip emulsion (stick).

Rețeta nu va funcționa într-un blender obișnuit. Pentru a obține maioneza groasă, trebuie să torni uleiul foarte încet în amestecul de aquafaba, amestecând timp de aproximativ 1 minut înainte de a turna mai mult ulei în amestec.

Trebuie să torni uleiul încet pentru a face procesul de emulsificare să funcționeze. În caz contrar, vei obține o maioneză lichidă care se separă, nu e bine.

1/4 cană de aquafaba

1/4 linguriță de sare

1/4 linguriță de muștar boabe

2 lingurițe de zahăr

2 lingurițe de oțet

1 cană de ulei de avocado

Adaugă aquafaba, sarea, muștarul cu boabe, zahărul și oțetul într-un bol cu margini înalte. Amestecă folosind un blender tip stick timp de aproximativ 1 minut.

Toarnă uleiul încet în amestecul de aquafaba, continuând să amesteci. Ar trebui să dureze aproximativ 3-4 minute să torni uleiul și să amesteci bine compoziția.

Dacă maioneza este prea groasă, adaugă puțin ulei în plus și amestecă.

Dacă nu vrei să folosești ulei de avocado, poți face această rețetă fără ulei. Pur și simplu pune ingredientele într-un blender, adaugă ce dorești opțional: usturoi, pudră de chilli, zeamă de lămâie, etc, și începe să mixezi bine.

Ai obținut o maioneză perfectă, dar dacă nu folosești ulei, textura nu va fi la fel de groasă ca la o maioneză normală.

Cu poți să o combini

Fie că ești vegetarian, vegan sau doar ții post, unele alimente sunt foarte sănătoase și merită să le dai o șansă. Aceste schimbări dietetice nu trebuie să te împiedici să te bucuri de mese gustoase. Pentru a pregăti unele dintre cele mai delicioase rețete vegane, ar trebui să cauți substituenți.

Maioneza de post este diferită față de cea normală, pentru că nu conține ouă. Versiunea vegană folosește proteine vegetale, cum ar fi soia sau mazărea ori lichidul de la conserva de năut.

Aceste proteine ajută la combinarea uleiului și a apei, conferind maionezei de post textura sa fină, cremoasă și consistența fără colesterol adăugat.

Dacă intenționezi să încerci maioneza de post dar nu știi cum să o folosești, nu trebuie să îți faci griji. Iată câteva modalități creative în care poți utiliza acest ingredient sănătos:

Mac and cheese este un fel clasic american de mâncare apreciat de mulți. Pentru a face o de post a pastelor cu brânză americane, poți adăuga puțină maioneză de post pentru a îmbogăți aroma pastelor tale. De asemenea, oferă un contrast plin de savoare cu brânza vegană și condimentele, precum paprika, fulgi de ardei iute și piper măcinat.

Ca dressing de salată și în sandwich-uri. De obicei, prepari dressingul pentru salată de la zero folosind oțet, suc de lămâie, uleiuri, tahini, sare, piper și ierburi proaspete. Sandwich-urile cu înlocuitori de carne, maioneză vegană și salată sunt delicioase. Dacă prăjești pâinea și folosești cașcaval vegan care să se topească în airfryer, vei avea parte de un prânz uimitor.

Dacă dorești să-l faci mai cremos și hrănitor, poți adăuga puțină maioneză vegană. De asemenea, o poți folosi pentru a pregăti sandvișuri delicioase.

Cremă. La început, poate părea ciudat, dar poți amesteca o lingură de maioneză vegană în iaurtul tău de soia cu aromă de lămâie. Desertul cremos va semăna cu o cremă de prăjitură.

Cartofi copți. Dacă îți dorești o porție clasică de cartofi copți, poți să-ți satisfaci pofta și papilele gustative adăugând puțină maioneză vegană și câteva fire de ceapă verde proaspăt tocată. E ideal și pentru cartofii prăjiți.

Fă salate de beuf, de crudități, salată orientă sau salată de paste. Toate acestea folosesc legume și dacă pui maioneză de post vei obține niște preparate delicioase. 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Anunțul momentului la Rapid: ”99 la sută el va fi noul antrenor”
NEWS ALERT Anunțul momentului la Rapid: ”99 la sută el va fi noul antrenor”
Citește și...
Drob. Rețete de drob din miel, pui sau vegetarian. Doctor Mihaela Bilic: „Este un preparat dietetic”
Drob. Rețete de drob din miel, pui sau vegetarian. Doctor Mihaela Bilic: „Este un preparat dietetic”

Dacă există o mâncare specifică de Paște la români, aceea este, cu siguranță, drobul. Fie că vorbim de drob de miel, de pui sau vegetarian, el este nelipsit din meniul de la masa de Paște.

Rețetă de pască fără aluat pentru masa de Paște
Rețetă de pască fără aluat pentru masa de Paște

Pasca de Paște foarte fi și fără aluat. Urmăriți pașii cu atenție pentru a realiza această reţetă simplă de pască, dar foarte apetisantă.

Românii transformă un avion olandez în restaurant. Județul în care oamenii vor mânca și vor bea la bordul aeronavei
Românii transformă un avion olandez în restaurant. Județul în care oamenii vor mânca și vor bea la bordul aeronavei

Un avion de producţie olandeză, scos la pensie, va fi transformat în restaurant, la Arad.

Recomandări
Lista finală a candidaturilor la alegerile europarlamentare 2024: 12 partide și alianțe electorale, precum și 4 independenți
Lista finală a candidaturilor la alegerile europarlamentare 2024: 12 partide și alianțe electorale, precum și 4 independenți

Biroul Electoral Central (BEC) a publicat, luni, 29 aprilie, lista candidaturilor rămase definitive pentru alegerile europarlamentare din 2024.

Gură de oxigen pentru economia UE. Germania, motorul economic al Uniunii, a reușit să evite recesiunea
Gură de oxigen pentru economia UE. Germania, motorul economic al Uniunii, a reușit să evite recesiunea

Economia germană a revenit pe creştere în primul trimestru al acestui an, când a înregistrat un avans modest dar peste aşteptări, graţie investiţiilor în construcţii şi exporturi.

Primele imagini de la atacul nemilos al rușilor în Odesa. Bilanțul morților a crescut. VIDEO și GALERIE FOTO
Primele imagini de la atacul nemilos al rușilor în Odesa. Bilanțul morților a crescut. VIDEO și GALERIE FOTO

Bilanţul atacului rus cu rachetă în Odesa a crescut marţi la cinci morţi, în urma unui deces la spital, anunţă oficiali, iar dintre cele 28 de persoane rănite în atacul de luni, 23 erau spitalizate în continuare, unele în stare gravă.