La Iași, 750 de copii din familii fără posibilități vor primi daruri de Crăciun

Ultima actualizare: 22-12-2021 09:59

Ajutoarele Moșului au grijă ca toți copiii să primească daruri de Crăciun.

La Iași, adulții fără posibilități materiale au venit la Direcția de Asistență Socială, pentru a lua în primire cutiile cu dulciuri și jucării. Au fost trecuți cu toții pe o listă, astfel încât nimeni să nu fie uitat.

750 de copii din familii fără posibilități vor primi darurile mult asteptate de Crăciun. Printre ei, și Andrei, un băiețel de cinci ani, care mai are acasa cinci frați, mai mari. Juniorul a primit cu emotie cutia cu surprize.

Reporter: Ce vrei să îți aducă Moș Crăciun?

Andrei: Vreau să îmi aducă jucării.

Reporter: O scrisoare lui Moșu i-ai făcut?

Andrei: Da.

Reporter: Și ce i-ai cerut în ea?

Andrei: Am cerut un cadou.

Reporter: Și pentru frățiorii tăi ce i-ai cerut?

Andrei: Niște jucării.

Sora mai mare a lui Andrei a venit să ia darurile și pentru ceilalti frați, care le asteaptă cu nerăbdare, acasă.

Elena are doi nepoți și anul acesta n-a avut bani nici pentru bradul de iarnă. Ajutoarele Moșului nu i-au uitat însă pe cei mici.

Elena Dimitriu, bunică: Ne bucurăm foarte mult. Avem 2 copii cu autism. Așa ne-am bucurat câte un pic, mai iau copii câte un dulce de la grădiniță, de brăduț nici nu ne mai gândim.

Luminita Munteanu, director executiv DAC Iași: „E foarte important să venim în sprijinul lor și să le aducem un zâmbet de bucurie pe față”.

Fiecare cadou comandat de ajutoarele Moșului - angajați ai Direcției de Asistență Socială din Iași - a costat 130 de lei. Sumele au fost alocate din bugetul local.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO