La 51 de ani, o femeie din Iași este cea mai bună studentă de la Facultatea de Horticultură. Ce spun colegii despre ea
Un exemplu de curaj și perseverență vine de la Iași. La 51 de ani, o femeie, fostă asistentă medicală, este studentă la zi și are cele mai mari note din an.
„Doamna Cristina” vine la Facultatea de Horticultură pe bicicletă, pentru că, pe lângă dorința de învățare, face și sport.
În România mai puțin de 1% din populația adultă mai urmează cursuri de dezvoltare în carieră.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat în propaganda electorală
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Cristina are 51 de ani și este studentă la Facultatea de Horticultură, la Universitatea de Științele Vieții din Iași. În tinerețe, a fost asistentă medicală și a urmat și cursurile unei facutati de Drept. Abia în urmă cu trei ani și-a descoperit pasiunea pentru agricultură, iar astăzi este studentă bugetară, la zi.
Cristina Bălănescu, studentă: ”A fost o provocare, dar, pe parcursul anilor, am descoperit că ceea ce fac îmi place și îmi place din ce în ce mai mult. Important e să îți dorești și să faci cu pasiune ceea ce faci.”
Femeia s-a integrat rapid printre cei care i-ar putea fi copii. Studenții au fost surprinși de ambiția "doamnei Cristina", așa cum o apelează colegii din an, pentru că, pe lângă rezultatele bune la examene, face și voluntariat în universitate.
”-Ați devenit și prietene?
-Sigur că da, pe lângă colege, avem și o relație de prietenie foarte deschisă.”
Curajul de a urma o facultate la 51 de ani este apreciat și de profesori. După finalizarea cursurilor, femeia și-ar dori să lucreze într-o fermă.
Prof Valeriu Stoleru, prodecan Universitatea de Știintele Vieții Iași: ”Eu aș vedea-o ca pe o fapta motivațională pentru cei mai tineri, să facă dovada că, în afară de familie, în afară de casă și de un job suplimentar, să întreții familia, este nevoie și de cunoștințe noi.”
În România, numărul persoanelor care fac o a doua facultate sau încep studii universitare după 35 și până în 65 de ani este într-o continuă scădere, față de media europeană. Anul trecut, mai puțin de 1% din populația țării noastre a început cursuri universitare la o vârstă adultă. Lucru care ne situează pe ultimul loc în Uniunea Europeană, conform unui studiu Eurostat.