Joburi fără stres. Unde să te angajezi dacă nu vrei să ai stres la muncă

Angajati
Shutterstock

Încordarea, tensiunea, constrângerea, solicitarea. O întreagă gașcă care, sub numele de stres, urmărește mișcări și provoacă reacții, de cele mai multe ori nu foarte pozitive.

Stresul este o reacție normală a organismului atunci când apar schimbări sau provocări în viața noastră, iar jobul este pentru mulți principalul generator de stres: un deadline depășit, mai multe task-uri decât erau prevăzute inițial, cearta cu un coleg etc. Marea problemă din jurul stresului dezvoltat la un loc de muncă este că nu poate fi lăsat la birou, după terminarea orelor de program.

În lipsa unei organizări foarte bune la locul de muncă și a unor probleme personale, ce nu își găsesc o rezolvare pe termen scurt, stresul își poate găsi loc extrem de ușor în viața unei persoane. Nivelul de stres organizațional și modul în care este acesta perceput diferă de la persoană la persoană, iar în cazul în care nu se iau măsuri prompte pentru diminuarea acestei stări, urmările pe termen lung pot afecta bunăstarea generală.

Dacă ești una dintre persoanele care au dificultăți în gestionarea stresului la job, ai putea să te îndrepți către profesii mai relaxate. Alegerea unui job care nu te stresează poate avea multiple beneficii pentru sănătatea ta mentală, fizică și pentru viața ta personală.

Joburi fără stres la care să aplici

Plasator cinematograf

Citește și
Întrebările lui CTP, după tentativa de asasinare a lui Trump: „Va fi o justificare pentru ce va face cu democrația dacă ajunge președinte?”

Activitatea la job implică vânzarea și rezervarea biletelor de cinema, direcționarea clienților către sălile de cinema, verificarea biletelor, oferirea de asistență în găsirea locurilor și asigurarea suportului pentru gestionarea activității cinematografului.

Este un job cu un nivel de stres redus, având sarcini clare și repetitive, un mediu de lucru plăcut și oportunități de a interacționa cu oameni care vin să se relaxeze și să se bucure de filme. De asemenea, oferă un program de lucru flexibil, iar după ce-ți termini tura poți oricând să rămâi la un film.

Florist / Designer Floral

Dacă ești o persoană creativă și ai o dragoste autentică pentru flori, poți alege să creezi aranjamentelor florale în fiecare zi. La job vei asistarea clienții în selectarea florilor, recipientelor, panglicilor și a altor accesorii. De asemenea, trebuie să te asiguri că florile sunt proaspete și suficiente pe stoc.

Este un job care îți permite exprimarea creativității și oferă satisfacția de a lucra într-un mediu plin de culoare și parfum. Interacțiunea cu clienții și bucuria de a crea aranjamente frumoase pot fi foarte relaxante și plăcute. De asemenea, este un loc de muncă unde poți experimenta satisfacția de a aduce bucurie altora prin creațiile tale florale.

Operator Verificare Stingatoare

La job trebuie să faci verificarea, reîncărcarea și repararea stingătoarelor de incendiu. Ai nevoie de permis de conducere categoria B, iar experiența în domeniu constituie un avantaj, dar nu este obligatorie, deoarece calificarea se poate obține la locul de muncă. Muncești atât independent cât și în echipă, iar asta e minunat când colegii sunt un factor de stres.
Jobul oferă un nivel redus de stres datorită naturii repetitive și tehnice a sarcinilor, precum și oportunități de formare și dezvoltare la locul de muncă.

Asistent Translator

Activitatea la job presupune să asiguri suport administrativ și de traducere/interpretariat pentru diverse limbi străine, redactezi documente, faci rapoarte și analize, participă la ședințe periodice în calitate de translator.

Activități administrative și de traducere sunt bine definite și previzibile, reducând astfel nivelul de stres. De asemenea, oferă posibilitatea de a lucra într-un mediu multicultural și de a-ți folosi competențele lingvistice.

Content Reviewer

Rolul implică luarea de decizii conform politicilor și procedurilor definite, interacțiunea eficientă cu echipele interne și ale clientului, revizuirea și validarea imaginilor.
Jobul oferă un mediu de lucru structurat și clar definit, ceea ce contribuie la un nivel redus de stres. Activitățile repetitive și bine documentate ajută la crearea unui mediu previzibil și

Librar

Principalele responsabilități includ vânzarea de cărți, gestionarea stocurilor și evidența documentelor.

Jobul de librar oferă un mediu liniștit și plăcut, ideal pentru persoanele care iubesc cărțile și interacțiunea cu clienții pasionați de lectură. Este un loc de muncă cu sarcini bine definite și fără presiuni mari.

Operatori Supraveghere Video

Toată ziua vei supravegherea activitățile punctelor de lucru conform specificațiilor fișei postului și procedurilor interne, identificarea evenimentelor ce contravin normelor, verificarea înregistrărilor video, analizarea situațiilor de alarmă, raportarea activităților superiorului ierarhic, și asigurarea funcționării corecte a echipamentului de supraveghere. Un fel de big brother al companiei.
Job implică monitorizare și analiză, oferind un mediu de lucru static și previzibil, ideal pentru persoanele care preferă sarcini repetitive și un ritm de lucru constant. Însă trebuie neapărat să ai atenție la detalii.

Bibliotecar școlar

Te vei ocupa de gestionarea bibliotecii școlare și asigurarea accesului elevilor la resursele necesare pentru sarcinile școlare și dezvoltarea interesului pentru lectură.

Un job de bibliotecar școlar oferă un mediu de lucru calm și organizat, perfect pentru cei care iubesc cărțile și doresc să contribuie la educația tinerilor într-un mod liniștit și plăcut.

Vânzător magazin ceai și cafea

Un job în vânzări nu este cel mai lipsit de stres, dar dacă magazinul este unul de ceai și cafea, singurul motiv de trepidații va fi că ai băut a doua cafea.Te vei ocupa de vânzarea de ceai și cafea, oferirea de informații despre produse și accesorii, prepararea băuturilor pentru clienți, și asigurarea unei experiențe plăcute pentru clienți.
Acest job oferă un mediu relaxat și plin de arome plăcute, perfect pentru pasionații de ceai și cafea. Interacțiunea cu clienții într-un context prietenos și informal contribuie la un nivel redus de stres.

Date oferite de Bestjobs, una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România. În orice moment, pe Bestjobs sunt peste 35.000 de joburi și 4,6 milioane de profesioniști conectați la piața muncii.

Articol recomandat de sport.ro
Englezii au găsit vinovatul pentru finala pierdută: ”Slab și incapabil. Nota 3”
Englezii au găsit vinovatul pentru finala pierdută: ”Slab și incapabil. Nota 3”
Citește și...
Locul din România în care, în plină caniculă, sunt doar 9 grade Celsius. ”Este foarte frig!”
Locul din România în care, în plină caniculă, sunt doar 9 grade Celsius. ”Este foarte frig!”

Cu temperaturi de 40 de grade la umbră în marile orașe, oamenii au căutat răcoarea muntelui și a peșterilor pentru a trece mai ușor peste perioada de caniculă.  

Fenomenul cerșetoriei digitale. Cum fac bani creatorii de conținut români pe TikTok doar prin „cadouri”
Fenomenul cerșetoriei digitale. Cum fac bani creatorii de conținut români pe TikTok doar prin „cadouri”

Cerșetoria digitală începe să ia amploare și în România. Așa-numiți creatori de conținut câștigă milioane de lei anual făcând live-uri pe TikTok, în care doar cer bani.  

Sezonul țânțarilor în 2024: În ce condiții apar, cum te ferești de ei și ce boli pot împrăștia prin înțepătură
Sezonul țânțarilor în 2024: În ce condiții apar, cum te ferești de ei și ce boli pot împrăștia prin înțepătură

Țânțarii reușesc, prin bâzâitul lor enervant și înțepăturile dureroase, să ne umbrească bucuria zilelor calde. Dincolo de disconfortul provocat, aceștia pot acționa ca vectori ai unor boli grave

Recomandări
Spania este noua campioană a Europei! ”Furia Roja” câștigă EURO 2024 după ce a învins Anglia cu 2-1 într-o finală nebună
Spania este noua campioană a Europei! ”Furia Roja” câștigă EURO 2024 după ce a învins Anglia cu 2-1 într-o finală nebună

Spania a câștigat finala Campionatului European de fotbal - EURO 2024, pe Olympiastadion din Berlin, în direct pe PRO TV și VOYO. Ibericii au învins Anglia cu 2-1, după o repriză secundă extrem de spectaculoasă.

Lui Donald Trump i-a trecut, la propriu, glonțul pe la ureche. Modul uluitor prin care atentatorul a păcălit Service Secret
Lui Donald Trump i-a trecut, la propriu, glonțul pe la ureche. Modul uluitor prin care atentatorul a păcălit Service Secret

Donald Trump, candidatul republican pentru Casa Albă, a fost împușcat și rănit ușor la ureche într-o tentativă de asasinat la un miting de campanie electorală în Pennsylvania.  

Cum i s-a adresat președintele Joe Biden contracandidatului său Donald Trump după tentativa de asasinat. ”E o nebunie”
Cum i s-a adresat președintele Joe Biden contracandidatului său Donald Trump după tentativa de asasinat. ”E o nebunie”

Donald Trump le-a mulțumit susținătorilor săi pentru „gândurile și rugăciunile” lor în a doua declarație publică de la tentativa de asasinat.