Eveniment inedit. Cinefilii au vizionat un lungmetraj pe acoperișul Ateneului din Iași: „Cultura reînvie”

Dată publicare: 24-07-2020 07:35
Dată actualizare: 24-07-2020 09:38


În timp ce toate cinematograle din ţară au şi acum porţile închise, Ateneul din Iaşi i-a chemat pe cinefili pe acoperişul instituţiei, unde au vizionat un lungmetraj.

Biletele s-au epuizat la câteva ore după ce au fost puse în vânzare, iar oamenii au purtat măşti de protecţie şi au păstrat distanţa fizică pe tot parcursul spectacolului.

Cincizeci de oameni au plătit bilete pentru a urmări de la înălțime, filmul „Urma", cel care a dat startul serilor de cinema. Așa se face că acoperișul Ateneului din Iași s-a transformat pentru câteva ore într-un cinematograf în aer liber. Regizorul Dorian Boguță le-a făcut și o surpriză iubitorilor de film și le-a vorbit, prin telefon, despre primul sau lung metraj, înainte de începerea proiecției.

Filmul polițist „Urma", care a rulat joi seară pe acoperișul Ateneului, a avut premieră în septembrie anul trecut, la Festivalul Internațional de Film Francofon din Belgia, iar joi seară a primit aplauze și din partea cinefililor din Iași.

Tânără: „O senzație aparte, mi-a plăcut ideea, frumos, altceva pe timp de pandemie."

Andrei Giurgia, coordonator cinema: „Cultura reînvie..."

Ateneul din Iași este prima instituție de cultură din țară care proiectează filme pe terasă – acoperiș, spre încântarea cinefililor.

Andrei Apreutesei, dir. exec. Ateneul Iași: „E normal să găsim alternative, astfel încât cultura să nu lipsească cu desăvârșire din viața oamenilor."

Proiecțiile în aer liber, de la înălțime, vor continua până duminică, inclusiv. Prețul unui bilet este 12 lei, iar peliculele care vor rula sunt semnate, printre alții, și de Nicolae Mărgineanu și Lucian Pintilie. Așadar, filme la înălțime. Programul complet îl găsiți și pe pagina oficială a Ateneului din Iași.

Tags: ateneu, cinefili, filme,


VIDEO PROTVPLUS.RO