Dintr-o eroare, a primit 850,000 de lire în loc de 85. Ce a făcut studenta cu banii


Ultimul update: Luni 11 Septembrie 2017 15:56
Data publicarii: Joi 31 August 2017 14:53
Categorie: Stiri Diverse
studenta

O studentă din Africa de Sud a primit, din cauza unei erori, o bursă în valoare de 850,000 de lire sterline, în loc de cea de 85 de lire, pe care o primea în mod obişnuit.

Sibongile Mani, în vârstă de 27 de ani, studentă la facultatea Walter Sisulu, la secţia de contabilitate, avea lunar o bursă de 85 de lire sterline. Totuşi, din cauza unei erori tehnice, tânăra a primit 850,000 de lire sterline, conform The Sun

Totuşi, studenta nu a returnat banii, ci a cheltuit o parte din ei alături de prietenele ei, pe parcursul a 73 de zile. Şi-a achiziţionat un iPhone 7, și-a cumpărat haine scumpe şi a mers la petreceri organizate în toată Africa De Sud. Suspiciunea asupra ei a crescut atunci când a început să cheltuiască banii fără măsură, iar un bon fiscal a dat-o de gol atunci când a fost specificată suma de bani pe care o mai avea în cont, adică 810,000 de lire sterline.

Ea a fost deconspirată de secretarul adjunct al Congresului sud-african al studenţilor, Samkelo Mghayi, care a reclamat-o. El a declarat: “A organizat petreceri surpriză pentru prietenele ei şi le-a oferit cadouri scumpe si le-a cumpărat bilete de avion”.

La două luni şi jumătate după ce i-au intrat banii în cont, oficialii au descoperit că ea a cheltuit 666 de lire pe zi, iar suma totală care lipsea era de 50.000 de lire. Studenta nu a negat că a primit banii şi a declarat că nu e vina ei că a avut loc eroarea.

Mani riscă să fie acuzată de furt.

Sursa: The Sun

VIDEO PROTVPLUS.RO