Concurs de tras la sanie în Pasul Tihuța, cu câini nordici

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50

Cu adevărat bucuroși de venirea iernii sunt, în aceste zile, cățeii nordici. Așa că o mulțime de exemplare superbe s-au adunat în Pasul Tihuţa, pentru un concurs de tras la sanie.

Este un sport costisitor, mărturisesc stăpânii, însă nimic nu se compară cu senzația pe care o ai atunci când ești în zăpadă alături de ei.

O astfel de sanie a fost trasă de câinii care au câștigat anul trecut campionatul mondial. Ei și stăpânul lor au făcut că acest sport să fie recunoscut oficial și la noi în ţară.

Anul acesta, în Pasul Tihuța, au luat startul 27 de sănii. Unul dintre organizatori este chiar Tibi Useriu.

Tibi Useriu, organizator: "Sperăm foarte mult să vină Campionatul Mondial aici, mai ales că campionul mondial e de la noi."

Damaschin Berende, organizator: "Avem încă 5 țări participante pe lângă România, respectiv Republica Moldova, Ungaria, SlovaciA, Bulgaria și Anglia nu a reușit să ajungă, Serbia. "

În funcție de numărul câinilor din echipă, fiecare concurent a parcurs 4, 7 sau 11 kilometri. Pentru blănoşii cu ochi albaștri, stratul de zăpadă de 30 de centimetri a fost ca o recompensă.

În cazul fiecărui atelaj vorbim despre un lider în care stăpânul își pune toată încrederea. Dar, pe cât de frumos este acest sport, pe atât este și de costisitor, spun participanții: "Pe ăsta am dat 700 de euro, dar pe ultimul 3500 de euro."

Participant: "Un pui din campioni mondiali, europeni poate să ajungă undeva la 1200 de euro. Dar când ești acolo, când sunt singur cu ei, nimic nu mai contează".

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
iBani
Cum punem la treabă banii economisiți lunar

18:06
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 19 Octombrie 2021

28:47
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
How To TikTok
Cum faci Live-uri plătite pe TikTok

06:36
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 16 Octombrie 2021

32:46
Alt Text!