Concurs de tras la sanie în Pasul Tihuța, cu câini nordici


Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Duminica 21 Ianuarie 2018 17:31
Categorie: Stiri Diverse

Cu adevărat bucuroși de venirea iernii sunt, în aceste zile, cățeii nordici. Așa că o mulțime de exemplare superbe s-au adunat în Pasul Tihuţa, pentru un concurs de tras la sanie.

Este un sport costisitor, mărturisesc stăpânii, însă nimic nu se compară cu senzația pe care o ai atunci când ești în zăpadă alături de ei.

O astfel de sanie a fost trasă de câinii care au câștigat anul trecut campionatul mondial. Ei și stăpânul lor au făcut că acest sport să fie recunoscut oficial și la noi în ţară.

Anul acesta, în Pasul Tihuța, au luat startul 27 de sănii. Unul dintre organizatori este chiar Tibi Useriu.

Tibi Useriu, organizator: "Sperăm foarte mult să vină Campionatul Mondial aici, mai ales că campionul mondial e de la noi."

Damaschin Berende, organizator: "Avem încă 5 țări participante pe lângă România, respectiv Republica Moldova, Ungaria, SlovaciA, Bulgaria și Anglia nu a reușit să ajungă, Serbia. "

În funcție de numărul câinilor din echipă, fiecare concurent a parcurs 4, 7 sau 11 kilometri. Pentru blănoşii cu ochi albaștri, stratul de zăpadă de 30 de centimetri a fost ca o recompensă.

În cazul fiecărui atelaj vorbim despre un lider în care stăpânul își pune toată încrederea. Dar, pe cât de frumos este acest sport, pe atât este și de costisitor, spun participanții: "Pe ăsta am dat 700 de euro, dar pe ultimul 3500 de euro."

Participant: "Un pui din campioni mondiali, europeni poate să ajungă undeva la 1200 de euro. Dar când ești acolo, când sunt singur cu ei, nimic nu mai contează".

 

VIDEO PROTVPLUS.RO