Cele mai delicioase rețete de pască. Pasca tradițională din Moldova

Dată publicare: 29-04-2021 09:42
Dată actualizare: 29-04-2021 16:36


Rețete pască. Sărbătorile Pascale se apropie cu paşi repezi, aşa că noi am încercat să descoperim secretul celor mai bune reţete tradiţonale, nelipsite de pe masa românului de Învierea Domnului.

Rețete pască. Pasca tradiţională din Moldova cu brânză de vaci, sau pasca făcută numai din ingrediente sută la sută naturale, dar şi cozonacii cu nucă şi ciocolată, sunt doar câteva dintre aceste delicatese.

Pasca este una dintre cele mai bine vândute şi cerute reţete, înainte de Paşte.

Reporter: Pentru această pască ce fel de ingrediente folosiţi?

Mircea Ion, patron cofetărie: „Pentru pască folosim brânză dulce, brânză de vaci, stafide...făină, lapte, unt, ouă şi câteva ingrediente secrete”

Reporter: În perioada Sărbătorilor Pascale, care produs este mai vândut?

Mircea Ion: „Cel mai vândut produs este cozonacul, care este urmat de pască. Pasca este un produs tradiţional, pentru ca, de obicei, se face o cruce deasupra paştii şi se serveşte fix în ziua de Paşte."

„Acum o să vă prezint cozonacul nostru cu ciocolată belgiană, cu ingrediente 100% naturale , este ce mai vândut produs al nostru...ia uitaţi, cum iese aburul din el..." își prezintă cofetarul creația.

În acest an, patronii cofetăriilor şi patiseriilor au fost luaţi cu asalt de sute de comenzi, aşa că au fost nevoiţi să dubleze orele de muncă ale angajaţilor.

Vlad Avarvari, corespondent PROTV: „În această cofetărie, programul de lucru a fost prelungit, datorită numărului foarte mare de comenzi, astfel încât fiecare client să fie mulţumit."


Rețete pască. Cele mai mai delicioase rețete de pască, din Bucovina

Într-o altă cofetărie, pasca şi cozonacul se fac după o reţetă din Bucovina. Clienţii au fost fascinaţi de gustul produselor, şi comenzile au curs din plin.

Cozonacul cu nucă şi stafide costă 55 de lei kilogramul, iar pasca 64 de lei.

Reporter: „Arata foarte bine acest cozonac, care este secretul?
Ileana Ockan patiser: „Secretul este după o reţetă tradiţională din Bucovina, numai cu ingredinte naturale."

Pasca grăsunică sau cozonacul grăsunel sunt doar câteva dintre câteva titluri inedite de reţete, pe care surorile Raluca şi Roxana le-au creat. Totul a pornit dintr-o pasiune pentru gătit, iar de acolo până la dezvoltarea unei afaceri de familie, a mai fost doar un pas.

Reporter: „De unde ai pasiunea pentru bucătărie?
Roxana Prodan, bucătar: „Pasiunea pentru bucătărie a început la 13 ani, găteam diverse prin casă şi aşa a început totul, am mers la o facultate cu specific culinar şi acum asta îmi place să fac."

„Ungem aluatul cu ou, punem nişte stafide în mijloc şi o lăsăm la crescut, iar apoi o băgăm la cuptor pentru 30 de minute" explică ea cum se prepară pasca.

Deşi ne aflam în perioada pandemiei, se pare că vânzările nu au fost afectate - ba din contră, au crescut şi au avut recenzii foarte bune din partea clienţilor.

Reporter: „Cu ce vă diferenţiaţi voi față de alte cofetarii sau patiserii?
Raluca Prodan administrator cofetărie: „În primul rând, ne diferenţiem prin faptul că noi nu folosim niciun fel de conservant şi în al doilea rând, prin preţul foarte bun pe care îl avem la produse.”
Reporter: Cam câte comenzi aveţi pe zi?
Raluca Prodan, administrator cofetărie: „ În perioada aceasta avem foarte multe comenzi."

 


VIDEO PROTVPLUS.RO