Rețete reinterpretate de cozonac și pască, vedetele Sărbătorilor Pascale


Ultimul update: Duminica 28 Aprilie 2019 20:01
Data publicarii: Duminica 28 Aprilie 2019 17:31
Categorie: Stiri Sociale

Duminică, de pe masa de sărbătoare nu a lipsit desertul. Pentru cei care nu l-au pregătit acasă, cofetarii iscusiți s-au străduit să găsească rețeta perfectă.

Regele „cozonac" a îmbrăcat o haină de sirop cu alcool sau una de ciocolată fină. În timp ce regina „pască" a mai dat jos din aluat, ca să fie suplă și delicioasă.

La o cofetărie din Bucureşti cel mai căutat este cozonacul însiropat. A fost creat de câţiva maeştri cofetari care s-au gândit să îl înece în alcool.

Ana Consulea: "A durat vreo două săptămâni, am tot mâncat cozonac şi am băut alcool, până când am găsit o proporţie pe care noi o considerăm corectă. E mai moale, se umezeşte practic pe margine, iar în interior rămâne pufos şi dă un sentiment foarte bun atunci când este mâncat".

Faţă de un cozonac obişnuit care îşi păstrează prospeţimea doar patru zile, acesta poate fi savurat şi după şapte. Îi face însă concurenta un alt sortiment, reinterpretat.

Florenţa Mihăilă: "Un cozonac un pic mai light, fără prea multă nucă, cu muuultă ciocolată. Nu este cacao de la bunici, cu care eram obişnuiţi să mâncăm cozonacul tradiţional, este ciocolată belgiană din belşug".

Iar pasca fără aluat este mai căutată în cofetarii. În multe cazuri brânza dulce este înlocuită de o cremă de mascarpone, pentru clienţii pretenţioşi.

Florenţa Mihăilă: "Caută cu mai puţin aluat sau dacă se poate deloc, ceva cu zahăr de ştevie mai nou, rulada asta este ok şi pentru cei cu intoleranţă la gluten. Un desert foarte simplu şi gustos, răcoritor, perfect după o masă bogată de Paşte".

Alţii, în schimb, rămân la varianta tradiţională. Cu umplutură din belşug, sute de cozonaci clasici s-au rumenit în aceste cuptoare în ultimele ore.

Andreea Hreapă: "Este un cozonac după o reţetă veche a bunicii mele, avea o reţetă veche de la mănăstire, şi conţine o cremă din nucă cu lapte şi rahat acesta".

În unele brutării, s-au format cozi pentru cozonacii proaspeţi.

Aurel Popescu, Rompan: "Şi noi, şi toţi colegii din ţară realizăm circa 7 milioane 500 de mii de cozonaci şi bineînţeles că aceştia sunt în mare parte pe metoda tradiţională cu diverse umpluturi cu nucă şi stafide şi cacao, cu rahat".

Dar oricare ar fi reţeta, oferta sau preţurile, pe masa de Paşte îşi face mereu loc un desert.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sfaturile specialiștilor pentru masa de Paște. „Mai mult de 2 ouă pe zi nu s-ar recomanda”
Sfaturile specialiștilor pentru masa de Paște. „Mai mult de 2 ouă pe zi nu s-ar recomanda”
VIDEO PROTVPLUS.RO
FERMA
Marius Crăciun este Fermierul Anului 2019 și câștigătorul premiului de 50 000 de euro!
Felicitări Marius Crăciun, Fermierul Anului 2019!

07:53
FERMA
A doua probă  îi descurajează și pe  Marius și pe Moroșanu
Ceea ce se întâmplă schimbă complet clasamentul și creează o agitație de necrezut în arenă

07:25
FERMA
Prima probă îi obosește peste măsură pe cei doi finaliști Ferma
Cine reușește să capate avantaj și câștigă prima primul pas către premiu

06:14
FERMA
Brigitte îl lovește pe Pastramă, spre deliciul, dar și spaima fermierilor
Un singur picior între iubire și...bătaie

04:17
FERMA
Gesturi suspicioase între Otniela și Moroșanu. Ce se întâmplă între cei doi
"Mai Otniela, o luăm razna, simți și tu?"

03:18
FERMA
Ce s-a întâmplat cu încăierarea dintre Moroșanu și Kamara
Ediția de ieri i-a lăsat pe fermieri înspăimântați, în mijlocul celui mai mare conflict de până acum.

02:55
PROMO
Victoria Răileanu și Adrian Pov #yeslavot

00:34
LA MARUTA
Este transformată! Iulia Vântur a revenit în Romania și are un nou look
Iulia: "Nu am crezut ca-mi voi face vreodata tatuaje"

18:18
LA MARUTA
Loredana a scăpat de toate păcatele, într-un loc sfant
Cum a reușit artista să se purifice in totalitate

13:21
LA MARUTA
Chef Hadad gătește cu ce găsește la Ioana Filimon

05:49
O nouă generație de bucătari profesioniști apare în România
Povestea tinerilor care s-au întors din străinătate pentru a fi chefi în România
Câți bani a câștigat statul din taxa auto. Mulți șoferi nu și-au recuperat încă banii plătiți
Produse noi incluse în programul Rabla pentru electrocasnice 2019. Valoarea voucherelor
Revoltător. Mai multe case au fost inundate după ce a fost furată o țeavă dintr-un dig
S-a răsturnat cu scaunul cu rotile pe rampa improvizată instalată la școală. Explicația IȘJ Sibiu
Tabără de muzică organizată de Smiley cu 16 artişti și producători internaţionali
drumul expres Craiova-Pitești, autostrazi, românia, investiții, serbia, autostrada grecia
Cum explică ministrul Transporturilor lipsa autostrăzilor în România. Replica lui Dragnea
Situația disperată a unei femei de 74 de ani și a nepoatelor sale. Casa riscă să cadă pe ele
Motivul pentru care românii mănâncă mai puțini cartofi. Ce preferă la restaurant
Cum să deosebim ciupercile comestibile de cele otrăvitoare. Greșeala poate fi fatală
Protestatar amendat cu 1000 de lei, după ce a scandat împotriva lui Dragnea la Topoloveni
Prima zi de înscriere la grădinițele de stat. Ce nu au voie să ceară directorii instituțiilor