Rețete reinterpretate de cozonac și pască, vedetele Sărbătorilor Pascale

×
Codul embed a fost copiat

Duminică, de pe masa de sărbătoare nu a lipsit desertul. Pentru cei care nu l-au pregătit acasă, cofetarii iscusiți s-au străduit să găsească rețeta perfectă.

Regele „cozonac" a îmbrăcat o haină de sirop cu alcool sau una de ciocolată fină. În timp ce regina „pască" a mai dat jos din aluat, ca să fie suplă și delicioasă.

La o cofetărie din Bucureşti cel mai căutat este cozonacul însiropat. A fost creat de câţiva maeştri cofetari care s-au gândit să îl înece în alcool.

Ana Consulea: "A durat vreo două săptămâni, am tot mâncat cozonac şi am băut alcool, până când am găsit o proporţie pe care noi o considerăm corectă. E mai moale, se umezeşte practic pe margine, iar în interior rămâne pufos şi dă un sentiment foarte bun atunci când este mâncat".

Faţă de un cozonac obişnuit care îşi păstrează prospeţimea doar patru zile, acesta poate fi savurat şi după şapte. Îi face însă concurenta un alt sortiment, reinterpretat.

Citește și
Mii de turiști își petrec Paștele la munte
Mii de turiști își petrec Paștele la munte. Cât costă 4 nopţi într-un penthouse
Trucul prin care s-a câștigat marele premiu de peste 9 milioane de euro la 6 din 49. Biletul a costat 4.413 lei

Florenţa Mihăilă: "Un cozonac un pic mai light, fără prea multă nucă, cu muuultă ciocolată. Nu este cacao de la bunici, cu care eram obişnuiţi să mâncăm cozonacul tradiţional, este ciocolată belgiană din belşug".

Iar pasca fără aluat este mai căutată în cofetarii. În multe cazuri brânza dulce este înlocuită de o cremă de mascarpone, pentru clienţii pretenţioşi.

Florenţa Mihăilă: "Caută cu mai puţin aluat sau dacă se poate deloc, ceva cu zahăr de ştevie mai nou, rulada asta este ok şi pentru cei cu intoleranţă la gluten. Un desert foarte simplu şi gustos, răcoritor, perfect după o masă bogată de Paşte".

Alţii, în schimb, rămân la varianta tradiţională. Cu umplutură din belşug, sute de cozonaci clasici s-au rumenit în aceste cuptoare în ultimele ore.

Andreea Hreapă: "Este un cozonac după o reţetă veche a bunicii mele, avea o reţetă veche de la mănăstire, şi conţine o cremă din nucă cu lapte şi rahat acesta".

În unele brutării, s-au format cozi pentru cozonacii proaspeţi.

Aurel Popescu, Rompan: "Şi noi, şi toţi colegii din ţară realizăm circa 7 milioane 500 de mii de cozonaci şi bineînţeles că aceştia sunt în mare parte pe metoda tradiţională cu diverse umpluturi cu nucă şi stafide şi cacao, cu rahat".

Dar oricare ar fi reţeta, oferta sau preţurile, pe masa de Paşte îşi face mereu loc un desert.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Reacția lui Jake Paul după ce a fost pălmuit de Mike Tyson la cântarul oficial + Ce a zis Iron Mike
FOTO Reacția lui Jake Paul după ce a fost pălmuit de Mike Tyson la cântarul oficial + Ce a zis Iron Mike
Citește și...
Sfaturile specialiștilor pentru masa de Paște. „Mai mult de 2 ouă pe zi nu s-ar recomanda”
Sfaturile specialiștilor pentru masa de Paște. „Mai mult de 2 ouă pe zi nu s-ar recomanda”

Duminică, în prima zi de Paște, când ne vom așeza cu toții la masă, specialiștii ne sfătuiesc să fim cumpătați.

Mii de turiști își petrec Paștele la munte. Cât costă 4 nopţi într-un penthouse
Mii de turiști își petrec Paștele la munte. Cât costă 4 nopţi într-un penthouse

Mii de turiști, români și străini, au ajuns pe Valea Prahovei și în Poiana Brașov. Au în program drumeții în natură, ședințe de înot la piscină și, bineînțeles, mese de sărbătoare.

Lumina Sfântă s-a aprins la Ierusalim
Lumina Sfântă s-a aprins la Ierusalim

Lumina Sfântă de la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim s-a aprins, sâmbătă după-amiază, după un ritual care a durat aproape două ore.

Recomandări
CE aprobă ajutorul de stat de 790 mil. € acordat de România pentru sprijinirea închiderii minelor de cărbune din Valea Jiului
CE aprobă ajutorul de stat de 790 mil. € acordat de România pentru sprijinirea închiderii minelor de cărbune din Valea Jiului

Comisia Europeană a aprobat o măsură a statului român în valoare de 790 de milioane de euro pentru acoperirea costurilor excepţionale generate de închiderea a patru mine de cărbune necompetitive din Valea Jiului.

Preşedintele regiunii Valencia recunoaşte că au existat erori în gestionarea inundaţiilor și își cere scuze. „Nu voi nega”
Preşedintele regiunii Valencia recunoaşte că au existat erori în gestionarea inundaţiilor și își cere scuze. „Nu voi nega”

Preşedintele regiunii spaniole Valencia, Carlos Mazon, a recunoscut vineri că au existat ”erori” în gestionarea inundaţiilor dramatice de luna trecută, şi a prezentat ”scuzele” sale pentru întârzierile în ajutorarea sinistraţilor, relatează AFP.

CE: Creșterea economiei României nu va fi nici la jumătate din cât se estima, în 2024. Deficitul va ajunge la 8% din PIB
CE: Creșterea economiei României nu va fi nici la jumătate din cât se estima, în 2024. Deficitul va ajunge la 8% din PIB

Estimarea de creștere economică a României a fost recalculată la Comisia Europeană, cu mult sub valoarea stabilită inițial. Pentru 2024, estimarea de creștere economică a României a fost revizuită de la 3,3 la 1,4%.