Soluţia găsită de o familie din Galaţi, după ce li s-a interzis să facă grătar în cimitir


Ultimul update: Luni 06 Mai 2019 10:02
Data publicarii: Luni 06 Mai 2019 08:04
Categorie: Stiri Sociale

Mii de credincioși au sărbătorit duminică în avans, Paștele Blajinilor. Oamenii au mers la mormintele celor dragi, unde au împărțit ouă roșii, pască și cozonac. 

Pentru că în Galaţi Poliţia Locală le-a interzis oamenilor să mai facă grătar în cimitir, această familie a venit cu fripturile de acasă. Unii au făcut sarmale și fripturi, iar la mesele lor s-a stat la coadă.

"Sarmale, carne, cârnăciori, mămăligă. Aşa se face, pentru tradiţia noastră şi pentru marele nostru bulibaşă, un om iubit, şi pentru asta noi toată viaţa noastră o să dăm de pomană”, explică ei.

La masa lor bogată lumea s-a aşezat la coadă. Tradiţia spune că de Pastele Blajinilor se curăţa mormintele de buruieni, se plantează flori şi se împart ouă vopsite.

"Ouă, cozonac, pachetele cu mâncare, ca să dăm de pomană, fructe, un pahar cu vin."

Tot acum preoţii sunt chemaţi să slujească la morminte. Paștele Blajinilor se sărbătorește în lunea de după Duminica Tomii, la o săptămână de la Învierea Domnului.

Grătar în cimitir. Tradiţia cere ca bărbaţii să mănânce la masă iar femeile, pe morminte
Dedicatii pentru raposati in cimitirele din Timisoara, de Pastele Blajinilor.Autoritatile au interzis gratarul langa morminte
FULLSCREEN
Soluţia găsită de o familie din Galaţi, după ce li s-a interzis să facă grătar în cimitir
  • /

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO