Ce le-a făcut un profesor elevelor care au venit la școală machiate

11-09-2019 22:37


eleve machiate

Mai multe imagini care surprind un profesor din China în timp ce își șterge cu un prosop studentele, pentru a le îndepărta machiajul înainte de începerea cursurilor, a stârnit controverse.

Potrivit declarațiilor unui purtător de cuvânt al școlii, mai multe studente ar fi purtat o cantitate prea mare de machiaj la ore și astfel, școala a decis să interzică acest lucru, informează Daily Mail.

Acesta a mai adăugat că mulți copii sunt lăsați singuri, pentru că părinții lor lucrează sau trăiesc în alte orașe, așa că ei se simt responsabili să aibă grijă de aceștia.

Imaginile, care surprind elevele stând la rând pentru a le fi curățată fața de machiaj, au fost filmate de un alt profesor, care a luat parte la acțiune.

În urma distribuirii pe rețelele de socializare, filmulețul a devenit viral și a stârnit mai multe reacții. Un sondaj realizat pe internet în legătură cu acest caz, a arătat faptul că aproape 64% dintre respondenți au fost de acord cu această regulă a școlii.

„Dacă ar fi fost copiii mei, nu i-aș fi lăsat să foloseacă cosmeticele, cât timp sunt în școala generală și în liceu”, a scris o persoană.

„Acest profesor este unul responsabil și merită respectul nostru”, a mai comentat un utilizator.


Pe de altă parte, alte persoane au criticat această decizie a profesorului.

„Elevele nu ar trebui să se machieze, însă metoda profesorului nu este corectă. Nu au și elevele demnitate?”, a comentat o femeie.

În urma acuzațiilor aduse, conducerea școlii a recunoscut că felul în care s-a acționat nu este cel mai potrivit, însă a mai precizat că este prima dată când se folosește o astfel de metodă.

„Oamenii din afara nu cunosc situația de aici. Economia noastră are de suferit și aproape 90% dintre elevi sunt lăsați singuri. Părinții lor i-au lăsat aici, pentru ca ei să muncească”
, a mai adăugat conducerea institutului.

Mai mult decât atât, în urma incidentului, mai puține eleve au fost prinse că sunt machiate.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Daily Mail

VIDEO PROTVPLUS.RO