Cât costă o dronă agricolă cu care poți stropi culturile și ce poate face un utilaj de 600.000 de euro
Cum ar fi să aveți în curte o dronă de 15.000 de euro, cu care să stropiți toată grădină? Sau un utilaj agricol de 600.000 de euro?
La aceste întrebări sunt așteptați să răspundă pasionații de astfel de mașinării. Toate pot fi văzute și testate la un târg agricol din județul Cluj, care se termină astăzi.
La acest târg agricol care are loc în Jucu, prețurile utilajelor nu sunt pentru toate buzunarele. De exemplu, acestă mașinărie, cu care se pot stropi diferite substanțe pe hectare întregi de culturi, poate ajunge până la 600.000 de euro.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Cristi Teodor, specialist: „Cel mai important lucru pe care îl vedeți la mașina aceasta este sistemul de pulverizare. Este sistem cu camere care reduce aplicarea chimicalelor extraordinar de mult”.
Dacă la început dronele se foloseau doar pentru filmat, acum sunt din ce în ce mai populare și în agricultură. Aceasta se folosește tot la stropit. Are o autonomie de 15 minute, timp în care poate fi folosită pe o suprafață de aproximativ un hectar.
”Lucrurile astea le-am văzut acum 20 de ani în Germania”
Prețurile pornesc de la 8.000 de euro și pot trece lejer de 15.000.
Kontczey Huno, specialist: „Vedem o dronă de pulverizare, o dronă agricolă. Are o capacitate de 30 litri. Asta înseamnă că pe un hectar, dintr-un singur zbor, o să pulverizăm 30 de litri”.
Sute de fermieri din toată Transilvania au participat la târg. Ei au fost impresionați de ce au văzut și cred că este nevoie de o modernizare în domeniul agricol.
Bărbat: „Lucrurile astea le-am văzut acum 20 de ani în Germania, se pare că suntem puțin în urmă”.
Bărbat: „Are nevoie agricultura din România de așa scule? Are, numai nu sunt bani. Aici e problema”.
Cei interesați mai au timp și astăzi să viziteze târgul. Intrarea este gratuită.