Caligrafia uitată la școală a devenit acum o metodă de terapie. Workshop într-o cafenea din Iași
Pe vremuri o materie în sine, caligrafia a devenit acum o metodă de terapie, la care apelează tot mai mulţi oameni. Atelierele unde se practică scrisul de mână sunt căutate, mai ales de cei care vor să se elibereze de tensiune, după o zi grea.
O cafenea din Iaşi s-a transformat, pentru mai bine de o oră, într-un centru al creaţiei şi relaxării. Pregătiţi cu pensule și culori, cei care s-au înscris la workshop au învăţat de la zero cum să scrie frumos de mână.
Expert: „În caligrafie, linia care urcă este subțire, iar linia care coboară este groasă. Pentru a ne putea relaxa, este important să inspirăm când urcăm şi să expirăm când coborâm.”
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Mădălina este medic rezident şi a venit să exerseze caligrafia după o zi solicitantă.
Mădălina, participant: „Mă focusez doar pe a scrie frumos, să iasă linia perfect dreaptă. Se eliberează mintea, nu te mai gândești la stresul de la muncă.”
După ce au exersat pe-ndelete literele, cursanţii au fost îndemnaţi să scrie pe o foaie un cuvânt la alegere. Ştefana a ales .... "poezie".
Ştefana, participant: „Mie îmi place foarte mult să scriu, şi scriu poezii, şi de asta am ales cuvântul ăsta. Când încep să mă joc cu culorile şi pensonul pe foaie, nu mă mai gândesc că am niște task-uri de terminat".
Acest exercițiu i-a ajutat pe cei prezenți să se relaxeze după o zi grea.
Lavinia Bejenariu, medic specialist psihiatru şi artist caligraf: „Mușchii noștri au memorie, şi cu cât exersăm mai mult ceva, cu atât se întipărește în memoria noastră. Liniștea e în noi, putem să o accesăm întotdeauna, dar uneori avem nevoie de ceva care să ne amintească."
Teona Baciulică, medic specialist psihiatru: „Redescoperim spiritul ludic şi e o reinterpretare a caligrafiei pe care o făceam la scoală, cu stiloul, care era mai strictă."
La final, cursanţii şi-au creat câte un talisman norocos, folosind sigilii cu ceară încălzită.